Yardım NZXT Garanti Acil Yardim

Reaksiyon skoru
18
Dostlar, şimdi şöyle: Önce sistemimi yazayım. Ryzen 7 7800x3D, RTX 5060 Ti, 16 GB RAM, NZXT H6 Flow kasa ve NZXT Kraken 360mm LCD ekranlı sıvı soğutma kullanıyorum. Sistemi bir arkadaşımdan aldım, yeni 2-3 haftalık. Geçenlerde yük testine soktum OCCT'den ve işlemci anında 90 dereceye ulaşıp frekans kısarak 3000 MHz'lere düşüyordu. Sonra ben macun yeniledim, radyatör temizledim, fan temizledim, kabloları kontrol ettim ve aynıydı. BIOS'a girmemle pompa RPM'inin 0 olduğunu öğrendim ve ilgili Molex kablosunun boşta olduğunu görüp güce bağladım. Böylece RPM geldi fakat sıcaklıklar hala 90 dereceydi. Boruların ise ikisi de sıcaktı. Sizce garantiye versem değiştirirler mi, ne düşünüyorsunuz? 1 senelik sistem ve hep böyleymiş mahallede iyi bi bilgisayarci var parasiyla halledebilirmi sizce yoksa garantiye mi yollayayim

Eğer sistem 1 sene boyu pompa dönmeden çalıştıysa, vay haline. NZXT ne yapar bilemiyorum. Büyük ihtimal pompayı bu şekilde 1 sene kullanarak siz bozmuş olsanız bile garanti kapsamında bunun tespitini yapamayıp; değiştirirler.

Eğer sistem 1 sene boyu pompa dönmeden çalıştıysa, vay haline. NZXT ne yapar bilemiyorum. Büyük ihtimal pompayı bu şekilde 1 sene kullanarak siz bozmuş olsanız bile garanti kapsamında bunun tespitini yapamayıp; değiştirirler.
valla hocam yakın arkadasim olan dingilden aldım maalesef hep böyleymiş sistem ama oyunda sistem isinmiyordu o da yüke sokmamis sanirim ben occt acinca farkettim ama bende servisin akil edecegini sanmiyorum o sivi 1 senede bozulmustur degisirler gibi

Değişirler. Kanıtlayamazlar böyle bir şeyi. Pompa arızası sık görünen bir şey.

Değişirler. Kanıtlayamazlar böyle bir şeyi. Pompa arızası sık görünen bir şey.
hocam sizce bilgisayarciyada gotureyimmi sistemi o da kesin bozuk mu diye bi baksin mi yoksa direkt garantiyemi vereyim belki benim sistemden falandir

hocam sizce bilgisayarciyada gotureyimmi sistemi o da kesin bozuk mu diye bi baksin mi yoksa direkt garantiyemi vereyim belki benim sistemden falandir
Garantisi olan ürünü neden bilgisayarcıya götürüyorsun ? yolla garantiye baksınlar birkaç gün en fazla 1 hafta pcsiz kalırsın kafanda şüphe olmaz

Garantisi olan ürünü neden bilgisayarcıya götürüyorsun ? yolla garantiye baksınlar birkaç gün en fazla 1 hafta pcsiz kalırsın kafanda şüphe olmaz
bilgisayarciya goturme sebebim kesin sivi sogutmadan kaynakli olup olmadigi belki sikinti benim pcdedir baska pcye taksak sogutur gibi dusunuyorum ondan bosu bosuna ret verirlerse beklemeyek diye

7800x3d nin occt testinde 90 derecelere gelmesi normal.
3000mhzlere düşmeside mi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arctic LF3 Pro 420mm var, Arctic Xtender kasa var bende. 7800x3D'yi Agresif CO tablosu ve 1.28 VSoc ile kullanıyorum ortalama 55 54 derecelerde maksimum 69. 5050MHz çekirdek etkili saat gördüm. diyen arkadasim var ayni cpu

hocam karman çorman yazmışsın sıvı soğutucu da molex kablosu olmaz, pompa ve fan kablolarını doğru taktıysan çalışır, rgb varsa rgb leri takarsın ek olarak ama onun işlevi yok, pompa bozuksa garantisi varsa değişime yolla değiştirirler, pompanın çalışıp çalışmadığını sistemin kontrol panelinden rpm değerine bakarak görebilirsin ek olarak radyatöre dokunduğunda elle sıcaksa pompa çalışıyordur yok buz gibi ise çalışmıyor sıvı devir daim yapmıyordur, işlemci frekansı ilkinde normal değil thermal throttling var bariz ikinci de rpm gözüktü diyorsun o noktada frekans kaçtı eğer 2. denemende pompayı çalıştırıp normal değerler aldıysan atıyorum 4.5ghz 90 derece normal sayılabilir.

hocam karman çorman yazmışsın sıvı soğutucu da molex kablosu olmaz, pompa ve fan kablolarını doğru taktıysan çalışır, rgb varsa rgb leri takarsın ek olarak ama onun işlevi yok, pompa bozuksa garantisi varsa değişime yolla değiştirirler, pompanın çalışıp çalışmadığını sistemin kontrol panelinden rpm değerine bakarak görebilirsin ek olarak radyatöre dokunduğunda elle sıcaksa pompa çalışıyordur yok buz gibi ise çalışmıyor sıvı devir daim yapmıyordur, işlemci frekansı ilkinde normal değil thermal throttling var bariz ikinci de rpm gözüktü diyorsun o noktada frekans kaçtı eğer 2. denemende pompayı çalıştırıp normal değerler aldıysan atıyorum 4.5ghz 90 derece normal sayılabilir.
Molex değil de SATA demek istedi muhtemelen.

7800x3D 360MM AIO ile 90'ı vurmaz. iGPU'suz 88W en fazla güç tüketen işlemci nasıl 90'a vursun...

Molex değil de SATA demek istedi muhtemelen.

7800x3D 360MM AIO ile 90'ı vurmaz. iGPU'suz 88W en fazla güç tüketen işlemci nasıl 90'a vursun...
420 de taksan vurur o dereceleri sıcaklığı belirleyen çok fazla faktör var sadece kaç watt çektiğine göre yorum yapmak hata olur.

420 de taksan vurur o dereceleri sıcaklığı belirleyen çok fazla faktör var sadece kaç watt çektiğine göre yorum yapmak hata olur.
7800x3D'yi tek fanlı, tek tower hava soğutma ile OCCT'de 75'den üstünü, oyunlarda 63'den üstünü görmedim. Watt'a göre hesapların bu arada tamamen.

Benim 253W çeken Intel işlemcim ile OCCT'de 240MM AIO ile %5-10 power limit kısımıyla 91 alıyor Antalya sıcağında.

O 88W işlemcinin olması gereken o AIO ile 70 küsürler max. O da yaz ayı diye. Kış olsa 60 küsürler olurdu.

Geri