Gta Vı'nın Grafikleri Beklenti Altı mı Sizce?

Last of Us Part 2 ile GTA 6’yı aynı kefeye koymak pek mantıklı değil bence. Last of Us Part 2 daha koridor ,lineer ve kontrollü bir yapıya sahipken GTA 6 açık dünya yapısı nedeniyle çok daha fazla sistem, NPC, araç, çevre, 3D model ve etkileşim barındırmak zorunda. Yani mesele sadece grafik kalitesi değil, oyunun sunduğu dünyanın kompleksliği ve aynı anda çalıştırdığı sistemlerin sayısı. Bu yüzden “ikisi de oyun, grafik aynı seviyede olmalı” şeklinde bakmak eksik bir kıyaslama bence şuan bunun tartışmasını yapmak çok erken PC çıksın ondan sonra baksak daha sağlıklı

Alıntıyı görüntüle

Ben de diyorum ki LOF2’nin üzerinden 6, RDR2’nin üzerinden 8 sene geçti, 8 sene sonra çıkan oyun böyle herhangi bir Unreal Engine 5 oyunu gibi mi görünmeliydi?

Diğer bütün teknik detayları araç npc yoğunluğunu uçuşan saçları kolyeleri parlayan gözleri falan bi kenara bırak, sadece grafiksel gelişimden bahsediyorum, 8 sene var arada 8, biz buna benzeyen yakın görünen tonla oyun oynadık zaten, 13 sene bunun için miydi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum TLOU2 örneğin bence alakasız, elmayla armudu kıyaslıyorsun. TLOU 2 bence grafiksel anlamda GTA6'dan kötü görünüyor ki PC sürümünde gerçek GTA6 nedir göreceğiz. Hatırlarsan eğer TLOU2 PC sürümü geldiğinde de grafiksel yeniliklerle geldi. Ama TLOU2'de bol bol kapalı alan ve folliage var. Grafik olarak kıyaslayabileceğimizi sanmıyorum. TLOU2'nin farkı muhteşem bugün bile taklit edilemeyen animasyonlarında yatıyor. Bugün GTA6 gibi görünen herhangi bir oyun yok ve biliyoruz ki oyun hala cilalanıyor. Bilgisayar sürümü çıktığında grafik seviyesini anlayacağız.

Elbette ki GTA6’dan kötü gözüküyor, kötü gözükmek zorunda zaten arada 6-8 sene var ama arada 6-8 senelik fark yok anlatmak istediğim nokta bu.

GTA6 şu anda GTA5 Unreal Engine 5 edition gibi gözüküyor diğer bütün detayları bir kenara bırakınca.

Edit; GTA5 remake yaptık deseler, ben şaşırmazdım

Ben de diyorum ki LOF2’nin üzerinden 6, RDR2’nin üzerinden 8 sene geçti, 8 sene sonra çıkan oyun böyle herhangi bir Unreal Engine 5 oyunu gibi mi görünmeliydi?

Diğer bütün teknik detayları araç npc yoğunluğunu uçuşan saçları kolyeleri parlayan gözleri falan bi kenara bırak, sadece grafiksel gelişimden bahsediyorum, 8 sene var arada 8, biz buna benzeyen yakın görünen tonla oyun oynadık zaten, 13 sene bunun için miydi

Elbette ki GTA6’dan kötü gözüküyor, kötü gözükmek zorunda zaten arada 6-8 sene var ama arada 6-8 senelik fark yok anlatmak istediğim nokta bu.

GTA6 şu anda GTA5 Unreal Engine 5 edition gibi gözüküyor diğer bütün detayları bir kenara bırakınca.

donanımsal sınır.

Elbette ki GTA6’dan kötü gözüküyor, kötü gözükmek zorunda zaten arada 6-8 sene var ama arada 6-8 senelik fark yok anlatmak istediğim nokta bu
Bak dediğin doğru zaten. Senin bugün yaptığın yorumu son aylarda ben de her yere yazdım. Oyunlar 2018'den beri aynı görünüyor diye. Ama GTA6 trailerına dikkatli bakarsan eğer ilk defa next gen diyebileceğimiz bir oyun görüyoruz. Çizim mesafesi, yansıma kalitesi, detaylar vs. Bence hayal kırıklığı yaratılan hype'da ve gerçekçi olmayan beklentilerde. Açık konuşayım benim beklentim daha kötü olacağı yönündeydi ve gördüğüm şeyden genel* olarak memnun kaldım.

Bilgisayara gelince maksimum ayarlarla bakmak lazım. Video ps5 de 30fps ve tahminimce maksimum ayarlarda değildi.

Bak dediğin doğru zaten. Senin bugün yaptığın yorumu son aylarda ben de her yere yazdım. Oyunlar 2018'den beri aynı görünüyor diye. Ama GTA6 trailerına dikkatli bakarsan eğer ilk defa next gen diyebileceğimiz bir oyun görüyoruz. Çizim mesafesi, yansıma kalitesi, detaylar vs. Bence hayal kırıklığı yaratılan hype'da ve gerçekçi olmayan beklentilerde. Açık konuşayım benim beklentim daha kötü olacağı yönündeydi ve gördüğüm şeyden genel* olarak memnun kaldım.
ben daha çok izlerken bunu ps5 e nasıl yaptınız dedim :D

Bilgisayara gelince maksimum ayarlarla bakmak lazım. Video ps5 de 30fps ve tahminimce maksimum ayarlarda değildi.

hocam PP ye itafen şuraya bir ziyaret gerçekleştirilir :ROFLMAO:

Aynen işte tam olarak bundan bahsediyorum, oyun öylesine hype oldu ki, çıkan şey muazzam ama hala tatmin hissi yaratmıyor, oyunun videosunu Netflix’den izledik ya olaya bak, ama oyun amiyane bir 2024-2025 oyunu gibi gözüküyor, altında müthiş detaylar var elbette, bu konuda asla hakkı yenecek bir oyun değil, olamaz da zaten

Ben açıkçası bir devrim bekliyordum, sahiden böyle baktığımda lan bu nasıl grafik biz bu zamana kadar gerçekçi grafik görmemişiz dedirten cinsten bir şey olması gerekiyordu benim için, ama öyle olmadı zaten o yüzden gazım söndü, GTA6 kötü bir oyun olacak diyen birisi çıkmaz zaten bence?

Oyun mutlaka ki detaylarıyla ve içeriğiyle sunduklarıyla harika olacaktır ama devrim oha bu ne inanılmaz, bunlar nasıl grafikler yuhh falan denecek bir noktada hiçbir şekilde değil benim gözümde bilmiyorum sen ne düşünüyorsun

Sen herhalde şöyle bişey istiyodun ondan tatmin olmadın🙂

ben daha çok izlerken bunu ps5 e nasıl yaptınız dedim :D
Tabi ya. Teknik olarak ciddi uğraşılmış orası belli ama ben 30fps bu oyunu oynamam aga. PS5 proda deneyeceğim bakalım nasıl çalışacak. Ama 5090 abilerin yapacağı 4k şovları görmeye can atıyorum. Yaşayan bir dünyada o çevre detaylarıyla bambaşka bir şeye dönüşecek eminim. Cyberpunk gibi teknoloji demosu olmayacak yani... elle tutulur yaşayan vice city

Tabi ya. Teknik olarak ciddi uğraşılmış orası belli ama ben 30fps bu oyunu oynamam aga. PS5 proda deneyeceğim bakalım nasıl çalışacak. Ama 5090 abilerin yapacağı 4k şovları görmeye can atıyorum. Yaşayan bir dünyada o çevre detaylarıyla bambaşka bir şeye dönüşecek eminim. Cyberpunk gibi teknoloji demosu olmayacak yani... elle tutulur yaşayan vice city

Ben de 20 yıldır hiç konsol almadım, ilk kez niyetlendim PS5 Pro alayım dedim, dün videoyu izledim, dedim ki ben beklerim az daha, PC’de oynarım abi teşekkürler, böyle oynarsam bu oyun ziyan olur bana 13 yıla yazık olur, çünkü ben bir kez bitirdikten sonra dur bir de pc de açıp oynayayım diyecek bir oyuncu değilim

ps5 proda bence 30fps olur ps6 da 60 fps gelir tahminim 5.nesil oled bekliyorum tayfun hoca kapısını çalıcam direk :ROFLMAO: 5090 ımız yok ama 5070 ti dan ümidim var artık 4k da Dlss dir mf dir derken bi şekil oynicaz konusu degil ama dlss 4.5 rr de Ray Reconstruction başarılı duruyo DLSS 5 derken zorlicaz artık sınırları :ROFLMAO:

Sen herhalde şöyle bişey istiyodun ondan tatmin olmadın🙂

Ahahaha, aslında beklentim çok netti oyundan, bazen öyle sahneler olmalı ki, gördüğüm şeyin gerçek mi yoksa oyun mu olduğunu ayırt edememeliyim.

Bu söylediğimin grafik detay seviyesiyle bir alakası yok aslında, mesela bu çizim stili ile GTA6’yı 4 kat daha detaylı da yapsan realistik görünmeyecek ve nerden bakarsan bak, evet bu bir çizim ve oyun diyeceksin, çizim animasyon gibi, ben burda kırıldım

Oyun yıllar boyunca o kadar hypelandı ki, Extended Look videosunu izledim, iyi hoş gözüküyor kesilinkle bu konuda hemfikiriz ama bana bakınca wow dedirtecek hiçbir sahne olmadı, sizin görüşlerinizi merak ediyorum.

GTA 5 Ultra Realism Mod hadi bilemedin Cyberpunk 2077 Ultra realism mod mesela GTA 6'dan çok çok ama çok daha iyi gözüküyor, onları gördükten sonra GTA 6 Sıradan bir AAA oyun gibi geldi gözüme, yanılıyor muyum siz ne düşünüyorsunuz.
Oyun beklentinin çok altında, tabi bunun bir sebebi de GTA5 sonrası beklentinin arşa çıkması. Bir de bu oyun bence güncelde olan oyunların üstüne çok bir şey katamamış. GTA5 + daha iyi grafikler + Mafia ve Cyberpunkdan birkaç özellik + Forza horizon benzeri farklı arazilerde yarış gibi bir şey ortaya koymuşlar.

Daha ne istiyorsun diyenler sadece aynı konsola çıkan GTA4 ile GTA5 arasındaki radikal farklara baksın. Donanım olarak da PS3 ile PS5 arasında 20 kat fark var üstüne.

ps5 proda bence 30fps olur ps6 da 60 fps gelir tahminim 5.nesil oled bekliyorum tayfun hoca kapısını çalıcam direk :ROFLMAO: 5090 ımız yok ama 5070 ti dan ümidim var artık 4k da Dlss dir mf dir derken bi şekil oynicaz konusu degil ama dlss 4.5 rr de Ray Reconstruction başarılı duruyo DLSS 5 derken zorlicaz artık sınırları :ROFLMAO:
Valla abarttığın kadar zorlanmazsın emin ol 5070Ti muhteşem kart, mfg'ye bile gerek kalmaz. OLED büyük nimet valla ben de düşünüyorum ama biraz tuzlu geliyor evli barklı adama :D

Geri