-pSx
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 446
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Last of Us Part 2 ile GTA 6’yı aynı kefeye koymak pek mantıklı değil bence. Last of Us Part 2 daha koridor ,lineer ve kontrollü bir yapıya sahipken GTA 6 açık dünya yapısı nedeniyle çok daha fazla sistem, NPC, araç, çevre, 3D model ve etkileşim barındırmak zorunda. Yani mesele sadece grafik kalitesi değil, oyunun sunduğu dünyanın kompleksliği ve aynı anda çalıştırdığı sistemlerin sayısı. Bu yüzden “ikisi de oyun, grafik aynı seviyede olmalı” şeklinde bakmak eksik bir kıyaslama bence şuan bunun tartışmasını yapmak çok erken PC çıksın ondan sonra baksak daha sağlıklı
Alıntıyı görüntüle
Ben de diyorum ki LOF2’nin üzerinden 6, RDR2’nin üzerinden 8 sene geçti, 8 sene sonra çıkan oyun böyle herhangi bir Unreal Engine 5 oyunu gibi mi görünmeliydi?
Diğer bütün teknik detayları araç npc yoğunluğunu uçuşan saçları kolyeleri parlayan gözleri falan bi kenara bırak, sadece grafiksel gelişimden bahsediyorum, 8 sene var arada 8, biz buna benzeyen yakın görünen tonla oyun oynadık zaten, 13 sene bunun için miydi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Dostum TLOU2 örneğin bence alakasız, elmayla armudu kıyaslıyorsun. TLOU 2 bence grafiksel anlamda GTA6'dan kötü görünüyor ki PC sürümünde gerçek GTA6 nedir göreceğiz. Hatırlarsan eğer TLOU2 PC sürümü geldiğinde de grafiksel yeniliklerle geldi. Ama TLOU2'de bol bol kapalı alan ve folliage var. Grafik olarak kıyaslayabileceğimizi sanmıyorum. TLOU2'nin farkı muhteşem bugün bile taklit edilemeyen animasyonlarında yatıyor. Bugün GTA6 gibi görünen herhangi bir oyun yok ve biliyoruz ki oyun hala cilalanıyor. Bilgisayar sürümü çıktığında grafik seviyesini anlayacağız.
Elbette ki GTA6’dan kötü gözüküyor, kötü gözükmek zorunda zaten arada 6-8 sene var ama arada 6-8 senelik fark yok anlatmak istediğim nokta bu.
GTA6 şu anda GTA5 Unreal Engine 5 edition gibi gözüküyor diğer bütün detayları bir kenara bırakınca.
Edit; GTA5 remake yaptık deseler, ben şaşırmazdım