Kendimi Bazen Saf S1lak Gibi Hissediyorum Ne Yapabilirim

ahmetkoklu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
246
19 yasindayim sosyal cevrem yok denecek kadar az lisede arkadas cevrem vardi ama mezunum uniye gidecegim orada sifirdan ortam kuracagim ama gecmiste yasadigim bir takim olaylardan dolayi kendimi beynimde ezik asagılık biri gibi goruyorum insanlar beni sanki kullanıp atar gibi bir durumdaymışım gibi geliyor asosyal oldugumdan dolayi ama kendi hakkimida savunuyorum ancak alttan aldigim durumlarda oluyor kafam çok karışık üniversitede bu durum duzelirmi?

Reis KPSS çalışmak sana yaramamış git dışarı çık bir hava al bir döner ye

Bence üniversite bunun için gayet güzel bir başlangıç olabilir. Lisedeki yaşadıklarını oraya taşımak zorunda değilsin; kimse seni geçmişinle tanımıyor. İlk başlarda çekingen olman da çok normal, kendini zorla sosyalleştirmeye çalışma. Birkaç kişiyle konuşmaya, etkinliklere katılmaya başladıkça zaten çevren oluşur. Ama en önemlisi şu: Kendini kafanda “ezik, aşağılık” diye etiketleme. Geçmişte yaşadığın şeyler senin değerini belirlemiyor. İnsanların seni kullanıp atacağından sürekli korkarsan, daha tanımadan herkese karşı duvar örersin. Biraz güvenmeyi ve gerektiğinde “hayır” demeyi öğrenmen yeterli. Üniversite her şeyi sihirli şekilde düzeltmez ama sen değişmeye açıksan gerçekten yeni bir sayfa açmak için çok iyi bir fırsat. Ayrıca ben senin kendi kafanda kurduğun gibi ezik falan olduğunuda düşünmüyorum. Kendine öz eleştiri yapabilen harika bir yapın var. İnsanlar kendilerini tanrı gibi hissederler, her şeyde kendilerini üstün sanarlar fakat sen bu egolardan arınmış kendini elelştirecek kadar olgunlaşmışsın. Bence doğru yolda ilerliyorsun kimseden korkma kimseninde senden üstün olduğunu düşünme. Çünkü samimi olarak söylüyorum ki kimse senden üstün falan değil. İnsan kendini bildiği ve geliştirdiği kadar vardır. Sen kendini biliyorsun sadece kendini geliştir her konuda.

Bence üniversite bunun için gayet güzel bir başlangıç olabilir. Lisedeki yaşadıklarını oraya taşımak zorunda değilsin; kimse seni geçmişinle tanımıyor. İlk başlarda çekingen olman da çok normal, kendini zorla sosyalleştirmeye çalışma. Birkaç kişiyle konuşmaya, etkinliklere katılmaya başladıkça zaten çevren oluşur. Ama en önemlisi şu: Kendini kafanda “ezik, aşağılık” diye etiketleme. Geçmişte yaşadığın şeyler senin değerini belirlemiyor. İnsanların seni kullanıp atacağından sürekli korkarsan, daha tanımadan herkese karşı duvar örersin. Biraz güvenmeyi ve gerektiğinde “hayır” demeyi öğrenmen yeterli. Üniversite her şeyi sihirli şekilde düzeltmez ama sen değişmeye açıksan gerçekten yeni bir sayfa açmak için çok iyi bir fırsat. Ayrıca ben senin kendi kafanda kurduğun gibi ezik falan olduğunuda düşünmüyorum. Kendine öz eleştiri yapabilen harika bir yapın var. İnsanlar kendilerini tanrı gibi hissederler, her şeyde kendilerini üstün sanarlar fakat sen bu egolardan arınmış kendini elelştirecek kadar olgunlaşmışsın. Bence doğru yolda ilerliyorsun kimseden korkma kimseninde senden üstün olduğunu düşünme. Çünkü samimi olarak söylüyorum ki kimse senden üstün falan değil. İnsan kendini bildiği ve geliştirdiği kadar vardır. Sen kendini biliyorsun sadece kendini geliştir her konuda.
Tessekkur ederim bu yaziniz icin cok dogru soyluyorsunuz.
Meslek lisesinde okudugum icin gercekten insan icinde nasil davranacağını bilemeyen tiplerle okudum ve gercekten asiri derecede gorgusuz aptalca konusan tiplerdi bundan dolayi universitede de oyle insanlar olacak gibi dusunuyorum asıl korkum buydu. Ama orası bambaska biryer umarım adam akıllı bir çevre edinirim su ana kadar arkadaslarimla internet ustunden konustugum ve sadece iki uc kez disari ciktigim icin tam olarak sosyal cevrenin farkinda degilim

Sana bir tavsiyem olacak yalnız olmaktan korkma. Bazen yalnızlık erdemdir. Üniversitede ki ortamına gelecek insanlarda senin kafa yapında olmaya bilir ama bu gayet normal değil mi? Dünyada binbir türlü insan var ve hepsinin karakterleri farklı. Her insan senin arkadaşın olmak zorunda değil sende her isanın arkadaşı olmak zorunda değilsin. Bu yüzden kriteri bir arkadaşının yada sevgilinin olup olmamasına odaklama.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,208
Üyeler
202,224
Son üye
&Muhammed
Geri