Arkadaşım ve kendim ileride kendimizi sosyal hayatimizda duzeltebilirmiyiz?

Tesekkurler uzun uzun yazdiginiz icin kendim son senem sinava calisiyorum su an tyt icin.
Ya bir kizla eb son ilkokulun sonlarinda konusmusumdur yani o zamanlara kadar. Hatta ortaokuldada kizlara cevher gibi goruyordum liseye kadar boyle devam etti. Kiz guzeldi misal, o zamanki ogrenciler kizin sacini cekip vururlardi, derdim neden ona vurup sacini cekmek yerine konusup sevgili olmuyorlar sarilmiyorlar vb. Diyordum. Cunku sessizlik dolayisiyla hic biri bana bakmazdi bende kimse ile konusmadim zaten, 2 kere fln bir kizla dibimde oturmustu yab siramdaydi benimle konusuyordu yeni gelmisti bendeonla konusuyordum ilk defa bir kiz baan bu kadar yakin oturup konusmustu, yuzunun tum ayrintilariyla goruyordum yuzune bakinca asiri derecede adrenalin olusmustu icimde cok garip olmustum bundan 4 yil once fln olmustu. İnsanlar bir kizi neden sevmez konusmaz yuz vermez demeye basladim kendi icimde.
Hocam birtek kızlarla konusamiyorsaniz bence sıkıntı deil bende lise 3 um hala kizlarla konuşmam ve konuşamam zaten ve kız arkadaşı edinmek bana kalırsa gereksiz bir şey.dost zaten yok birçok kişi yalancı kendi çıkarı için konuşur sahte dostlar vardır veya fazla yalnız kalıp kafayı yememek için birkaç samimi tarzı arkadaşın olur.benimde dostum yok birkaç arkadaşım var samimi değilim zaten fazla.yani işin özeti yalnızlık çok huzur verici bir şey bana kalırsa tek başıma dolaşmak tek başıma bir yere gitmek tek başıma dışarda oturmak temiz hava almak ve etrafa bakmak bana çok huzur veriyor kimse boşuna kafanı agritmiyor sen sırf ayıp olmasın diye yanındakini dinlemiyorsun sadece sen ve etrafındaki huzur verici sessizlik mükemmel bir şey yaa canım çekti şuan.😁ve burada elleri cebinize sokuo yürümek bı rahatsızlığın belirtisi olduğunu ilk defa şimdi sizden gördüm bende hep ellerim cepde yürüyorum zaten.😁

Bu yeni gençlerin zorbalıkla, kavga gürültüyle alıp veremediği nedir onu anlayamıyorum. Bizim zamanımızda lise basmaya falan giderdik, polisler jandarmalar. Kimse kimseyi zorbalamazdı, çevremiz genişti, herkes birbirini tanırdı. Tabi o zamanlar öyle telefonlar falan çok yaygın değildi. Vardı tabi ama öyle oyun cart curt yoktu, herkes dibine kadar sosyaldi. Ailelerin yetiştirme şekilleri de çok önemli bu konuda.

Sana gelecek olursak kardeşim; ilk önce geçmiş olsun, arkadaşınla beraber ömür boyu ilaç kullanacaksınız. Fakat en yakın zamanda ikinizin de iyi bir uzmana danışması lazım.

Bu yeni gençlerin zorbalıkla, kavga gürültüyle alıp veremediği nedir onu anlayamıyorum. Bizim zamanımızda lise basmaya falan giderdik, polisler jandarmalar. Kimse kimseyi zorbalamazdı, çevremiz genişti, herkes birbirini tanırdı. Tabi o zamanlar öyle telefonlar falan çok yaygın değildi. Vardı tabi ama öyle oyun cart curt yoktu, herkes dibine kadar sosyaldi. Ailelerin yetiştirme şekilleri de çok önemli bu konuda.

Sana gelecek olursak kardeşim; ilk önce geçmiş olsun, arkadaşınla beraber ömür boyu ilaç kullanacaksınız. Fakat en yakın zamanda ikinizin de iyi bir uzmana danışması lazım.
Oyle kisiler car sizin gencliginizdeki gibi, cevresi genis kisiler diyim. İlk liseye gectigimde biri bana emir vermeye vb. Calisirdi dovus egitimi aliyordum ozamanlar, yumruk attim benim gibi birseydi. Yanagi morardi gitti benim kitaplarini cantami firlatti atti. "Bana bulasirsan seni cesed yaparim" diyerek tehdit etti kufur edip gittim bende. Bombos gereksiz ve sinir edici bir ortam. Yani birinin karakterini vb. Analiz edip onun serseri biri oldugunu anlarsam iki uc laf etse dahi hemen cikisiyorum cunku karakteri tipi sekli belli. Ama vurmak beni kotu hissettirir kendimi maganda gibi hissederim. Ancak tekme atarsamda o yere duser ve daha kotu bir duruma giderse cok buyuk sıkıntılara girerim.

Su an iyiyim aslinda eskiye gore psikolog ise yaramisti ilac tedavisini 7 8 ay once fln biraktim. Su an sinava calisiyorum ve bilgisayardayim genelde ben köy okulunda okudum yani ortaokul dahil olmak uzere ilkokul donemi ile birlikte cok iyi gecmisti zorbalik disinda.... Koyde surekli top bahce toprak oyun yani, eve gec gelirdik. Hatta o zaman ailem eve gec gelirsen ceza veririm diye soylenirdi ceza verirdi. Simdi 18 yasindayim disariya ciktigimde seviniyorlar. :(

Geri