Gta 6 Tüm Konsollarda 30 FPS Garip

30fps in akıcı görünmesi için başta 20fps e alıp 30a çekmekte mantıklı olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eski telefonum 120hz idi arada 120ye alıyordum bayağı fark ediyordu orada şunu demek istemiştim; ps de oyunu aldın oynuyon 10dk ara verdin telefona baktın oradaki akıcılığı görünce telrar ps ye oturduğunda gözünün yine alışması mı gerekecek?
vallahi telefonum 60 hz bilgisayarda 144 bakıp telefona baktığımda aman aman bir etki yaşamıyorum ben yaşayan elbet olur.
Entertainment tarihinin en büyük içeriklerinden biri için maalesef katlanacağız yapacak bir şey yok maalesef bende isterim 120 fps sabit çalışsın ama herhangi bir konsolun öyle bir gücü olduğunu düşünmüyorum zaten konsol mantığınada biraz ters baz konsollar her zaman çıktığı tarihe göre ortalama donanım kullanan cihazlar yani arayış biraz hepsi ultrada çalışsın değilde tıkladığımda çalışsın mantığı o yüzden yapacak bisey yok..

Ps emülatorü geliştiriliyordu, oyuna yetişirse mecburen PC’ye de yayınlanır oyun.

Konsollar oyun geliştiriciliği önünde koca bir duvardır. 6-7 sene önceki donanıma oyun yapmaya çalışıyor adamlar. Bir de "devrimsel" grafikler bekliyorlar. O donanımın ederi bu; napsınlar.

oyun tamam efsanevi grafikler fizik detayı falan her şey mükemmel ama bari proda 60fps olsaydı 30fps kasıyor gibi hissettirecek . neyse bizene pc ye çıksında 240fps oynayalım.
Oyun işlemci darboğazına giriyor muhtemelen. Sonuçta çok eski zen 2 mimarisi kullanılıyor. O yüzden pro nun 60fps olmaması normal.

Biz buna kapitalizm diyoruz. Nvidia her 2 senede bir insanlara ekran kartı aldırıyor. Dedi ben rtx diye bir şey yaptım alın 2000 serisinde.
Sonra dedi 3000 de daha iyi rtx ve dlss diye bir şey yaptım bunu alın. 4000'de dlss'i daha iyi yaptım hatta frame gen diye fake frame getirdim dedi.
5000'de onu 6 katına çıkarabiliyorsunuz dedi. 6000'de de ürün satmak için başka bir şey yapacak. Ama o kadar güzel pazarlıyor ki insan almadan edemiyor.

Playstation'da tabii ki de gta 6'da grafik şov yaparak konsolunu pazarlayacak. Burda en önemli etken pc'ye oyunun ne zaman geleceğidir.
Ps5, 3060 ve 2070s gücünde. Pro ise 4060ti gücünde. Ps6 ise muhtemelen 5060ti gücünde olacak.
5060ti da baktığımızda inanılmaz güçlü bir kart değil. Eğer pc'ye daha önce gelirse adam 6090'ı ile oynamak varken ps6 almaz.
Sony nin azıcık aklı varsa oyun performansını yeni nesilde saf güce bırakmaz, PSSR sistemini geliştirip güçlendirip PS6 etiketli tüm oyunlara da kullanma zorunluluğu getirir.

Oyun işlemci darboğazına giriyor muhtemelen. Sonuçta çok eski zen 2 mimarisi kullanılıyor. O yüzden pro nun 60fps olmaması normal.
R7 3700X benzeri var bu arada konsolda, gerçekten zorlanıyorsa R5 5600 falan da 30-40FPS bandı kalır anca.

Bencedede ozaman PS den oynayan çok olmaz ve rockstar daha az satar
Rockstar Steam ve epic gibi dağıtıcılar üzerinden satıyor o durumda da kar marjından feragat edip daha fazla satıyor. Daha fazla kazanç onlar için, tek sıkıntı Sony ile yaptığı anlaşmalar çünkü Sony ile karşı karşıya gelmek ve Playstation gibi bir konsol devini kaybetmek büyük felaket olur oyun geliştiriciler için

Sony nin azıcık aklı varsa oyun performansını yeni nesilde saf güce bırakmaz, PSSR sistemini geliştirip güçlendirip PS6 etiketli tüm oyunlara da kullanma zorunluluğu getirir.

R7 3700X benzeri var bu arada konsolda, gerçekten zorlanıyorsa R5 5600 falan da 30-40FPS bandı kalır anca.
Ekran kartı farkını hesaba katmıyorsun. %10-20 arası 5600’den gelir, basitinden 3070 ekran kartı var desen %40 civarı da ondan gelir.

R5 5600 ve 9060 xt 16 Gb kullanan biri upscale ile 100 civarı fps alır frame gen bile kullanmadan

Son düzenleme:
Rockstar Steam ve epic gibi dağıtıcılar üzerinden satıyor o durumda da kar marjından feragat edip daha fazla satıyor. Daha fazla kazanç onlar için, tek sıkıntı Sony ile yaptığı anlaşmalar çünkü Sony ile karşı karşıya gelmek ve Playstation gibi bir konsol devini kaybetmek büyük felaket olur oyun geliştiriciler için

Ekran kartı farkını hesaba katmıyorsun. %10-20 arası 5600’den gelir, basitinden 3070 ekran kartı var desen %40 civarı da ondan gelir.

R5 5600 ve 9060 xt 16 Gb kullanan biri upscale ile 100 civarı fps alır frame gen bile kullanmadan
3070 zaten PS5 ile yakın güçte. RX 6700ün 16GB 256 bit versiyonu gibi bir şey var PS5 de. Ek olarak işlemci yetmiyorsa istersen 5090 kullan yüksek FPS alamazsın.

3070 zaten PS5 ile yakın güçte. RX 6700ün 16GB 256 bit versiyonu gibi bir şey var PS5 de. Ek olarak işlemci yetmiyorsa istersen 5090 kullan yüksek FPS alamazsın.
6600 diye biliyorum ben ama bir yanlışın olmasın

6600 diye biliyorum ben ama bir yanlışın olmasın
Yok PS5in direkt karşılığı düz 6700 modeli, tabi bellek dizilimi farklı ama çip çok benzer. Series X de yapı olarak 6700XT ile 6800 arası bir şey tam ortada gibi ama ısınmasın diye düşük hızda çalıştırmış o yüzden 6700XT kadar ancadır. Series S de de 6500XT nin çok az iyisi var mesela 😀

Yok PS5in direkt karşılığı düz 6700 modeli, tabi bellek dizilimi farklı ama çip çok benzer. Series X de yapı olarak 6700XT ile 6800 arası bir şey tam ortada gibi ama ısınmasın diye düşük hızda çalıştırmış o yüzden 6700XT kadar ancadır. Series S de de 6500XT nin çok az iyisi var mesela 😀
Bilgi için teşekkür ederim iyi oldu ben de yanlış bilgi vermem bu sayede 🙏🏻

Geri