Lenovo Yoga Tab İncelemesi: Fiyat/Performans Şampiyonu

mi pad 8 mi bumu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

alcam hangısı sizce

mi pad 8 mi bumu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

alcam hangısı sizce
Yoga tab derim hem 3k civarı daha ucuz hem de yüzde 50 daha fazla ram ve kalem farkı var
Ayrica Lenovo LTPS IPS mi pad IPS LCD ama ikisinin de ekran güzel

Selam dostlar neredeyse her markanın tabletini elden geçirmiş olsam dahi sadece bu tablet için incele yapmak istedim çünkü bu tabletin tr de incelemesi yok. Youtube da sadece 2 kişi videosunu çekmiş 1 tanesi de yanlış bilgilerle dolu. 2. Nedenim ise bana kalırsa şuan piyasadaki tüm tabletler arasında en fiyat/performans ve fiyatını hak eden tablet olması zaten anlatınca sebebini anlayacaksınız.

Tabletin güncel fiyatı kalem dahil hepsiburada satıcısında 20500 iken ben geçen hafta visa indirimi ile peşin 6 taksit 19500 e aldım

EKRAN
Öncelikle tablet 3.2k 144hz 800 nit 340 ppi ltps 11,1 inç bir ekranla geliyor tabii herkes bunun ne kadar iyi olduğunu bilmek zorunda olmadığı için karşılastırarak anlatayım. Örneğin aralarında iki katı fiyat farkı bulunan s11 2.5k 274 ppi 120 hz 1000 nit amoled ekranla geliyor. Benzer fiyattaki honor v9 ise 2.8k 291 ppi 144 hz 500 nit ips ile geliyor. Benzer fiyattaki ipad a16 yı geçiyorum çünkü ekranı çok kötü bu yüzden direk iki katından fazla fiyat farkı olan m4 ile kıyaslayalım. İpad air m4 de yaklaşık 2k 60 hz 264 ppi 500 nit ips ile geliyor.

Bakın burada yazdığım tüm modellerin ekranlarını benzer boyutlarda seçtim ki ppi ve çözünürlük konusunda adaletsizlik olmasın. Ayrıca karşılaştırmaya çok satan modelleri koydum
Bunlara rağmen Lenovo hem çok daha ucuz hem de rakiplerinin önünde aradaki farkı hissettiriyor.

PERFORMANS
Performans konusuna gelirsek tabette 256 gb hafıza, 12gb ram ve ufs 4.0 bulunuyor.

İşlemcisi ise snapdragon 8 gen 3! Sektörü bilenler demiştir bu genel özelliklerle bu iyi işlemciyi nasıl koydular? Aslında burada şöyle bir durum var bu işlemci 8 gen 3 ün 2 çekirdeğinin kırpılmış hali gibi. Yani belki yerlerde hafif performans kayıpları yasatabilir. Ancak bu farkı ancak işlemciyi aşırı zorlarsaniz hissedersiniz normal oyun vb performansinda hemen hemen aynı performansı verir ki kırpılmis olsa dahi 35k 40k bandındaki işlemcilere meydan okuyor. İşlemcinin kırpılmıs da olsa 8 gen 3 olduğunu unutmayın. Gördüğüm tek rakibi pad mini ki o da küçük ekranlı (8.8) ve oyun odaklı tasarlanmış bir tablet arada yüzde 20 fark vardır.
Özetle işlemcisi de fiyatı için gayet iyi

SARJ
8860 mah yetiyor ve 45w hızlı şarj desteklemekte
Tableti tam şarj edip buraya kaç saat ekran süresi verdiğini de yazacağım

KALEM
Arkadaşlar bakın ben çizim de yapan biri olarak bu fiyata sadece Huawei in kalemlerini beğenirdim taki pro pen kullanana kadar. Tüm kalemleri denedim ama bu hayatımda denediğim en iyi kalem!
Bunun en büyük sebebi içindeki sensör sayesinde başka hiçbir tablet kaleminde olmayan seçtiğiniz kalemin hissiyatını verme özelliği.
Bunun da üstüne bu fiyata sektör standartını (samsung, apple) ikiye katlayan basınç hassasiyeti ile gelmesi ve tuş yerine dokunmatik alanınının olması da bu kalemi daha özel yapıyor ayrıca manyetik şarj oluyor.
Bu fiyattaki (20k) tabletlerde genelde çizgi ucun arkasında gelir ve bazen kalemin tam basdığı yerde çıkmaz. Yoga tabde bu durum yok ve 144 hz de çizgiyle uç eşzamanlı gidiyor. Kısaca bu fiyat bandının çok üstünde bir kalem deneyimi var.

Bunların dışında metal gövde ve 45w hızlı şarj özelliği ile geliyor. Tablette 4 adet dolby atmos ses sistemi bulunuyor (2x tweeter + 2x woofer) ve sesi yüksek ancak ben ses konusunda genel tabletler arasında honoru daha kaliteli buluyorum. Ek olarak wifi 7 destekliyor ve bilgisayar modu da var.

Android 15 ile gelip 18 dahil 18 e kadar güncelleme desteği, 2029 sonuna kadar da güvenlik güncellemesi alacak.
Ayrıca kendi sitelerinde "Adobe Express ve Lightroom for Mobile'ın 2 aylık deneme sürümlerinin keyfini çıkarın. 3 aylık ücretsiz Perplexity Pro" yazmışlar ederi bi 2500 tl falan sanırım

Tabletin kötü yanı aksesuarını bulmak zor. Mesela kılıfı yok bazıları redmi pad 2 kılıfı uyuyor demiş ama uysa bile kalem manyetik şarj olduğundan çıkarıp durmak zorunda kalırsınız. İkincisi 256 gb yetmezse sd kart yuvası yok.

Uzun bir yazı oldu belki birkaç hata olabilir bunları yorumlarda yazarsanız düzeltirim
Özellikle Türkiye de böyle güzel bir tabletin incelemesi olmadığından bunu paylaşmak istedim sanırım reklam bütçesi çok ayırmamışlar. Altta daha detaylı bir inceleme paylaştım. Ben kardeşim için aldım o da gayet memnun.

Edit hepsiburada fiyatı 21000 yapmış yine de değer
tabletin hiçbir eksisini yazmamışsın ki
1787992949063.webp

bi incelemeye girdim mesela bu tablo karşıma çıktı, alındığı andan itibaren günde 1-2 kez şarj etmek gerekebilir kullanıma göre
ekranın oled yerine lcd olup yüksek çözünürlüklü olması üstüne yüksek çözünürlüklü olmasının ve yazılımın sonucu mesela
fiyatı olması gereken, s11 128 gb 28k olduğunda daha mantıklı

Alıntıyı görüntüle
bi incelemeye girdim mesela bu tablo karşıma çıktı, alındığı andan itibaren günde 1-2 kez şarj etmek gerekebilir kullanıma göre
Kesinlikle 5 saat değil dostum belki en yüksek ayarlarda oyun oynarsan 5 saat gider
Tabletin tek büyük kötü özelliği batarya diyorlar onu da bugün test edecegimi yazdım tablet dün geldi daha 0 100 yapamadım şuan şarjda akşama yazacağım
Şuan deneyimine göre 8 saati var gibi 0 100 yapınca resimlerle duzenleyecegim
Bu arada resmi nereden aldın merak ettim kosullari

Kesinlikle 5 saat değil dostum belki en yüksek ayarlarda oyun oynarsan 5 saat gider
Tabletin tek büyük kötü özelliği batarya diyorlar onu da bugün test edecegimi yazdım tablet dün geldi daha 0 100 yapamadım şuan şarjda akşama yazacağım
Şuan deneyimine göre 8 saati var gibi 0 100 yapınca resimlerle duzenleyecegim
Bu arada resmi nereden aldın merak ettim kosullari
1787993260325.webp

mynexttablet
yüksek parlaklık diyeceksen dışarıda kullanırken şahsen ben yüksekte kullanıyorum, yansımalara karşı daha okunaklı oluyor

İyi güzel de koşullar eşit değil ki
Örneğin yoga tab buradaki çoğu modelden çok daha fazla çözünürlüğe sahip piksel fazla olduğundan çok şarj yer ki karşılastirmadaki bazı tablere göre piksel yoğunluğu yüzde 50 daha fazla, s11 in neredeyse iki katı fiyata sahip olup amoled ile gelmesi de buna katkı sağlar ki aynı segment bile degiller
Ayrıca kaç hz de test edildigini de yazmamış. Zaten maks parlaklık seviyeleri halihazırda farklıyken neden aynı parlaklıkta yapmadıklarını da anlamadım eğer Hz de maks ayarda ise s10fe 90 Hz iken yoga tab 144 Hz de çalıştırilmış bu da fark yaratır

Dedigim gibi bugün test edeceğim denememi istediğin şey varsa yaz ona da bakarim

Edit
Yorumları arkadaş mesajı düzenlemeden önceki yorumuna göre yaptım o yüzden tekrara düşmüş gibi hissedebilirsiniz
Ayrıca Samsung da kullanmış biri olarak Samsungdan daha hafif bir yazılıma sahip olduğunu düşünüyorum, gereksiz uygulamalar yok
Hayır 32500 luk tablet ile 19500 luk tableti kiyaslayip neyi kanitlamaya çalışıyorsun onu da anlamadım 256 ve ufs 4 versiyonu olan s11 de 40k zaten 128 versiyonu 3.1

Bataryayı şuan için ovmuyorum belki de kötü çıkacak ama 5 saat de değil şuan başladım akşama resimlerle pil kullanimini atarim

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle
ekranın oled yerine lcd olup yüksek çözünürlüklü olması üstüne yüksek çözünürlüklü olmasının ve yazılımın sonucu mesela
fiyatı olması gereken, s11 128 gb 28k olduğunda daha mantıklı
Dostum bak s11 olması gerek fiyat 28 diye bir şey yok sen şuan 28 e alabiliyor musun? Tablet şuan 33k ve bu düz modeli 256 versiyonu ile arada sadece hafıza farkı yok 256 alınca ufs değeri vb de değişiyor
Ona bakarsak bu tablet de 4 ay önce 16800 den satiliyordu

Son düzenleme:
Şuan 1 saat oldu şarj 100 den 90 a düşmüş durumda o beş saat diyen kolpacılara inanmayın her şey maks ayarda oyun oynarsanız belki 5 saat olabilir
Otomatik parlaklıkta (yüzde 50 parlaklık) ve 144 hz e varan ekran yenilemede 45 dakika youtube da tam ekran 1080p video kalan sürede de wp ve chrome da takıldım
Akşama şarj bitince güncelleyeceğim

Son düzenleme:
Şuan 1 saat oldu şarj 100 den 90 a düşmüş durumda o beş saat diyen kolpacılara inanmayın her şey maks ayarda oyun oynarsanız belki 5 saat olabilir
Otomatik parlaklıkta (yüzde 50 parlaklık) ve 144 hz e varan ekran yenilemede 45 dakika youtube da tam ekran 1080p video kalan sürede de wp ve chrome da takıldım
Akşama şarj bitince güncelleyeceğim
Hocam alıyorum galiba ders dizi film özellikle not almak için istiyorum uzun vadede kullanmak istiyorum sizin incelemeyi gördüm normalde bilindik marka tercih ederim Samsung vs. Ama bu fp geldi gerçekten de

Alasım var da nisanda 16.800 ü görmüş tekrar bu tarz bi indirim olursa içim cız eder abi benim tekrar indirime girer mi acaba?. En son kullandığım tablet samsung tab 3 lite :D o derece uzağım piyasaya ekran boyutu falan ne tatmin eder hiç bilmiyorum. Ders için alacağım taksit de olsa iyi olur benim karta 3 taksit varmış bunda. Başka bir seçenek var mı bu tabletten mi ilerlemeliyim ne dersiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,023
Üyeler
202,175
Son üye
Omerecep
Geri