Da Forumun Diğer Forumlardan Geride Kalması Sorunsalı

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

Teknogram

80+
Reaksiyon skoru
28
Şimdi arkadaşlar, bu konuyu açarken amacım diğer forumların reklamını yapmak değil bu üzücü gerçeği hatırlatmaktır.

Bu forum Türkiye'nin sayılı ve en çok bilinen forumlar biri. Top 5 forum (SDN, TP, Mavi forum, DH ve burası) arasında benim için.

Laptop arşivi ve ikinci el bölümü avantajlarıyla öne çıkan ve XenForo kullanan forum kısmı avantajlarıyken birçok handikapı da yok değil.

Birkaç sorun ve öneriyi şöyle göstereyim:

1788106283347.webp

1- Özellikle bu bölüm kenarları boş kalmakta, buralar doldurulabilir.
2- XenForo'daki bu placeholder'ı çoğu site uygun bir şekilde değerlendirebilmekte fakat burada sadece bir reklam var
3- Bu 4 reklam postu diğer konularla birlikte alınmaktansa pinlenmiş olarak belirtilebilir ve bu sayede ayrım sağlanabilir.
1788107014548.webp

4- İfade menüsü genişletilebilir, diğer sitelerden 15+ tane varken bu 6 tanesi ile hiçbir şey yapılamıyor.
5- Uyarı sorunları için bilet sistemi getirilebilir, bu sistem çoğu yerde var.
6- Sosyal medya platformları kategorilere ayrılabilir, Spor-Sağlık birbirinden ayrılabilir, Telefonlar kısmı detaylı olarak değil iOS ve Android ile markalar olarak ayrılabilir. bazı kategorilere düzenleme lazım.
7- Özellikle bilgi içerikli konuların açılabileceği blog tarzı bir yer gelebilir.
8- Çoğu site özenle 30 Ağustos logosu hazırlarken burada hazır vektör kullanılması.
9- Elimde görsel yok ancak aktif moderatör kısmında sadece ad ve profil dışında rank olarak da belirtilebilir.
10- Bu tip öneri konuları için kategoriler gelebilir.

Peki siz de düşünüyorsunuz? Okuduğunuz için teşekkürler.

Şimdi arkadaşlar, bu konuyu açarken amacım diğer forumların reklamını yapmak değil bu üzücü gerçeği hatırlatmaktır.

Bu forum Türkiye'nin sayılı ve en çok bilinen forumlar biri. Top 5 forum (SDN, TP, Mavi forum, DH ve burası) arasında benim için.

Laptop arşivi ve ikinci el bölümü avantajlarıyla öne çıkan ve XenForo kullanan forum kısmı avantajlarıyken birçok handikapı da yok değil.

Alıntıyı görüntüle
2- XenForo'daki bu placeholder'ı çoğu site uygun bir şekilde değerlendirebilmekte fakat burada sadece bir reklam var
3- Bu 4 reklam postu diğer konularla birlikte alınmaktansa pinlenmiş olarak belirtilebilir ve bu sayede ayrım sağlanabilir.
Alıntıyı görüntüle
4- İfade menüsü genişletilebilir, diğer sitelerden 15+ tane varken bu 6 tanesi ile hiçbir şey yapılamıyor.
6- Sosyal medya platformları kategorilere ayrılabilir, Spor-Sağlık birbirinden ayrılabilir, Telefonlar kısmı detaylı olarak değil iOS ve Android ile markalar olarak ayrılabilir. bazı kategorilere düzenleme lazım.
7- Özellikle bilgi içerikli konuların açılabileceği blog tarzı bir yer gelebilir.
8- Çoğu site özenle 30 Ağustos logosu hazırlarken burada hazır vektör kullanılması.
9- Elimde görsel yok ancak aktif moderatör kısmında sadece ad ve profil dışında rank olarak da belirtilebilir.

İfade menüsünde kesinlikle dislike olması lazim ve bu tepki skoruna eksi falan vermeli
Belki sponsorlar için sorun olabilir ama onlar için ifadeler kapatılır

İfade menüsünde kesinlikle dislike olması lazim ve bu tepki skoruna eksi falan vermeli
Belki sponsorlar için sorun olabilir ama onlar için ifadeler kapatılır
Ya yıl olmuş 2026, rapor sistemi vb var moderatör var o var bu var ama ifade yok! Adam kalitesiz çin ürünü öneriyor ben kızgın atıyorum ama bu da olay çıkartma potansiyeli olan bir şey.
Bu moderatörlerin diğer yerlerdeki gibi yazımla uğraştığı da yok, otomatik onaylanıyor konu...
E bu adamların işi ne? Saygısızlık olması için demiyorum, gerçekten ne yapıyorlar bilmiyorum.

Bu konuyu açman bile kurallar gereği yasak aslında. Çoğunlukla mantıklı öneriler, üye sayısının az olmasından ötürü işleyişte sorun çıkmayınca böyle devam etmeyi uygun görüyorlar sanırım.

Bu arada örnek verdiğin forumların bir kısmı da denetim işini abartıyor, öyle olmaya da gerek yok.

Kuralları okudun mu?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada mantıklı ha

Bu konuyu açman bile kurallar gereği yasak aslında. Çoğunlukla mantıklı öneriler, üye sayısının az olmasından ötürü işleyişte sorun çıkmayınca böyle devam etmeyi uygun görüyorlar sanırım.
Bu yüzden gelişmiyor zaten, güncellemeler gelse daha fazla kullanıcıya ulaşılır. Diğer forumlar 5 yılda çağ atlar, birkaç yılda buraya fark atarken burasının sabit kalması işte büyük engel.

Kuralları okudun mu?

Bu arada mantıklı ha
Kısmen biliyordum fakat tekrar baktım az önce. Kural 21 ve 22'yi kastediyosunuz. Dürüst olmak gerekirse bunlar bence forumu geriye çeken kurallardır, öz eleştiri özellikle web yahut uygulama fark etmez önemli bir konudur ve bilinç oluşturması amaçlanır o yüzden.

Bu yüzden gelişmiyor zaten, güncellemeler gelse daha fazla kullanıcıya ulaşılır. Diğer forumlar 5 yılda çağ atlar, birkaç yılda buraya fark atarken burasının sabit kalması işte büyük engel.

Kısmen biliyordum fakat tekrar baktım az önce. Kural 21 ve 22'yi kastediyosunuz. Dürüst olmak gerekirse bunlar bence forumu geriye çeken kurallardır, öz eleştiri özellikle web yahut uygulama fark etmez önemli bir konudur ve bilinç oluşturması amaçlanır o yüzden.
İlk yazdığına yüzde yüz katılmıyorum. Mesela mavi forumda hesabım var; özellik diye giriş serisi, kelime oyunu tarzı gereksiz ötesi ıvır zıvırlar getiriyor artık adamlar eklenebilecek fazla bir şey kalmadı çünkü. Sitenin içi aynı adamların şişirme rehber ve gereksiz konu spamlayıp durmasıyla dönüyor üye sayısı az.

İlk yazdığına yüzde yüz katılmıyorum. Mesela mavi forumda hesabım var; özellik diye giriş serisi, kelime oyunu tarzı gereksiz ötesi ıvır zıvırlar getiriyor artık adamlar eklenebilecek fazla bir şey kalmadı çünkü. Sitenin içi aynı adamların şişirme rehber ve gereksiz konu spamlayıp durmasıyla dönüyor.
Mavi forumdaki modla zaten bir defa laf dalaşına girmiştim. Orası ölü internet teorisi gibi.
Ama gerçekten 5 yılda Xenforo sürümü hariç güncelleme gelmeli bir zahmet.

Yeşil forumdan az önce ban yedim çok gereksiz katı bir yer. DA'ı daha çok seviyorum kasmıyorlar eğer uygun görmediğiniz bir içerik konu mesaj olursa raporlayıncada ilgileniyorlar. Evet geliştirme olsa fena olmaz ama bence bu haliylede gayet güzel sade.

Yeşil forumdan az önce ban yedim çok gereksiz katı bir yer. DA'ı daha çok seviyorum kasmıyorlar eğer uygun görmediğiniz bir içerik konu mesaj olursa raporlayıncada ilgileniyorlar. Evet geliştirme olsa fena olmaz ama bence bu haliylede gayet güzel sade.
Ben de yedim zaten oradan geliyorum. Eylülün sonuna doğru buraya daha gelmeyeceğim gibi duruyor ancak buradaki seçenekler çok az. Orada 2020'de giriyordum o zamandan kalma gibi ancak yine de burası sakin denebilir.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

ana sayfada 15 konu var 4ü sponsor fıkra bu kadar

bence raporlara eskisine göre çok daha az bakılıyor

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

bide site çok hata veriyor sürekli sayfa yenileme istiyor benden çok sinirimi bozuyo . site çok kasıyo . arayüzde hoş gelmiyo

Oncelikle gelismiyor dedigin platform turkiyenin ''Bu Alanda'' en buyuk platform'u tahmin yapmak yerine ''SimilarWeb'' gibi sitelerden verilere bakarak konusun

Ayrica o bos kisim reklam kismi ve bos bos ne oldugu belirsiz google reklamlari ile doldurmak yerine daha duzgun ozel sponsor olanlarin reklamini koyuyorlar ne istiyorsun random evlilik siteleri veya ne oldugu bellirsiz hizmet veya sitelrin reklamalri mi ? diger siteler reklamdan gecilmiyorken bu site gayet iyi reklam konusunda dozajinda ayrica gunumzde cogu kisi reklam engelleyici kullaniyor zaten pc'de anca mobilde vs. reklam goruyor millet yani ne istiyon anlamadim

Ayrica ozellik oalrak evet bazi ozellikler eklenmeli ama bos bos bi ton emoji veya bos ozellikler ile sacma karman corman bir seyede donebilri herkesin her istedigini yaparsaniz biz yazilimcilar arasidna bir soz vardir ''Calisiyorsa Dokunma'' XD yani site suan calsiyor istatiskler ve kullanima bakinca insanalrda gayet mutlu o zaman co kfazla kurcalamaya gerek yok

senin ornek verdigin begendigin sitelerden isnanlar buraya gelip o forumun ne kadar kotu oldugunu anlatiyor mesela yesil site vs. Moderatorlerin egosu na ve zevkine gore isliyor ayrica Bu forumda konu oanylama olmamasi en iyi seylerden biri herkes yazim kuralina mi dikakt edecek veya bilgisiz biri konuyu yanlsi acabilir vs. diger siteler kadar kati olmak daha kotu yapar ayrica asalak sacma veya uygunsuz insanlarn istemedigi /rahatsiz oldugu bir konu oldugunda zaten direk konu Siliniyor veya kilitlenip kullanicaya uyari veriliyor veya direk banalniyor vs. bu mantik daha iyi bence

Sana tek katildigim nokta sikayet/hata bildirimi ve oneride buluncabilcegimiz bir kisim olmali ve diger kulalnicilarin veridig tepki ile ne kadar cok istenildigi veya gercekten isteniyor mu bkailmali ve eger mantikli ise uygulanmali vs... ki zaten ben bunu aylar once hata galiba 1 yil once falan bir konu acip soylemistim vs....

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,449
Üyeler
202,292
Son üye
aliozen
Geri