Ddr5/Ddr4 Yeni/İkinci El

keremmv

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
60000
Merhaba bir sistem toplamak istiyorum ama bütçem çok yüksek olmadığı için kararsız kaldım DDR5 orta alt bir sistem mi toplamalıyım yoksa DDR4 biraz daha üst bir sistem mi toplamalıyım?
Bunun yanında acaba diyorum bazı parçaları 2.el mi alsak daha uyguna getirmek için emin değilim. Hangi parçaları ikinci el alabilirim ve alırken neye dikkat etmem gerek?
Normalde toplamak istediğim sistem alttaki gibi (amd ekran kartı kesinlikle istemiyorum) tüm fikirlere açığım yardımcı olursanız sevinirim.

Ryzen5 7500F
Asus Prime B650M-K
32gb DDR5 6000mhz (16x2)
Asus Dual RTX 5060
1tb Gen4 SSD

Merhaba bir sistem toplamak istiyorum ama bütçem çok yüksek olmadığı için kararsız kaldım DDR5 orta alt bir sistem mi toplamalıyım yoksa DDR4 biraz daha üst bir sistem mi toplamalıyım?
Bunun yanında acaba diyorum bazı parçaları 2.el mi alsak daha uyguna getirmek için emin değilim. Hangi parçaları ikinci el alabilirim ve alırken neye dikkat etmem gerek?
Normalde toplamak istediğim sistem alttaki gibi (amd ekran kartı kesinlikle istemiyorum) tüm fikirlere açığım yardımcı olursanız sevinirim.

Ryzen5 7500F
Asus Prime B650M-K
32gb DDR5 6000mhz (16x2)
Asus Dual RTX 5060
1tb Gen4 SSD
Heşreyi 2 el al 9070 xt li kada toplarsın

Ryzen5 7500F
Asus Prime B650M-K
32gb DDR5 6000mhz (16x2)
Asus Dual RTX 5060
1tb Gen4 SSD
Neden AMD ekran kartı istemiyorsunuz iş amaçlı kullanım için mi alacaksınız?

Yada rtx 5070 ti lı toplsrsın ufak ihtimale Yada ojdan dahs güçlü 4080 super sistem toplarsın 60kya
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İstanbuldaysan 4080 super li kasa toplayalım sana

Heşreyi 2 el al 9070 xt li kada toplarsın
Sıfır en mantıklısı ikinci el sorun çıkartabilir özellikle PSU ikinci el alınmamalı

Yada rtx 5070 ti lı toplsrsın ufak ihtimale Yada ojdan dahs güçlü 4080 super sistem toplarsın 60kya

Sanki biraz abartmadınızmı ikinci el fiyatlarından haberiniz var mı?

Sıfır en mantıklısı ikinci el sorun çıkartabilir özellikle PSU ikinci el alınmamalı

Sanki biraz abartmadınızmı ikinci el fiyatlarından haberiniz var mı?
Var hocam 39 a 4080 super kpyanlar fln var psu haklısın onu sıfır cratos alırız 4k ya geri kalanı brn hahllederiö 5k ya 1080 ti aldım sizce bu zaman bu mümkünmü yada r9 3900x ve x570 pro aldom 7500e sizce bu mümkünmü hayor ama mümküüün

2.el çok ddğişik bi yer

Neden AMD ekran kartı istemiyorsunuz iş amaçlı kullanım için mi alacaksınız?
Hayır oyun için, amd ekran kartları tarafında yazılım sorunlarının çok olduğunu duydum tüm bütçeyi bu sistemde kullandıktan sonra tekrar bir bütçe ayırmak istemiyorum eğer sorun yaşarsam diye

Evet İstanbuldayım

DDR4'lü bir sistem kullanıyorum bir sıkıntı çekmiyorum oyunlarda.

ram, m2ssd, işlemci ikinci el alabilirsin. Bunların ikinci.elde sıkıntılı çıkma ihtimalleri az olur. Anakartı da ikinci el alınabilir ama güç kaynağını sıfır al çünkü güç kaynakları yıllandıkça performansı düşer. Ekran kartını da ben olsam sıfır alırım. Bütçen varsa sıfır ekran kartı al.

DDR4'lü bir sistem kullanıyorum bir sıkıntı çekmiyorum oyunlarda.

ram, m2ssd, işlemci ikinci el alabilirsin. Bunların ikinci.elde sıkıntılı çıkma ihtimalleri az olur. Anakartı da ikinci el alınabilir ama güç kaynağını sıfır al çünkü güç kaynakları yıllandıkça performansı düşer. Ekran kartını da ben olsam sıfır alırım. Bütçen varsa sıfır ekran kartı al.
Bende bazı parçaları 2. El bazı parçaları sıfır almaya karar verdim sanırım, ama ddr4 mü ddr5 mi hala karar veremedim

Ryzen5 7500F
Asus Prime B650M-K
32gb DDR5 6000mhz (16x2)
Asus Dual RTX 5060
1tb Gen4 SSD
valla hacım bende 7600 b650s wifi 2x16 6000mz cl 30 a die adata xpg ram vardı sürekli bir drop takılma saçma sapan düşük fpslerden sıkıldım gittim i5 13600kf Z790D ddr4 bir anakart aldım ddr5 ramide patlattım 16 17k ya 5500 e 32 gb ddr4 aldım emin ol hayatımda sıfır değişen hatta daha iyi kaliteli performans aldım bu arada ddr5 sisteme ben piyasa uçmamışken geçmiştim 5k ya almıştım 32 gb rami şuan gereksiz bence

Ryzen5 7500F
Asus Prime B650M-K
32gb DDR5 6000mhz (16x2)
Asus Dual RTX 5060
1tb Gen4 SSD
şöyle gereksiz 7500f alacaksan şahsi görüşüm tamamen 5800x3d alacağım dersen saçmalık olu 7800x3d alınacaksa geçilir yoksa benim deneyimime göre deymez gereksiz şu anki piyasada

Hayır oyun için, amd ekran kartları tarafında yazılım sorunlarının çok olduğunu duydum tüm bütçeyi bu sistemde kullandıktan sonra tekrar bir bütçe ayırmak istemiyorum eğer sorun yaşarsam diye

Evet İstanbuldayım
Tm max bütçen ne

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,757
Üyeler
202,382
Son üye
bbkaan