5070 Li Ryzen 7500f Li Topladığım Sistem Nasıl

Anakart:
Bence anakartın en az B650 chipset olması lazım.
A620 ve B840 chipset anakartlardan uzak durun ileride pişman olursunuz.

Alacağınız anakartta en az 2 tane m2 SSD slotu ve en az 1 tane olacak şekilde vrm soğutma bloğu olması lazım.

Soğutucu:
İşlemci soğutucu olarak 7500F için en az 120mm olacak şekilde alın 90mm de idare eder ama yaz aylarında sıkıntı çıkarabilir ileride işlemci yükseltmek isterseniz iki fanlı kule tipi soğutucularada bakılabilir.

Kasa ve Güç kaynağı:
Kasa kısmına gelirsek Fazeon kasalardaki güç kaynaklarında 650W yazıyor olsa bile 12+ kısmından 552W veriyor belki yetersiz olabilir.
(Fazeon güç kaynaklarında 650W yazıyorsa 550W oluyor 750W yazarsa 650W oluyor şeklinde düşünün.)

Bunlar dışında sistem iyi gibi. (İlk atılan sisteme göre yazdım)
2. Sistemi alıcak gibiyim şuan sadece beklesem daha uyguna bulabilirmiyim diye düşünüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5070 4k da oynatıyor Dostum Sorun o Deil
2k daha fazla verip Gerçekten iyi bir seviyeye geliyorsunuz olay o

5070 ile 9070xt Kıyaslanamaz
9070xt ile 5070 ti I kıyaslayacaksın
Sağolun hocam bende öyle düşünüyorum 5070in dengi değil aradaki fiyat farkıda makul

2. Sistemi alıcak gibiyim şuan sadece beklesem daha uyguna bulabilirmiyim diye düşünüyorum
İkinci sistem parça olarak iyi hocam alabilirsiniz daha fazla beklerseniz baktığınız bu sistem bile zamlanabilir belki.

Merhaba böyle bi kasa topladım yorumlarınızı merak ediyorum pahalı mı sizce alınır mı ve 9070xt güncellersem 2k fiyat farkı oluyor
valla ben arkadaşa deepcool 360mm 7800x3d asus b850m 16 gb viper 1tb m2 (curcial e100) 6000mhz 5070 zotac 3 fan asus a32 kasa rajintek cratos 750 gen 5 psu 73 e falan tıopladım sadece ekran kartı ikinci el senin sistemde parça kalitesi düşük bence iyi değil iyi olmaya da çok uzak

valla ben arkadaşa deepcool 360mm 7800x3d asus b850m 16 gb viper 1tb m2 (curcial e100) 6000mhz 5070 zotac 3 fan asus a32 kasa rajintek cratos 750 gen 5 psu 73 e falan tıopladım sadece ekran kartı ikinci el senin sistemde parça kalitesi düşük bence iyi değil iyi olmaya da çok uzak
Ekran kartı farkı var ama arada ve sıfır yine mi kurtarmıyo

Ekran kartı farkı var ama arada ve sıfır yine mi kurtarmıyo
yok kanka sıfırıda pahalı böyle bir sistem için bence daha güzel bundan iyi hazır sistemler çıkarıyor adamlar ben daha ucuza da toplardım o kasayı 7500x3d takardım 2 3k kar asus a32 takmazdım 6k gereksiz para 2k lık kasa 4k kar ordan da ama arkadaş illaha akvraryum illaha en iyisi olsun dedi böyle yaptık parasına göre ayrıca ssd de sıfır kapalı kutu sahibindenden aldım 4500 e sıfırı 6 6.5k falan gereksiz paralar

Fiyatı Abartı kötü Bulmadım Daha iyi fırsatlar Oluyor yalan yok
Ama anakartı değiştirsen iyi olur

Allah allah yaw Fanboy
Neymiş 5070 imizi Öne çıkaran şey 6-7 ay önce blackwall ın amd serisinden daha çok driver çöküşleri mi
Daha çok driver çöküşü mü? 😑

Şuanda Optimize edilmiş Olsada 6 7 Ay önce blackwell Da amd ye kıyasla çok daha fazla driver çöküşü vardı dostum bunun üstüne birsürü videolar yaptılar

Technopatda ve burada konular Açıldı

Nvidia kullanıyorum 5080 Niye mi
Çünkü amd tarafından Rakip kart yok

Artık Fanboyluk yapmayı Bırakın
5000 6000 serisinde kaldı o çöküşler

Ki o na bakarsak gtx 10 serisi aynı dönemlere geliyor ve 1060 kullanırken O hatalara bende denk geldim

Bu 2 side kanıtım olsun dost

Driver sorunu mu kaldı yıl oldu 2026. Şu anda mesele teknoloji ve Nvidia bu konuda üstün. Bu teknolojiler ihtiyacı olan için amd'yi seçenek olmaktan çıkarıp, ihtiyacı olmayan için 1.5 kat fazla masraf çıkarıyor. Nvidia kart alırken her şeyin üstüne cuda, yapay zeka hızlandırıcıları ve yılların getirdiği güveni de satın aldığınızı unutmayın bunlardan tasarruf etmek mantıklı. Ve 9070 xt 5070 değil 5070 ti segmenti bir kart, 5070 ile 9070 xt kıyaslanmaz.

Şuanda Optimize edilmiş Olsada 6 7 Ay önce blackwell Da amd ye kıyasla çok daha fazla driver çöküşü vardı dostum bunun üstüne birsürü videolar yaptılar

Technopatda ve burada konular Açıldı

Nvidia kullanıyorum 5080 Niye mi
Çünkü amd tarafından Rakip kart yok

Artık Fanboyluk yapmayı Bırakın
5000 6000 serisinde kaldı o çöküşler

Ki o na bakarsak gtx 10 serisi aynı dönemlere geliyor ve 1060 kullanırken O hatalara bende denk geldim

Bu 2 side kanıtım olsun dost
Çabanı takdir ettim , cok seviyeli. Ama sorun şu, nvidia sorunsuz demek yanlış zaten ama nvidia da 1/10 driver sorunu çıkarken AMD de 7/10 falan.
AMD ile ilgili forum konuları da bulsan işin içinden çıkamazsın. Sen 5080 ile sorun yaşadın mı mesela bence yaşamadın ama rx500 serisinde ben yaşadım. 6000 serisiyle yaşadım. Apu vardı vega onunla da yaşadım. 3 kere AMD kullandım 3 ü de yaktı beni. Arkadaşımda 5700XT var o da yaşıyor oyun oynuyoruz canlı canlı sürücüsü çöküyor beraber fixlemeye çalışıyoruz max 1 hafta gidiyor sonra gene sil yükle sil yükle oohooo.

Çabanı takdir ettim , cok seviyeli. Ama sorun şu, nvidia sorunsuz demek yanlış zaten ama nvidia da 1/10 driver sorunu çıkarken AMD de 7/10 falan.
AMD ile ilgili forum konuları da bulsan işin içinden çıkamazsın. Sen 5080 ile sorun yaşadın mı mesela bence yaşamadın ama rx500 serisinde ben yaşadım. 6000 serisiyle yaşadım. Apu vardı vega onunla da yaşadım. 3 kere AMD kullandım 3 ü de yaktı beni.
Kendin Söylüyosun 6000 serisiyle Yaşadım Diye

Ve 5080 ile Siyah ekran problemi yaşadım 1 kere
Ve dediklerimden hiçbirşey gerçekten anlamamışsın

Ben rx 560 1060 5600xt 3060 3090 7700xt Gibi kartlar kullandım Dostum Bana anlatma yani bunları

Kendin Söylüyosun 6000 serisiyle Yaşadım Diye

Ve 5080 ile Siyah ekran problemi yaşadım 1 kere
Ve dediklerimden hiçbirşey gerçekten anlamamışsın

Ben rx 560 1060 5600xt 3060 3090 7700xt Gibi kartlar kullandım Dostum Bana anlatma yani bunları
Kullandıysan bilmen lazım neyin ne olduğunu niye konuşuyoruz ki bunları? Tek bir cevap istiyorum senden AMD sürücüleri mi sence daha sorunsuz, Nvidia mı?

Kullandıysan bilmen lazım neyin ne olduğunu niye konuşuyoruz ki bunları? Tek bir cevap istiyorum senden AMD sürücüleri mi sence daha sorunsuz, Nvidia mı?
Amd nin yeni kartlarının nvidia dan şuanda daha stabil olduğunu savunuyoruz
Kendin söylüyosun ztn 5000 serisini ve 6000 serisini

Hala aklında eski amd kalmış

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,654
Üyeler
202,352
Son üye
Hamid