Vps Server İçin F/P Firma Önerisi – Docker + Claude Code + Codex Kullanıyorum

ArtiAnius

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
4,572
Selamlar,

Kendi geliştirdiğim web tabanlı bir CRM / ajans yönetim sistemi üzerinde çalışıyorum. Sistem Next.js + PostgreSQL + Docker yapısında çalışıyor.

VPS üzerinde aynı anda:

• production ortamı
  • test/staging ortamı
  • PostgreSQL
  • Docker/Caddy
  • Claude Code
  • OpenAI Codex
çalıştırıyorum.

Claude Code ve Codex ile zaman zaman uzun süreli otomatik geliştirme, test, build ve Docker rebuild süreçleri çalıştırıyorum. Bu yüzden özellikle Docker build cache ve image’lar depolamayı oldukça hızlı tüketiyor.

Şu an kullandığım VPS yaklaşık:

• 4 GB RAM
  • 40 GB SSD/NVMe
ve disk alanı artık yetersiz gelmeye başladı. Build cache birkaç saat yoğun kullanımda 15–20 GB seviyelerine çıkabiliyor.

Çok yüksek trafik alan bir sistem değil; asıl ihtiyacım geliştirme ortamının stabil olması.

Tercihen:

• 8-16 GB RAM
  • minimum 80 GB, tercihen 100–160 GB NVMe
  • iyi CPU performansı
  • Docker kullanımında problem çıkarmayan
  • mümkünse Türkiye veya Avrupa lokasyon
  • fiyat/performans iyi
  • uptime ve destek konusunda sorun yaşatmayacak
bir VPS sağlayıcı arıyorum.

Keyubu, Netvay, Turhost, Hetzner, Contabo, Netcup, OVH, Türkiye tarafındaki firmalar vb. arasında güncel olarak hangisini önerirsiniz?

Özellikle Claude Code / Codex gibi agent’ları VPS üzerinde çalıştırıp Docker build alan varsa tecrübesini paylaşırsa çok sevinirim.

Amazon AWS'den uzağa gitmeyin. Lightsail EC2 patlatın geçin.

Yada sizin de yazılım ana mesleğiniz ise, üstünden para kazanıyorsanız; homelab kuracaksınız kendiniz.

Son düzenleme:
Amazon AWS'den uzağa gitmeyin. Lightsail EC2 patlatın geçin.

Yada sizin de yazılım ana mesleğiniz ise, üstünden para kazanıyorsanız; homelab kuracaksınız kendiniz.
Yazılım ana mesleğim değil hocam. Genelde proje geliştirip canlı ortamda test ediyor, olgunlaştırdıktan sonra satıyorum. O yüzden homelab kurmak benim kullanım senaryomda biraz fazla kaçıyor açıkçası.

Şu an yaklaşık 2 aydır NetVay VPS kullanıyorum. Bugüne kadar idare ediyordu ama son 45 dakikadır sunucuya hiçbir şekilde komut gönderemiyorum. Reset attım, panelde sunucu açılmış görünüyor ama SSH tarafında sürekli Port 22: Connection timed out alıyorum; web sitesi de erişilemiyor.

Bir de Docker/build süreçleri yüzünden 40 GB disk alanı bir anda doldu. Zaten ilk kurulumda da birkaç problem yaşamıştım. En talihsiz kısmı da tam hizmet süresini uzattığım gün bu problemi yaşamam oldu :)

AWS Lightsail/EC2 tarafını da bu yüzden ciddi ciddi değerlendireceğim. Benim için en önemli şey artık biraz daha fazla ücret ödemek pahasına sunucuya erişimin ve altyapının stabil olması.

Sunucumburada ya bakabilirsiniz. Aynı şekilde canlı projelerim için vscode üzerinden remote bağlantı yapıyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,093
Üyeler
203,320
Son üye
iyiadam12345
Geri