Sürekli Melankolik Ruh Hali

Liberal Kenobi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
867
Sürekli melankolik ruh hali, negatiflik, sürekli kendini sorgulama, geçmişi/geleceği aşırı düşünme, kafada hep negatif senaryolar yaratma, her olayı tekrar analiz edip suçu kendinde bulma, hakkını arayamama, kendi değerini bilememe, insanlardan hem nefret hem de korkma, aşırı düşünme, hayata bağlanacak bir şey bulamama, kendini sevmeme vs. arkadaşlar kendimi bildim bileli böyleyim, ve bundan çok sıkıldım artık, ailemle arkadaşlarımla dertleştim psikolağa da gittim ama yok bu çözülmüyor, bunu nasıl değiştirebilirim?

Sürekli melankolik ruh hali, negatiflik, sürekli kendini sorgulama, geçmişi/geleceği aşırı düşünme, kafada hep negatif senaryolar yaratma, her olayı tekrar analiz edip suçu kendinde bulma, hakkını arayamama, kendi değerini bilememe, insanlardan hem nefret hem de korkma, aşırı düşünme, hayata bağlanacak bir şey bulamama, kendini sevmeme vs. arkadaşlar kendimi bildim bileli böyleyim, ve bundan çok sıkıldım artık, ailemle arkadaşlarımla dertleştim psikolağa da gittim ama yok bu çözülmüyor, bunu nasıl değiştirebilirim?
zihnini başka işlere uğraşlara yönlendirebilir sen ( spor,ders, ai ile birseyler yapma) en azından daha yapıcı bir uğraşın olur. zarar görmekten daha cok elde birşeyin olur ve onu geliştirmeye başlarsın. belki dene işine yarar.

zihnini başka işlere uğraşlara yönlendirebilir sen ( spor,ders, ai ile birseyler yapma) en azından daha yapıcı bir uğraşın olur. zarar görmekten daha cok elde birşeyin olur ve onu geliştirmeye başlarsın. belki dene işine yarar.
kral işe gidiyorum, spor yapıyorum ama bunların dışında kalınca yapıcak çok şeyim olmuyo

Bu tür durumlarda bakış açımızı değiştirmeye çalışmak en iyisi oluyor bence
Bende aynı durumlardan müzdaribim ne kadar yoğun yaşamaya çalışsanda eninde sonunda kendinle kalıyosun ve negatif düşünceler tekrardan bastırıyor bunun çözümünüde hayata karşı bakış açımızı değiştirmek,ufak şeylerden mutlu olmayı öğrenmek vs ile çözüleceğini düşünüyorum

inançlı biriysen namaza ve duaya yönel bende işe yaradı ve yarıyor dua kalbe çok iyi geliyor sana bi güvence sağlıyor önemli olan dünyada basına gelen iyi kötü şeyler değil senin kendi davranışların oluyor. inançlı değilsende kendini güzel bi hobiye adaya bilirsin fitness cok işe yarar fitnessa başlamak hayatımdaki en doğru kararlardan birisiysi o 69kg zargana halimden 85kg sağlıklı fit halime gelince herkesin ve kendimin bana olan saygısı artmıştı toplumda daha çok adam yerine koyulur oldum .

Psikololoğa değil de psikiyatriste gitmeyi düşündün mü hiç? İlaçla desteklenen bir tedavi sürecine ihtiyaç duyuyor olabilirsin.

sana bu konuda büyük bir geçmişi olan biri olarak tek bir şey söyleyeyim:
zamanla azalacak ve hepsi geçecek. taktığın şeyleri takmamaya, sorunlarını hatırlamamaya ve hayatla mücadele halinde olmaya başlayacaksın.
yok şunu yap yok bunu yap yok oraya git... bunların hepsi hiçbir şeyi değiştirmez çünkü sorun sensin. nereye gidersen git ne yaparsan yap hep kendini de götüreceksin diye bir etkisi olmayacak.

velhasıl, hepsini göreceksin, yaşayacaksın, hissedeceksin ve unutacaksın. kendine çok iyi bak, sorun olursa çekinme.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,700
Üyeler
202,691
Son üye
mege123
Geri