Üniversite İçin Laptop

Snoww

80+
Reaksiyon skoru
4
Bu sene bilgisayar programcılığına başlayacağım rtx 5060 lı modellere 15k fazla vermeye gerek yok gibi mac m4 16/256 var 2.el 43k ya ona da kafam gitmiyor değil neyse bu iki loq arasından hangisi ya da bu fiyata bunlardan daha iyi laptop var mı?

(Bunun55k ya 1tb olanı varmış)

5060 lısı 64k ordada daha iyi işlemci olan
Thunderobot u 67k ya alabiliyorum

oyun oynamıyorsan veya ekran kartına ihtiyacın yoksa kesinlikle m4 airi alın 2. el bende aynı cihaz var 1 senedir kullanıyorum (yazılım müh 4. sınıfa geçtim) acayip memnunum şu an şehirlerarası otobüste m4 mba ile yazıyorum

oyun oynamıyorsan veya ekran kartına ihtiyacın yoksa kesinlikle m4 airi alın 2. el bende aynı cihaz var 1 senedir kullanıyorum (yazılım müh 4. sınıfa geçtim) acayip memnunum şu an şehirlerarası otobüste m4 mba ile yazıyorum
Hocam bu şeylerden ötürü kafam karıştı bazı programlarda sorun çıkıyormuş gerisinde sıkıntısızmış oyun şart(zaten switch ve ps2 emulatoru var)değil mac hatta fiyat olarak ve laptop olarak daha uygun hafifliğinden 43k ya 2.el 16/256 m4 alınır mı

Hocam bu şeylerden ötürü kafam karıştı bazı programlarda sorun çıkıyormuş gerisinde sıkıntısızmış oyun şart(zaten switch ve ps2 emulatoru var)değil mac hatta fiyat olarak ve laptop olarak daha uygun hafifliğinden 43k ya 2.el 16/256 m4 alınır mı
fiyat iyi gibi ben geçen sene sıfır 38k ya aldım şu an sıfırı 55k civarı
bazı programlarda evet sorun çıkartıyor ama sanallaştırması acayip iyi sıkıntılı programlar değilse açar
bölümünüzdekilere sorabilirsiniz mac kullanan varsa daha iyi yardımcı olur programlar için program listesi varsa ben de yardımcı olabilirim
ben şahsen labview dışı yaşamadım o da seçmeli dersti zaten ekle bırak haftasını geçince bırakamadım mecbur bişiler çözdüm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Link atabilirseniz ilanı da incelerim sizin için (özelden de atabilirsiniz)

bazı programlarda evet sorun çıkartıyor ama sanallaştırması acayip iyi sıkıntılı programlar değilse açar
bölümünüzdekilere sorabilirsiniz mac kullanan varsa daha iyi yardımcı olur programlar için program listesi varsa ben de yardımcı olabilirim
ben şahsen labview dışı yaşamadım o da seçmeli dersti zaten ekle bırak haftasını geçince bırakamadım mecbur bişiler çözdüm

Bi sorayım hocam geçen sordumda tanışma grubu diye millet de bir garip doğrusu mac benim içinde iyi olur hafifliğinden ve uzun önürlülüğünden ötürü satıcıyla konuştum geçen 43 bin dedi

Wat değeri ve bu kasanın soğutması konusu kafa karışıklığı sebebi

Bi sorayım hocam geçen sordumda tanışma grubu diye millet de bir garip doğrusu mac benim içinde iyi olur hafifliğinden ve uzun önürlülüğünden ötürü satıcıyla konuştum geçen 43 bin dedi

Wat değeri ve bu kasanın soğutması konusu kafa karışıklığı sebebi
acer v15 lerde ekran da sorunlu diye biliyorum eski serisinde vardı o sorun
Macbook temiz gözüküyor sıfır gibi zaten kasayı inceleyin bi cinebench atın pil sağlığına bakın alın bence iclouda falan dikkat edin tamamen sıfırlayıp alın

Macbook dediğiniz özellikler ve güvenilirliği de yüksek bir cihaz bu bütçede alıcağınız bütün gaming pc lerde bi kronik sorun çıkar muhtemelen

Bu sene bilgisayar programcılığına başlayacağım rtx 5060 lı modellere 15k fazla vermeye gerek yok gibi mac m4 16/256 var 2.el 43k ya ona da kafam gitmiyor değil neyse bu iki loq arasından hangisi ya da bu fiyata bunlardan daha iyi laptop var mı?

(Bunun55k ya 1tb olanı varmış)

5060 lısı 64k ordada daha iyi işlemci olan
Thunderobot u 67k ya alabiliyorum
eğer üniversite uygulamaları mac de varsa mac alın hocam

eğer üniversite uygulamaları mac de varsa mac alın hoca

acer v15 lerde ekran da sorunlu diye biliyorum eski serisinde vardı o sorun
Macbook temiz gözüküyor sıfır gibi zaten kasayı inceleyin bi cinebench atın pil sağlığına bakın alın bence iclouda falan dikkat edin tamamen sıfırlayıp alın

Macbook dediğiniz özellikler ve güvenilirliği de yüksek bir cihaz bu bütçede alıcağınız bütün gaming pc lerde bi kronik sorun çıkar muhtemelen
Hocam sizin kullandığınız kaç gb 256 yetwr mi yetmezse ilerde bir harici ssd almayı düşünüyorum böyle kullanımda sağlıklı olur mu

Hocam Şöyleymiş
Visual studio
Visuak studio code
Eclips ide
Programlama diline göre de farklı ideler kullananlar da varmış
Grafik tasarım içinde coreldraw varmış
Hocam birde üst sınıfımdan biri windows başlangıçta mac ten daha kolay dedi öğrenmek için
Birde hoca windows için anlatıken sen ne yapacağını kendin bulman lazım diyor
Sizcw yine de mac almalımıyım

Son düzenleme:
Hocam Şöyleymiş
Visual studio
Visuak studio code
Eclips ide
Programlama diline göre de farklı ideler kullananlar da varmış
Grafik tasarım içinde coreldraw varmış
Hocam birde üst sınıfımdan biri windows başlangıçta mac ten daha kolay dedi öğrenmek için
Birde hoca windows için anlatıken sen ne yapacağını kendin bulman lazım diyor
Sizcw yine de mac almalımıyım
uygulamalarda sorun yok
hoca ile aynı cihazı kullanman önemli değil dediği gibi küçük değişiklikler var ancak yapay zekaya sorarak veya araştırarak aynı şeyleri hemen hemen yaparsın
bence yine de mac almalısın taşınabilirlik ve güvenilirlik açısından üstü yok cihazın

Hocam sizin kullandığınız kaç gb 256 yetwr mi yetmezse ilerde bir harici ssd almayı düşünüyorum böyle kullanımda sağlıklı olur mu
harici ssd ben de kullanıyorum ileride lazım olur size de muhtemelen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,702
Üyeler
202,694
Son üye
deadnegzel62
Geri