Çift Kanal Ram FPS Artar mı

ViolinTr

80+
Reaksiyon skoru
8
Merhaba arkadaşlar sistemim de hali hazır darboğaz yaşıyorum. Ve tek kanal RAM kullanıyorum 8 GB. Bunu 2x8 yaparsam FPS artar mı?
i7-3770
RX 5700 XT
H61 anakart

Merhaba arkadaşlar sistemim de hali hazır darboğaz yaşıyorum. Ve tek kanal RAM kullanıyorum 8 GB. Bunu 2x8 yaparsam FPS artar mı?
i7-3770
RX 5700 XT
H61 anakart
Çift kanal abartılı öneme sahip değil de 8GB yetmez ki zaten oyun oynanıyor mu öyle?

hocam zaten darboğaz yiyorum çok fazla. Valorant da 80-100 bir şey veriyor şu an ve drop giriyro anlık 50 fps falan oluyor 16 yaparsam çift kanal artar mı

i7-3770
RX 5700 XT
H61 anakart
Öncelikle şunu söyleyim 1*16 ile 2*8 arasında çok büyük bir fps farkı olmazdı bir tık daha 2*8 daha önde olurdu ama sendeki durum şu 8GB hali hazırda sistem için çok yetersiz bundan dolayı fps artış çok daha fazla olur.

Günümüzde 16gb ram bile tam olarak yetmiyor. Çift kanal ram genelde fps oyunlarında ciddi performans artışı sağlar. DDR5 belleklerde dual olmasa da iyi performans verebiliyor ama çift her zaman iyidir.

Öncelikle şunu söyleyim 1*16 ile 2*8 arasında çok büyük bir fps farkı olmazdı bir tık daha 2*8 daha önde olurdu ama sendeki durum şu 8GB hali hazırda sistem için çok yetersiz bundan dolayı fps artış çok daha fazla olur.
Hocam peki ne kadar fps artar örnek verebilir misiniz ? Şu an ki oynadığım oyunlar da çok sorun yaşıyorum da
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Günümüzde 16gb ram bile tam olarak yetmiyor. Çift kanal ram genelde fps oyunlarında ciddi performans artışı sağlar. DDR5 belleklerde dual olmasa da iyi performans verebiliyor ama çift her zaman iyidir.
evet ddr3 benim de ama çok artar mı yani iyi olur mu yine

Mesela aldığım fps valo da 80-110 ne kadar oluır ?

Hocam peki ne kadar fps artar örnek verebilir misiniz ? Şu an ki oynadığım oyunlar da çok sorun yaşıyorum da

evet ddr3 benim de ama çok artar mı yani iyi olur mu yine

Mesela aldığım fps valo da 80-110 ne kadar oluır ?
Bunların yutupta karşılaştırma videosu var dostum oradan bakarsan daha iyi anlarsın.

Artar. Eski nesil sistem kullanıyorsun. Fark oluşur elbette

İvy bridge kullanıyorsun etkisi olacaktır.

Ama ddr3 çok geride kaldı hocam bütçen ve kullanım amacın ne bilmiyorum tabii ki

Artar. Eski nesil sistem kullanıyorsun. Fark oluşur elbette

İvy bridge kullanıyorsun etkisi olacaktır.

Ama ddr3 çok geride kaldı hocam bütçen ve kullanım amacın ne bilmiyorum tabii ki
Hocam ben kasayı hazır aldım ekran kartı iyi diye. 10k ya rx 5700 xt - akvaryum kasa - kule tipi soğutucu- 16 gb ram - 750 watt psu.
Ve mesela 16 yaptıktan sonra ne kadar fps artışı olur hocam örnek verebilir misiniz ?

Hocam ben kasayı hazır aldım ekran kartı iyi diye. 10k ya rx 5700 xt - akvaryum kasa - kule tipi soğutucu- 16 gb ram - 750 watt psu.
Ve mesela 16 yaptıktan sonra ne kadar fps artışı olur hocam örnek verebilir misiniz ?
10k 5700 XT sisteme iyi fiyat da bence ekran kartı dışındaki bütün parçaları ekran kartsız sistem diye satın ikinci el AM4 sistem toplayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,607
Üyeler
202,663
Son üye
erdemmertt
Geri