Ddr5 Tek Kanal Çift Kanal

terso41

80+
Reaksiyon skoru
2
İyi geceler arkadaşlar benim rx 7800xt ekran kartım Var ve tek kanal ddr5 cl36 16gb ram var işlemci almayı düşünüyorum şöyle bi sorunum var 9600x işlemci alıp ram çift yaparsam daha çok fps alırım yoksa 7800x3d işlemci ile tek kanal ddr5 yaparsammı daha iyi fps alırım genelde fps oyunları oynuyorum pubg cs2 bf6 valorant tarzı

İyi geceler arkadaşlar benim rx 7800xt ekran kartım Var ve tek kanal ddr5 cl36 16gb ram var işlemci almayı düşünüyorum şöyle bi sorunum var 9600x işlemci alıp ram çift yaparsam daha çok fps alırım yoksa 7800x3d işlemci ile tek kanal ddr5 yaparsammı daha iyi fps alırım genelde fps oyunları oynuyorum pubg cs2 bf6 valorant tarzı
7800x3d al

7800x3d sana daha çok performans kazandırır kesinlikle 3dvcache sayesinde ram ihtiyacı zaten çok azalıyor tek kanaldan çok az etkileniyorsun ddr5 ram fiyatları bu seviyedeyken 7800x3d almak senin için en mantıklısı olur daha uyguna gelir. Bütçe sıkıntın yoksa 9700x alıp çift kanala geç derdim ama muhtemelen o kadar bütçen yoktur diye düşünüyorum. 9700x 7800x3d de ile çok yakın performans veriyor hatta bazen geçiyor (ram kalitene göre).

16 gb ram ile hala tüm oyunları oynayabilirsin. Oyunlarda ve windowsta pek anlamadığım şekilde daima olan tüm rami kullanmaya yönelik eğilim oluyor. 16 gb laptopumda 4-6 gb ile çalışan windows 11, 32 gb ram olan masaüstümde 8-10 gb ile çalışıyor. Oyunlarda aynı şekilde. Fps oyunları oynuyorsan 7800x3d ramdan daha çok lazım sana şimdilik.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayriyeten ddr5 kendi içinde çift kanal çalıştığından tek slot ram kullansan bile neredeyse çift kanal performansı alıyorsun zaten.

7800X3D.

2 tane DDR5 RAM kullanırsan %15 daha fazla fps alırsın tek RAM kullanımına göre. DDR5 RAM'ler kendi içinde çift kanallı çalışır. Yani tek RAM takarsan da çift kanal çalışır, iki tane takarsan da.

7800x3d sana daha çok performans kazandırır kesinlikle 3dvcache sayesinde ram ihtiyacı zaten çok azalıyor tek kanaldan çok az etkileniyorsun ddr5 ram fiyatları bu seviyedeyken 7800x3d almak senin için en mantıklısı olur daha uyguna gelir. Bütçe sıkıntın yoksa 9700x alıp çift kanala geç derdim ama muhtemelen o kadar bütçen yoktur diye düşünüyorum. 9700x 7800x3d de ile çok yakın performans veriyor hatta bazen geçiyor (ram kalitene göre).
Çok teşekkür ederim cvp verdiğin için o zaman tek kanal ddr5 yanına 7800x3d alıyorum peki bu işlemci çok ısınıyormu fiyat performans olarak kule tipi ne önerirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 tane DDR5 RAM kullanırsan %15 daha fazla fps alırsın tek RAM kullanımına göre. DDR5 RAM'ler kendi içinde çift kanallı çalışır. Yani tek RAM takarsan da çift kanal çalışır, iki tane takarsan da.
Teşekkürler

Tek kanal 5200 MHz cl48 gibi dandik bir ramin varsa max performans için 7800x3d. İyi bir ram kitin varsa kafana göre

1 tek DDR5 ram çift kanal çalışıyor, iki tane yapınca aslında quadro oluyor.

Geri