Yardım Amazon İademin Boş Olduğunu İddia Ediyor

Reaksiyon skoru
0
29 Ağustos 2026 tarihinde amazon.com.tr üzerinden kendi satıcılı iphone 17 pro max 512 gb gümüş renkli telefonu aldım.

Daha sonra ürünü hiç açmadan 1 Eylül 2026 tarihinde iade için geri gönderdim. Kolay Gelsin kargo ile evimden aldı.

Ürün Amazon deposuna ulaşmış.

İadenin durumunu sorduğumda kutunun boş çıktığını iadenin yapılmayacağını söylediler.

Böyle bir şey mümkün değil, hakkımı nasıl arayabilirim?

Ekler

• Screenshot_20260906_122052_Amazon Shopping.webp
    Screenshot_20260906_122052_Amazon Shopping.webp
    110.3 KB · Hit: 95
29 Ağustos 2026 tarihinde amazon.com.tr üzerinden kendi satıcılı iphone 17 pro max 512 gb gümüş renkli telefonu aldım.

Daha sonra ürünü hiç açmadan 1 Eylül 2026 tarihinde iade için geri gönderdim. Kolay Gelsin kargo ile evimden aldı.

Ürün Amazon deposuna ulaşmış.

İadenin durumunu sorduğumda kutunun boş çıktığını iadenin yapılmayacağını söylediler.

Böyle bir şey mümkün değil, hakkımı nasıl arayabilirim?
ben kolay gelsin ile ram iade ettim neyseki bişey olmadı, ama son zamanlarda gelen kutular hep patlak, bazen arasla gelen kutularda tekrar bantlanmış oluyor, var bi fırıldak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu arada gelen kutu büyük zarf şeklinde miydi, eğer büyük zarf şeklindeyse zaten dışardan yoklayarak telefon olduğu rahat şekilde anlaşılıyor

ben kolay gelsin ile ram iade ettim neyseki bişey olmadı, ama son zamanlarda gelen kutular hep patlak, bazen arasla gelen kutularda tekrar bantlanmış oluyor, var bi fırıldak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu arada gelen kutu büyük zarf şeklinde miydi, eğer büyük zarf şeklindeyse zaten dışardan yoklayarak telefon olduğu rahat şekilde anlaşılıyor
Zarfa hiçbir şey sarmadan göndermişlerdi ben de iade edetken patpatlı poşete sarıp aynı zarfla göndermiştim.

Kuryenin binadan çıkardığı görüntü hariç bir kanıt da gösteremem.

Faturadan veya kutunun arkasından cihazın imei numaralarını al yasal süreç başlat

Çok pahalı bir ürün. Keşke paketlerken ve kargoya teslim ederken video kaydı alsaydınız. Ama nereden bileceksiniz ki? Umarım çözülür ama zor.

Binanın kamera kayıtlarından sadece kuryenin paketle çıtkığı görüntüsünü atabilirim.
Paket`in patpata sarılı olduğu görünüyor mu? Depoya gelirken ki görüntü de ki paketin durumu ile binadan çıkarken ki hali karşılaştırılabilir, görüntüler net ise.

Telefonu kutunun içine koyup gönderdiysen dışarıdan hiç bir şekilde belli olmuyorsa tek seçeneğin kargo firmasının kargoyu tartmış olması. Sadece kilosundan anlayabilirsin dolu boş olduğunu. İlk alımda tartmışlarsa kanıt olarak sunabilirsin.

Savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız. Yüksek meblağlı ürünleri mağazalardan almakta fayda var. Yakınınızda teknomarket yoksa üreticinin direk sitesinden alınmalı. 3-5 kuruş fazla veriyorsun ama kafan rahat oluyor.
Amazon dosya açıp inceleyecektir. Çünkü depo çalışanları, iade gelen kutuları kamera eşliğinde açıyorlar. Kutu muhtemelen boş geldi. Bu durumda kargo şirketi sorumlu olacak. Meblağ düşük olsa amazon iyi niyet kapsamında iade yapıyor ama bu durumda biraz beklemeniz gerekebilir. Yine de çözülür diye düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,450
Üyeler
203,452
Son üye
Enzo10
Geri