RTX 4080 Super mi, RTX 5070 Ti mı?

5070ti-5080'nin arasında performans farkı var mı hocam. ben şeyi de anlamıyorum misal sıfır olarak nitelendirelim 5070 30-35 arasına sıfır bulabiliyorsun aynı versiyonun 'ti' modeli 80 bin. ne var bu ti modellerinde anlamıyorum.
5070 en ucuz 39k 5070 Tİ EN UCUZ 64k sen gidip en tepe modele bakarsan sadece soğutma farkı olucak ekjstranda 16k ödüon
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5070ti-5080'nin arasında performans farkı var mı hocam. ben şeyi de anlamıyorum misal sıfır olarak nitelendirelim 5070 30-35 arasına sıfır bulabiliyorsun aynı versiyonun 'ti' modeli 80 bin. ne var bu ti modellerinde anlamıyorum.
5070 ti ile 5080 tabikide arada fark var kral

bide nvidia nın saçma fiyaqtlandırması var

geleceğe yatırım yönünden 5070 ti mantıklı geliyor 4xxx serisi de dlss 5 alacakta daha uzun sürede iphone 11 gibi olacak alsa bi dert almasa ayrı dert

Saf kas gücü daha önemli
Ayrıca AMD, Radeon 6000 serisine bile fsr4 getirecek (5 yıllık kart)
Nvidia ise Dllss 5'i rtx 4000 serisine getiriyor(3 yıllık kart)
Yani AMD daha uzun süre ekran kartlarına destek veriyor
Bu da Nvidia'nın daha teknolojik olmasının amd'ye attığı farkı kapatıyor
Komik ve bilgisizsin, dlss 4 ü yıllardır 2000 serisi kartlar bile desteklerken fsr 4 sadece 9000 serisinde çalışıyodu. Hatta eski serilere çıkmayacak donanımdan dolayı desteklemiyor dediler de tepki aldılar, FSR 4 ün eski gen kartlara gelmesi yeni mevzu. Ondan önce de AMD eski kartlara update çıkarmayı bırakacağız dedi ve yine tepki alınca tükürdüklerini yaladılar.

Tutmuş AMD daha uzun ömürlü demiyo musun bi de.. komiksiniz, objektif insan bulmak ne kadar zorlaştı şurda ya. Ben her zaman fiyat avantajından amd ekran kartı öneren bi insan olarak şu boş mesajına cevap yazmak zorunda hissettim kendimi.

5070 ti alırsın path tracing açarsın yoluna bakarsin teknoloji driver kafanı yormaz, AMD alırsın driver teknoloji Path tracing den feragat edersin bu kadar basit saf güç denilen şey geride kaldı yeni çıkan oyunlarda mfg denilen şeyi başka biri açar sen öhhh saf güç kqnkq derken bir yerden sonra tikanmaya başlarsın AMD çok uzun süre mfg dlss teknolojisi getiremez ondan fiyat farkı çok 😂

sadece artık ai özellikleri getiriyorlar ekran kartlarına çünkü tek adam akllı yapabildikleri şey bu.
Tek yapabildikleri şey oysa neden kas gücü olarak eşit 5070 ti 9070xt ile? 5060 ti 16gb neden daha önde 9060xt den? Neden AMD'nin bir 5090 alternatifi yok? Boş yapıyosunuz. Evet AI 'a odaklandılar ama kas gücünde de geri kalmıyor ve daha stabil yazılım + donanım desteğiyle hala önde.

Konuşmak için konuşuyosunuz.

tensor çekirdekleriyle halay keyifli olur :)
amd dlss konusunda zayıf ama en kötü denemek lazım 3090 ti ile deniyorum dlss 5 şuanlık eski oyunlarda bir sıkıntı görmedim 190 fps alıyorum ama %50 ye yakın fps kaybım var
1788724136098.webp

Tek yapabildikleri şey oysa neden kas gücü olarak eşit 5070 ti 9070xt ile? 5060 ti 16gb neden daha önde 9060xt den? Neden AMD'nin bir 5090 alternatifi yok? Boş yapıyosunuz. Evet AI 'a odaklandılar ama kas gücünde de geri kalmıyor ve daha stabil yazılım + donanım desteğiyle hala önde.

Konuşmak için konuşuyosunuz.
40 serisinden 50 serisine olan kas gücü artışını görebiliyor musun mesela 5070 4070 super ile aynı , 5070 ti 4080 supet ilr aynı 4090'ı 50 serisinde tek kas güç olarak geçen 5090 30 serisine bakalım 3070 midrange bir kart önceki flagship kart ile aynı performansı veriyordu yani 2080ti ile entry level olarak sayılabilrn bir kart olarakta 3060ti 2080 superi geçmiş 2080 ti'ın esnesindeydi şimdi ise 5060ti 4070 i bile geçemiyor amd de 9070 xt ile 7900 xtx aynı performans dersen fsr 3 nere fsr 4 nere adamlae fsr 4 ile dlss 3 yakalamışlardı ve bence fsr 5 ile bu dlss ile eşit olacak şuan fsr 4 baya iyi ve adamlar flagship kartın gücüne bir midrange fiyatı olan karta verdiler ve güç tüketimi ve sıcaklığı baya azaldı ve o kartın veri yolu da azaltılmıştı yani 5070 ti nvidia'nın 9070 xt sine karşı verdiği cevaptı ama bence fiyat farkı kim daha iyi olduğunu ortaya koyuyor ve rdna 5 de flagship gpu geliyormuş diye söylentiler okudum İnşAllah güzel bir nvidia olmayan flagship gelirde artık nvidia fanboylarının oyun deyince aklına amd gelir

Boş zamanlarda komedyenlik mi yapıyorsun?
Hayır insanların paralarını boşa harcamamalarını sağlıyorum

9070xt de DLSS 5 Çalışıyor bu arada :)
YA AHAHHAHAHAHHAHAH REİS SİZ SAKA MISINIZ VALLAHA BİLLAHA ZÜĞÜRT TESELLİSİ Mİ BUNLAR YOKSA 10 fps çizgi roman oynayacaksan buyur.

40 serisinden 50 serisine olan kas gücü artışını görebiliyor musun mesela 5070 4070 super ile aynı , 5070 ti 4080 supet ilr aynı 4090'ı 50 serisinde tek kas güç olarak geçen 5090 30 serisine bakalım 3070 midrange bir kart önceki flagship kart ile aynı performansı veriyordu yani 2080ti ile entry level olarak sayılabilrn bir kart olarakta 3060ti 2080 superi geçmiş 2080 ti'ın esnesindeydi şimdi ise 5060ti 4070 i bile geçemiyor amd de 9070 xt ile 7900 xtx aynı performans dersen fsr 3 nere fsr 4 nere adamlae fsr 4 ile dlss 3 yakalamışlardı ve bence fsr 5 ile bu dlss ile eşit olacak şuan fsr 4 baya iyi ve adamlar flagship kartın gücüne bir midrange fiyatı olan karta verdiler ve güç tüketimi ve sıcaklığı baya azaldı ve o kartın veri yolu da azaltılmıştı yani 5070 ti nvidia'nın 9070 xt sine karşı verdiği cevaptı ama bence fiyat farkı kim daha iyi olduğunu ortaya koyuyor ve rdna 5 de flagship gpu geliyormuş diye söylentiler okudum İnşAllah güzel bir nvidia olmayan flagship gelirde artık nvidia fanboylarının oyun deyince aklına amd gelir

Hayır insanların paralarını boşa harcamamalarını sağlıyorum
Ya o mantıkla 7900xtx=4080 9070xt=5070ti 5070ti=4080 9070xt=7900xtx. Ne anladık aynı şey 2 firmada. Ama sen bunu düşünemezsin. Yıl olmus 2026 hoca 2026. Bitti artık kas gücü devri. Sen bile ai ile yönetiliyorsun artık.

1080p low settings. Kartta tensor core ve cuda core yok. Çalışmaz.

Komik ve bilgisizsin, dlss 4 ü yıllardır 2000 serisi kartlar bile desteklerken fsr 4 sadece 9000 serisinde çalışıyodu. Hatta eski serilere çıkmayacak donanımdan dolayı desteklemiyor dediler de tepki aldılar, FSR 4 ün eski gen kartlara gelmesi yeni mevzu. Ondan önce de AMD eski kartlara update çıkarmayı bırakacağız dedi ve yine tepki alınca tükürdüklerini yaladılar.

Tutmuş AMD daha uzun ömürlü demiyo musun bi de.. komiksiniz, objektif insan bulmak ne kadar zorlaştı şurda ya. Ben her zaman fiyat avantajından amd ekran kartı öneren bi insan olarak şu boş mesajına cevap yazmak zorunda hissettim kendimi.
Ya abi bunlar adamı verem eder ya. Ya ben bu kadar körü körüne bir firmayı tutan adam görmedim ya. Bizim ülkeden baska bi hindistanda falan vardır boyle amd fanboyları.

Saf kas gücü daha önemli
Amdye uzun ömürlü diyerek koparıyorsun. Daha sorunsuz ilk nesili çıktı. Önceki nesillere destek verse ne olur. Sorun bombası.

Saf kas gücü daha önemli
Ayrıca daha cek cak getirecek götürecek. Kim takiyor fsr ı. Cevap vereyim kimse. 6000 e fsr 4 gelse ne olur gelmrse ne olur. Nvidia ona bakarsan tüm kartlarına 4.5 sunuyor.

Son düzenleme:
Uygunsuz davranış
Ya o mantıkla 7900xtx=4080 9070xt=5070ti 5070ti=4080 9070xt=7900xtx. Ne anladık aynı şey 2 firmada. Ama sen bunu düşünemezsin. Yıl olmus 2026 hoca 2026. Bitti artık kas gücü devri. Sen bile ai ile yönetiliyorsun artık.

1080p low settings. Kartta tensor core ve cuda core yok. Çalışmaz.
Zaten o mantık doğru kral amd her zaman daha ucuz ve daha kas gücü veren bir şirket olmuştur ve fsr 4 ile gördüğümüz kadarıyla yakalamaya başladı sadece nvidia ya oyun için boşa para domaldığınızı yazmak istemiştim bide frame generation kadar boş bie özellik görmedim bu özellik sayesinde ebide 40 serisini ve 50 serisini baya sattırdıyalar yani 120 fps 200 fps gram akıcı hissetmiyor yani 60 fps ise başlangıç fpsi 2x frame gen açınca 120 fps ile 3x açınca 180 yani farketmiyor uzun süredir mfg açıp oyunlar oynuyorum cidden farketmiyor sadece size yüksek fps diye yidiriyorlar

Zaten o mantık doğru kral amd her zaman daha ucuz ve daha kas gücü veren bir şirket olmuştur ve fsr 4 ile gördüğümüz kadarıyla yakalamaya başladı sadece nvidia ya oyun için boşa para domaldığınızı yazmak istemiştim bide frame generation kadar boş bie özellik görmedim bu özellik sayesinde ebide 40 serisini ve 50 serisini baya sattırdıyalar yani 120 fps 200 fps gram akıcı hissetmiyor yani 60 fps ise başlangıç fpsi 2x frame gen açınca 120 fps ile 3x açınca 180 yani farketmiyor uzun süredir mfg açıp oyunlar oynuyorum cidden farketmiyor sadece size yüksek fps diye yidiriyorlar
Ya hayatında 5000 serisinde fg kullanmadıgına eminim ne demek akıcı hissettirmiyor ya. Kendim kullanmasam şu şekil emin konuşmana bakıp inanıcam. Kardesim siz para mı alıyorsunuz amd yi övmek icin. Ne bu tantana ya. Fsr 4 ile hicbir seyi yakaladıgı yokkk. Yeni rr sayesinde fark yine acıldı. Hava hos o olmasaydıda 4.5 değil 4.0 kalitesine yaklasmıstı.

dlss 5 açılında direk ödlürdü oyunu içinden geçti
atmosferi oyun yapımcısının sinematik görselliğini hepsini aldı birden
çok gelişmesi lazım
tercih sebebi değil bu haliyle

konu sahibi 2side çok güçlü kartlar ben dizüstünde RTX4080 ile en yüksek ayarlarda sorunsuz 2k her oyunu oynadım şu zamana kadar
5070ti alabilirsin yada yukarıda bir arkaşın dediği gibi ikinci el yada sıfır bilemedim daha iyiAMD kartta alabilirsin
Dlss gibi şeylere aldanma benim kartta bile 6x açılıyorsa her türlü kartta yaparsın

ki gerek yok
Reis bak ciddi mâna da anlamıyorum ben sizi. Bir oyun gerçekçi gözükmez yapımcıyı suçlarsınız. Nvidia gelir oyunu bildiğin hollywood filmi yapar bu sefer oyunu öldürmüş dersiniz. Ya siz ne istiyorsunuz hocam. Panelden neyin ne kadar değişmesini istedigini ayarlayabiliyorsun zaten. Hala daha bu karşı çıkmalar niye. Suan piyasadaki aktif en baba yenilik bu dur. Üstü nvidia yapmadıkca gelmez.

Son düzenleme:
Uygunsuz davranış
Ya hayatında 5000 serisinde fg kullanmadıgına eminim ne demek akıcı hissettirmiyor ya. Kendim kullanmasam şu şekil emin konuşmana bakıp inanıcam. Kardesim siz para mı alıyorsunuz amd yi övmek icin. Ne bu tantana ya. Fsr 4 ile hicbir seyi yakaladıgı yokkk. Yeni rr sayesinde fark yine acıldı. Hava hos o olmasaydıda 4.5 değil 4.0 kalitesine yaklasmıstı.

Reis bak ciddi mâna da anlamıyorum ben sizi. Bir oyun gerçekçi gözükmez yapımcıyı suçlarsınız. Nvidia gelir oyunu bildiğin hollywood filmi yapar bu sefer oyunu öldürmüş dersiniz. Ya siz ne istiyorsunuz hocam. Panelden neyin ne kadar değişmesini istedigini ayarlayabiliyorsun zaten. Hala daha bu karşı çıkmalar niye. Suan piyasadaki aktif en baba yenilik bu dur. Üstü nvidia yapmadıkca gelmez.
Cevap vermeye tenezzül etme, "nvidia'ya domalmışsınız" gibi bir uslüp ile konuşan adamı adam yerine koymana gerek yok, yolda görse yolunu değiştiricek veletler burda gevşek gevşek konuşuyor ve konuştukları da saçma sapan şeyler arkasında duramazlar, hem diyor Nvidia yeni nesil kartlarda performans sıçraması yapamadı (AMD çok farklı sanki ya, bunu söyleyince haklısın diyor) sonra da kas gücünde AMD önde diyor şuursuzca, nerde önde kas gücünde nasıl önde? Sanarsın ki 5090 yapmamış Nvidia ama AMD 9090xt yapmış.. Hala ilerde güçlü kart yapacaklar falan diyerek bi de sidik yarıştırıyor babasının firması sanki.

Şimdi o 41k ya satılan 9070xt lerden ucuza, 37k ya 5070 ti aldım vatandan sıfır olarak. "Domalmışsınız" gibi gevşek gevşek yüzüme de söylesene yiyorsa ki amele sümüğü gibi duvarda bulasın kendini, internette ahkam kesmek kolay tabi.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,622
Üyeler
202,915
Son üye
AhmeTo6472
Geri