Render ve Oyun İçin Am5 Sistem Topluyorum - Fiyat/Parça Değerlendirmesi

bakiikoc

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar merhaba,

Güncel olarak ikinci el bir sistem toplamaya çalışıyorum. Piyasanın epey şişik olduğunun farkındayım ama hem render ağırlıklı çalışabileceğim hem de oyun oynayabileceğim bir bilgisayara acil ihtiyacım var. Önceliğim dolandırılmamak ve doğru parçalara doğru fiyatları vermek.

Elimde ne aldığıma ve ne almak istediğime dair bir liste var. Bilgili hocalarımın tavsiyeleri ve yönlendirmeleri benim için çok değerli.

Aldığım Parçalar ve Fiyatları:

• Anakart: Asus ROG Strix B850-A Gaming WIFI ATX – 10.500 TL (Kutulu ve garantili)
  • Güç Kaynağı: Lian Li SP750 80+ Gold (750W) – 5.000 TL (Sıfır, açılmamış)(Bu iki parça için ekstra 250 TL kargo ücreti ödedim)
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 9900X – 17.850 TL (Param Güvende ile alındı, faturalı ve garantili)
Soru 1: Sizce bu aldığım parçalara ikinci el piyasasına göre fazla mı para vermişim, yoksa fiyatlar ideal mi?

Aradığım Parçalar ve Ayırdığım Bütçe:

• Ekran Kartı: RTX 5060 Ti White 16GB OC – (20.000 TL - 25.000 TL arası). Marka takıntım yok.
  • Kasa: Lian Li O11 Dynamic Flow V2 – (3.500 TL - 4.500 TL arası).
  • Sıvı Soğutma: Kaliteli 360mm bir model – (3.000 TL - 5.000 TL arası).
  • RAM: 2x16 (32 GB) 6000 MHz CL30 – (18.000 TL - 22.000 TL arası). (Not: Beyaz olursa bütçeyi 1.000 TL daha artırabilirim. CL değeri tam 30 olmak zorunda değil, yakın değerler veya daha yüksek frekanslı (MHz) modeller de olabilir.)
  • SSD: 1TB veya 2TB, 6000 MB/s üzeri okuma ve yazma hızına sahip kaliteli bir model – (5.000 TL - 7.000 TL arası).
Soru 2: Sizce aradığım parçalar için belirlediğim fiyat aralıkları güncel piyasaya göre çok mu yüksek veya düşük?

Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Fikri olmayanlar bile konuyu öne çıkarırsa çok mutlu olurum. Bir forum sitesinde ilk defa konu açıyorum, bir hatam olduysa affola. Hepinize iyi günler dilerim!

Öncelikle 5070 belki daha mantıklı bir seçim olabilir ,ssd olarak da biraz bütçe esnetip 2tb dram li bir model bakabilirsiniz ne kadar kapasite ihtiyacınız var bilmiyorum ama 1tb çabuk dolabilir . Sıvı soğutma olarak f/p enermax liqmaxflo 360mm tavsiye ederim . Kasa biraz zevk işi sizin kullanımınıza ve ihtiyacınıza bağlı esasen ama kampanya takip ederseniz çok düşüyor uyguna gelirse 2nci el de olabilir ama kampanyada zaten 2nci el fiyatına sıfır alırsınız . Aldığınız parçaların fiyatları normal gibi fena değil anakart tercihi güzel . Şimdiden hayırlı olsun .

Öncelikle 5070 belki daha mantıklı bir seçim olabilir ,ssd olarak da biraz bütçe esnetip 2tb dram li bir model bakabilirsiniz ne kadar kapasite ihtiyacınız var bilmiyorum ama 1tb çabuk dolabilir . Sıvı soğutma olarak f/p enermax liqmaxflo 360mm tavsiye ederim . Kasa biraz zevk işi sizin kullanımınıza ve ihtiyacınıza bağlı esasen ama kampanya takip ederseniz çok düşüyor uyguna gelirse 2nci el de olabilir ama kampanyada zaten 2nci el fiyatına sıfır alırsınız . Aldığınız parçaların fiyatları normal gibi fena değil anakart tercihi güzel . Şimdiden hayırlı olsun .
Teşekkür ederim. Sistemimi genel olarak temiz 2. el parçalarla kurmak istiyorum. Sadece işlemci konusunda içimde ufak bir şüphe var; sıfırı 21.000 TL iken 18.000 TL civarı bir bedel ödedim. 3.000 TL'lik fiyat farkı için bu riske girmeye değer mi, ürün elime geçene kadar tam bilemeyeceğim. Yine de bana atılan videolardaki sıcaklık testlerini yapay zeka ile analiz ettim; değerlerin gayet güzel olduğu, işlemcide bir sorun bulunmadığı ve alımın mantıklı olduğu sonucunu verdi. Ürün geldiğinde fiziksel olarak da iyice kontrol edeceğim. Eğer üzerinde kararma veya benzeri bir şüpheli durum görürsem 'Param Güvende' güvencesiyle aldığım için iadede bir sorun yaşamam diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim. Sistemimi genel olarak temiz 2. el parçalarla kurmak istiyorum. Sadece işlemci konusunda içimde ufak bir şüphe var; sıfırı 21.000 TL iken 18.000 TL civarı bir bedel ödedim. 3.000 TL'lik fiyat farkı için bu riske girmeye değer mi, ürün elime geçene kadar tam bilemeyeceğim. Yine de bana atılan videolardaki sıcaklık testlerini yapay zeka ile analiz ettim; değerlerin gayet güzel olduğu, işlemcide bir sorun bulunmadığı ve alımın mantıklı olduğu sonucunu verdi. Ürün geldiğinde fiziksel olarak da iyice kontrol edeceğim. Eğer üzerinde kararma veya benzeri bir şüpheli durum görürsem 'Param Güvende' güvencesiyle aldığım için iadede bir sorun yaşamam diye düşünüyorum.
Hayırlısı olsun evet 2nci elde maalesef bizim millet uçuyor biraz o açıdan acelesi olmayana kampanya kovalamak en güzeli 2nci el fiyatına sıfır . Ölü soket olmasa intel tarafında sizin için 250k yada 270k güzel işlemciler anakartlarıda amd ye göre iyi fiyata geliyor ve amd gibi bildiğim kadarıyla emin değilim ama 6000mhz cl30 tatlı nokta ram de zorunlu değil gibi kafanızıda karıştırmak istemem ama bir seçenek sadece amd iyi yanı halen önü açık .

Knk sıfır fiyatına almışsın işlenciyi iade et tabi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Keşke almasaydın parwm güvende hizmet bedeli ödicwn boşuna geldiğindede iade etmek sana kalmış knk 18k çok para vermişsin işlenciye ha sıfır almışsın ha 2 .el

hocam aldım onayladım daha iade edemem iade etmek çok aklımdan geçti işlemci temiz duruyor o yüzden etmedim inşallah sorun çıkarmaz çıkarıcak bir yanı şuanlık gözükmüyor elimde ram sıvı soğutma olmadığı için test edemedim arkadaşın attığı test sonuçlarına güveniyorum sorun çıkmaz umarım çıkarsa da kendi düşen ağlamaz diyeceğin başka çare yok

Knk sıfır fiyatına almışsın işlenciyi iade et tabi

Keşke almasaydın parwm güvende hizmet bedeli ödicwn boşuna geldiğindede iade etmek sana kalmış knk 18k çok para vermişsin işlenciye ha sıfır almışsın ha 2 .el
yukarıya yazdım ama cevap olarak vermemişim sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum yazdığım yorumu silemiyorum ama yukarda cevapladım hocam

Son düzenleme:
Geri