Arkadaşlar merhaba,
Güncel olarak ikinci el bir sistem toplamaya çalışıyorum. Piyasanın epey şişik olduğunun farkındayım ama hem render ağırlıklı çalışabileceğim hem de oyun oynayabileceğim bir bilgisayara acil ihtiyacım var. Önceliğim dolandırılmamak ve doğru parçalara doğru fiyatları vermek.
Elimde ne aldığıma ve ne almak istediğime dair bir liste var. Bilgili hocalarımın tavsiyeleri ve yönlendirmeleri benim için çok değerli.
Aldığım Parçalar ve Fiyatları:
Aradığım Parçalar ve Ayırdığım Bütçe:
Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Fikri olmayanlar bile konuyu öne çıkarırsa çok mutlu olurum. Bir forum sitesinde ilk defa konu açıyorum, bir hatam olduysa affola. Hepinize iyi günler dilerim!
Güncel olarak ikinci el bir sistem toplamaya çalışıyorum. Piyasanın epey şişik olduğunun farkındayım ama hem render ağırlıklı çalışabileceğim hem de oyun oynayabileceğim bir bilgisayara acil ihtiyacım var. Önceliğim dolandırılmamak ve doğru parçalara doğru fiyatları vermek.
Elimde ne aldığıma ve ne almak istediğime dair bir liste var. Bilgili hocalarımın tavsiyeleri ve yönlendirmeleri benim için çok değerli.
Aldığım Parçalar ve Fiyatları:
- Anakart: Asus ROG Strix B850-A Gaming WIFI ATX – 10.500 TL (Kutulu ve garantili)
- Güç Kaynağı: Lian Li SP750 80+ Gold (750W) – 5.000 TL (Sıfır, açılmamış)(Bu iki parça için ekstra 250 TL kargo ücreti ödedim)
- İşlemci: AMD Ryzen 9 9900X – 17.850 TL (Param Güvende ile alındı, faturalı ve garantili)
Aradığım Parçalar ve Ayırdığım Bütçe:
- Ekran Kartı: RTX 5060 Ti White 16GB OC – (20.000 TL - 25.000 TL arası). Marka takıntım yok.
- Kasa: Lian Li O11 Dynamic Flow V2 – (3.500 TL - 4.500 TL arası).
- Sıvı Soğutma: Kaliteli 360mm bir model – (3.000 TL - 5.000 TL arası).
- RAM: 2x16 (32 GB) 6000 MHz CL30 – (18.000 TL - 22.000 TL arası). (Not: Beyaz olursa bütçeyi 1.000 TL daha artırabilirim. CL değeri tam 30 olmak zorunda değil, yakın değerler veya daha yüksek frekanslı (MHz) modeller de olabilir.)
- SSD: 1TB veya 2TB, 6000 MB/s üzeri okuma ve yazma hızına sahip kaliteli bir model – (5.000 TL - 7.000 TL arası).
Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Fikri olmayanlar bile konuyu öne çıkarırsa çok mutlu olurum. Bir forum sitesinde ilk defa konu açıyorum, bir hatam olduysa affola. Hepinize iyi günler dilerim!