🔥İndirim Aoc Cu34g4z 34" 240 Hz Va 13.999 TL!

Arkadaşlar merhaba monitör geldi 1k 180 fpsten 2k 240 fps geçmek cidden bambaşka oldu before after şöyle oldu

WhatsApp Image 2026-09-07 at 22.20.02.webp
aa.webp

Hayırlı olsun hocam muazzam duruyor. Ghostingi nasıl buldunuz?
hocam ghostingi okadar anlayabilen ayırt edebilen birisi değilim maalesef ama diğer monitörlere kıyasla cidden bu monitör baya iyi hissettirdi eski monitörüm msi g2412f ti bu monitör için optimum ayar ve güncellemeleri nasıl bulabilirim bilgin var mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

monitör kolum north bayou f160 ve monitör aşırı sallanıyor yeni bi kol almamız gerekecek gibi duruyor

hocam ghostingi okadar anlayabilen ayırt edebilen birisi değilim maalesef ama diğer monitörlere kıyasla cidden bu monitör baya iyi hissettirdi eski monitörüm msi g2412f ti bu monitör için optimum ayar ve güncellemeleri nasıl bulabilirim bilgin var mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

monitör kolum north bayou f160 ve monitör aşırı sallanıyor yeni bi kol almamız gerekecek gibi duruyor
Overdrive modunu faster yapın. Varsayılanda yapar tabii ki.
Normal kullanımda hissettirmez.

Hayırlı olsun güle güle kullanın. IPS panelden sonra VA panelde renkler nasıl geldi gözünüze? Bir de IPS panelde ki gibi yan açılar net mi yoksa klasik va panel gibi soluklaşıyor mu?
Monitör %91.5 DCI-P3 renk gamutu sunuyor gayet yüksek bir değer. Kontrast oranı IPS'ten 3 kat fazla olduğu için siyahlar çok koyu oluyor ve görüntü kalitesini iyleştiriyor elbette. Hikayeli oyunlarda bunu çok fena hissedeceksiniz ve keyif verecek.
Kavisli olduğu için görüş açısı olayı çözülüyor ama IPS'ten kötü elbette.

Monitör %91.5 DCI-P3 renk gamutu sunuyor gayet yüksek bir değer. Kontrast oranı IPS'ten 3 kat fazla olduğu için siyahlar çok koyu oluyor ve görüntü kalitesini iyleştiriyor elbette. Hikayeli oyunlarda bunu çok fena hissedeceksiniz ve keyif verecek.
Kavisli olduğu için görüş açısı olayı çözülüyor ama IPS'ten kötü elbette.
Özetle sizin için, yan açı hariç üst kalite olmayan IPS panellerden oldukça iyi bir deneyim oldu sanırım. Bende de Gigabyte M32U modeli vardı IPS panel 4k 144hz DCI-p3 %90 ve bir anda bozulunca monitör arayışına girdim. Bu monitör, 32" 4k monitörden sonra beni kesermi onu anlamaya çalışıyorum. Aslında Oled bakıyordum ama araştırınca onlardaki sorunlar cidden o paraları verdikten sonra insanda soru işaretleri oluşturuyor.

Özetle sizin için, yan açı hariç üst kalite olmayan IPS panellerden oldukça iyi bir deneyim oldu sanırım. Bende de Gigabyte M32U modeli vardı IPS panel 4k 144hz DCI-p3 %90 ve bir anda bozulunca monitör arayışına girdim. Bu monitör, 32" 4k monitörden sonra beni kesermi onu anlamaya çalışıyorum. Aslında Oled bakıyordum ama araştırınca onlardaki sorunlar cidden o paraları verdikten sonra insanda soru işaretleri oluşturuyor.
Hocam monitörü alan kişinin yorumu değil bu. Ben konu sahibiyim incelemeye göre yorum yaptım.

Hocam monitörü alan kişinin yorumu değil bu. Ben konu sahibiyim incelemeye göre yorum yaptım.
Evet farketmemişim hocam. VA paneli deneyimlemeden yorum bence sakıncalı, çok yanıltıyor IPS'den sonra. Gigabyte m32u modelini almadan önce Samsung VA panelli G7 'de kullanmıştım yan açılarının kötü olması beni rahatsız etmişti.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,528
Üyeler
203,496
Son üye
pikachu0231
Geri