Ryzen 7 9800x3d ve RX 9070 XT Sistem İçin Kasa ve Soğutucu Önerisi

marquise

80+
Reaksiyon skoru
92
Selamlar, yaklaşık 6 yıl aradan sonra yeni bir sistem topluyorum. Parçaların büyük kısmını netleştirdim ancak kasa ve soğutucu konusunda kararsızım. Belirlediğim sistem şu şekilde:
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: NZXT N9 X870E
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 9070 XT (Satışa çıktığında eklenecek)
  • RAM: Goodram IRDM 6400MHz CL32
  • SSD: Kingston FURY Renegade PCIe 4.0 NVMe M.2 1TB
  • PSU: NZXT C850 Gold
Kasa Tercihim: 2.000 TL - 7.000 TL bütçe aralığında, 'S Tier' (üst seviye) malzeme kalitesine sahip, tercihen 6-7 fanlı bir model arıyorum. Renk fark etmez.
Soğutucu Hakkında: En son 6 yıl önce sistem topladığım için güncel soğutma teknolojilerine uzağım. 9800X3D gibi güçlü bir işlemci için hava soğutma mı yoksa sıvı soğutma mı tercih etmeliyim? Fiyat/performans odaklı önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Üst seviye bir hava soğutma ve lianli v100r

hocam ben de 9800x3d ve 9070xt sistem topluyorum da anakart konusunda henüz kararsızım. NZXT N9 X870E tercih etmenizin özel bir sebebi var mı ? bir de kasa için lianli v100r çok önerildi bana. henüz karar vermedim ama aklımın bir köşesinde asus gt502 horizon var.

Üst seviye bir hava soğutma ve lianli v100r
hocam 6 fanlı öneriniz varmı ve sogutucu önerisi ne olur ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam ben de 9800x3d ve 9070xt sistem topluyorum da anakart konusunda henüz kararsızım. NZXT N9 X870E tercih etmenizin özel bir sebebi var mı ? bir de kasa için lianli v100r çok önerildi bana. henüz karar vermedim ama aklımın bir köşesinde asus gt502 horizon var.
baya araştırdım ana kartı sağlam bir kart oldugunu gördüm itopyada bundle paket olarak aldım hemde baya uyguna geldi aynı seviyede kartlara baktıgımda 20 binden başlıyor hemen hemen

Peerless assasin bakabilirsin hocam

Çok fanla iyi soğutma performansı elde edilmiyor. Fan sayısına takılmayın.
Lian Li Lancool 207 gibi kompakt bir mid tower kasa, en iyi soğutma performansına sahip kasalar listelerinde hala ilk sıralarda. Hem de gayet makul fiyatlı bir kasa.
14 cm fanlı kasalar tercih etmenizi tavsiye ederim. Daha düşük devirde daha fazla hava çekerler. Daha yavaş döndükleri için daha sessizdirler.
Lian Li Lancool 217, 207 gibi iki kasayı tavsiye edebilirim.
Asus Tuf Gt302 gibi sac kalitesi, kablo düzenleme kalitesi ve kasayla birlikte gelen 4 adet 14 cm. fanla gelir ve soğutma performansı çok iyidir. Kasa üstünde gelen en iyi fanlar bunlardır diyebilirim.
Güncel fiyatını bilmiyorum ama (2.800 liraya yakın zamanda almıştım) Enermax Liqmaxflo argb 360mm. tavsiye ederim. Bu fiyata rakibi yok.
Herkes Arctic III Pro tavsiye ediyor ama VRM soğutan fanı, o başlığı iki minik mıknatıs ile tuttuğu için titreşim üretiyor. Ayrıca pompası hem Enermax hem de Corsair Nautilus soğutuculardan daha sesli.

eski konuymus*

Geri