🔥İndirim Apple iPhone Air 256 GB ₺88.999 TL

Havalık bir durum yok neden 2 katı fiyatı verip daha az performanslı cihaz alayım ki. 2 tane alır döndürürüm daha iyi. Süresi dolsun farketmez, max 5-6k zararla satıyorsun. Satmasını bilen satıyor. Kendi bakış açın tabi sana göre haklı ama Türkiye cihazı alacağım seviye ultra zengin olduğum seviye ya benim için.
Aga telefondan siz ne yapıyorsunuz da daha az performanslı bir yanı var anlatabilir misin?

Aga telefondan siz ne yapıyorsunuz da daha az performanslı bir yanı var anlatabilir misin?
Ya herkesin kullanım amacı ve zevki farklı hocam. Benim de keyfim 17 Pro Max almak istiyor mesela. Türk genciyim kendime bunu layık görüyorum, öyle düşün. Telefonda öyle sürekli benchmark kovalayıp maksimum performans gerektirecek işler de yapmıyorum zaten. Günlük kullanımda bana fazlasıyla yetecek bir cihaz ki keza benim için kamera, pil, ekran, malzeme kalitesi ve genel kullanım deneyimi daha önemli. 38-40 bandına kapalı kutu 17 var mesela, iki tane alayım hadi seni mi kıracağım. Birini kullanır, zamanı gelince satar diğerine geçerim ve bu döngüyü gayet sürdürebilirim. Türkiye’de cihazın gerçek fiyatının üstüne bu kadar vergi verip almak da bir tercih meselesi tabii ama ben o parayı vermemeyi tercih ediyorum hocam. Vergiler artık gerçekten absürt seviyede. :kekw:

samsung türkiyede kendini premium marka olarak pazarlamıyor o yüzden aynı giyimde colombia da oldugu gibi apple türkiyede lüks segment katagoriye giriyor o yüzden vergilerde çok fazla aynı şey colombia dada geçerli oda tr de kendini premium marka olarak gösteriyor o yüzden çok pahalı ama globalde ortalama bir marka ve fiyatlar daha ucuz
alakası yok
biri audi, biri mercedes, sadece biri yurtdışına kıyasla daha da pahalıdan giriyor, diğeri yurtdışına kıyasla türkiyeye daha ucuz fiyatlandırmayla giriyor
iphone daha bölünür ekranı 100kya sattığını telefona getirmemiş, bayağı premium (!) ve özelliksiz, premium dediğin vertu gibi olur
yurtdışında zaten bu fiyatlandırma olmadığı için samsung flagshipleri çok az satıyor, aynı fiyata olsa ben de 17 pro max çekerim, üstüne macbook pro m5 + ipad pro m5 çekerim, gayet iyi ekosistem

alakası yok
biri audi, biri mercedes, sadece biri yurtdışına kıyasla daha da pahalıdan giriyor, diğeri yurtdışına kıyasla türkiyeye daha ucuz fiyatlandırmayla giriyor
iphone daha bölünür ekranı 100kya sattığını telefona getirmemiş, bayağı premium (!) ve özelliksiz, premium dediğin vertu gibi olur
yurtdışında zaten bu fiyatlandırma olmadığı için samsung flagshipleri çok az satıyor, aynı fiyata olsa ben de 17 pro max çekerim, üstüne macbook pro m5 + ipad pro m5 çekerim, gayet iyi ekosistem
dost türkiye için konuşuyoruz tr de bahsediyoruz globalden degil

Şöyle bir bilgi vereyim yurtdışında bunu 30 bin civarına rahat alabiliyorsunuz, 17'den de ucuz fiyatı, 690 dolar civarı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

renk olarak siyahı çok iyi, pamuk beyazı eh işte.

apple ın sucu yok
Appleın nası sucu yok. Diğer tüm markalar nasıl tr piyasasına göre fiyatlandırma yapıyorsa appledan piyasaya özel fiyatlandırma yapması lazım. Ki bunu başka ülkelerde yapıyoda ama bize sadece dolar kuruna çevir vergileri ekle yapıştır yapıyor. Diğer firmalar enai bi apple akıllı. Müşterileride buna okeyse müşterileride enayi. Seninde dediğin gibi cihazlarında 30bin tl indirime gitse eminim tek üründen ettiği kâr 10bin tl anca azalır. Ama satışları 30% daha artar eminim

Appleın nası sucu yok. Diğer tüm markalar nasıl tr piyasasına göre fiyatlandırma yapıyorsa appledan piyasaya özel fiyatlandırma yapması lazım. Ki bunu başka ülkelerde yapıyoda ama bize sadece dolar kuruna çevir vergileri ekle yapıştır yapıyor. Diğer firmalar enai bi apple akıllı. Müşterileride buna okeyse müşterileride enayi. Seninde dediğin gibi cihazlarında 30bin tl indirime gitse eminim tek üründen ettiği kâr 10bin tl anca azalır. Ama satışları 30% daha artar eminim
apple neden uğraşsın ki mesela iphone 17-18 arasında fark yok neredeyse ama insanlar sırf rengi için yeni modeli alıyor

Apple türkiyedeki müşterilerini enayi yerine koyuyor. Müşterilerde halinden memnunsa yapacak bişe yok

Geri