7800x3d İçin 400 TL Farkla Hepsiburada Tercih Edilir mi?

Merhaba,

Birkaç gün önce DFS Bilgisayar adlı satıcıdan Ryzen 7 7800X3D satın aldım. Üründe herhangi bir sorun yok, ayrıca hiç kullanmadım.

Bugün aynı işlemciyi Hepsiburada'nın yalnızca 400 TL daha yüksek fiyata sattığını gördüm. Sizce mevcut ürünü iade edip ekstra 400 TL vererek doğrudan Hepsiburada'dan almak, satıcı güvenilirliği ve olası garanti/iade süreçleri açısından daha mantıklı olur mu?

İki ürün de tray işlemci.
Gerek yok DFS Bilgisayar iyidir bende 7800X3D yi tray olarak Amazon üzerinden DFS Bilgisayar satıcısından almıştım 2-2.5 senedir kullanıyorum sıfır geldi zaten problem yaşatmadı

İşlemciyi geri göndereceksin iade kabul olacak mı olmayacak mı kargo zart zurt derken birde üstüne 400 TL para vermek inan sokağa atarım yine uğraşmam işlemci çalışıyorsa çalışıyordur 1000 watt dayayıp takmadığın sürece ömür boyu kullanırsın.

İşlemciyi geri göndereceksin iade kabul olacak mı olmayacak mı kargo zart zurt derken birde üstüne 400 TL para vermek inan sokağa atarım yine uğraşmam işlemci çalışıyorsa çalışıyordur 1000 watt dayayıp takmadığın sürece ömür boyu kullanırsın.
Yani hocam tek düşüncem dfs bilgisyar işlemcileri bozuk alıp tamir ediyor şeklinde idi yani böyle birsey yoksa eğer performansta bir kayıp yaşanmayacak dediğiniz doğru iptal ettim hepsiburadayi zaten.

Kanka inan bana işlemciyi temir etseler farkına varırsın ki bunlar bacaksız bacaklı olsa belki dediğin olabilir bahsettiğin satıcıdan bir çok kez işlemci aldım hatta geçen 7500f satın aldım sorunsuz işlemci bozuksa bozuktur Bi çalışayım Bi çalışmayayım gibi bir durum olmaz.

Kanka inan bana işlemciyi temir etseler farkına varırsın ki bunlar bacaksız bacaklı olsa belki dediğin olabilir bahsettiğin satıcıdan bir çok kez işlemci aldım hatta geçen 7500f satın aldım sorunsuz işlemci bozuksa bozuktur Bi çalışayım Bi çalışmayayım gibi bir durum olmaz.
Nasıl anlayabilirsin hocam biliyorsan söyle bakarım

Öncelikle işlemci yüzeyinde pinlerin orda deforme olur kullanıldı ise bile kendini belli eder iz bırakır ikincisi işlemcinin soğutma blogune denk gelen üst tarafına bakın çizik darbe ezilme varmı? eğer varsa kullanılmış demektir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

örnek konuya bakarsan az buçuk fikir verir.

Geri