Chatgpt Go Mu Gemini Pro Mu? Araştırma Açısından Hangisi Daha İyi?

CanCel

80+ Silver
Reaksiyon skoru
948
ChatGPT Go ile Gemini Pro arasında kararsız kaldım. İkisini de kullanmış olanların gerçek kullanım deneyimlerini merak ediyorum.

Benim kullanım amacım görsel oluşturmak veya sesli konuşmak değil. Daha çok:

• İnternette araştırma yapmak
  • Bir konu hakkında detaylı bilgi edinmek
  • Uzun ve karmaşık sorular sormak
  • Farklı kaynaklardan bilgi toplayıp karşılaştırmak
  • Güncel konularda araştırma yaptırmak
  • Dosya/PDF vb. analiz ettirmek
  • Ders/öğrenme amaçlı kullanmak
  • Günlük bilgi ve karar verme konusunda yardım almak
gibi işler.

Bu açıdan ChatGPT Go mu, Gemini Pro mu sizce daha başarılı?

Özellikle ikisini de uzun süre kullanmış arkadaşlar; araştırma kalitesi, kaynak kullanımı, doğruluk, akıl yürütme ve kullanım limitleri açısından hangisini daha iyi buluyorsunuz?

Bir de ChatGPT Go ve Plus'ı ikisini de deneyenler varsa, araştırma ve günlük bilgi edinme konusunda Plus ile Go arasında gerçekten hissedilir bir fark var mı?

Kısacası benim kullanım şeklim için:

Gemini Pro vs ChatGPT Go vs ChatGPT Plus

hangisini tercih ederdiniz? Deneyimlerinizi ve nedenini yazarsanız çok yardımcı olur.

ChatGPT Go ile Gemini Pro arasında kararsız kaldım. İkisini de kullanmış olanların gerçek kullanım deneyimlerini merak ediyorum.

Benim kullanım amacım görsel oluşturmak veya sesli konuşmak değil. Daha çok:

• İnternette araştırma yapmak
  • Bir konu hakkında detaylı bilgi edinmek
  • Uzun ve karmaşık sorular sormak
  • Farklı kaynaklardan bilgi toplayıp karşılaştırmak
  • Güncel konularda araştırma yaptırmak
  • Dosya/PDF vb. analiz ettirmek
  • Ders/öğrenme amaçlı kullanmak
  • Günlük bilgi ve karar verme konusunda yardım almak
gibi işler.

Bu açıdan ChatGPT Go mu, Gemini Pro mu sizce daha başarılı?

Özellikle ikisini de uzun süre kullanmış arkadaşlar; araştırma kalitesi, kaynak kullanımı, doğruluk, akıl yürütme ve kullanım limitleri açısından hangisini daha iyi buluyorsunuz?

Bir de ChatGPT Go ve Plus'ı ikisini de deneyenler varsa, araştırma ve günlük bilgi edinme konusunda Plus ile Go arasında gerçekten hissedilir bir fark var mı?

Kısacası benim kullanım şeklim için:

Gemini Pro vs ChatGPT Go vs ChatGPT Plus

hangisini tercih ederdiniz? Deneyimlerinizi ve nedenini yazarsanız çok yardımcı olur.
Go kullanmadım ama gemini pro kullandım memnunum. Derin araştırma özelliği güzel çalışıyor, ders için notebooklm avantajı var, çoğu sunumumda kullanmışımdır okeydi yani. Google labs de bir çok deneysel araca erişirsin. Antigravity'de kredi avantajın da var gpt go'ya göre, sıfır bilgi ile istediğin gibi yazılım geliştirebilirsin. Yan servisleri sayesinde öğrenci için biçilmiş kaftan, go ucuz sürüm olduğu için kullanımların gemini pro plana göre daha sınırlıdır muhtemelen.

Go kullanmadım ama gemini pro kullandım memnunum. Derin araştırma özelliği güzel çalışıyor, ders için notebooklm avantajı var, çoğu sunumumda kullanmışımdır okeydi yani. Google labs de bir çok deneysel araca erişirsin. Antigravity'de kredi avantajın da var gpt go'ya göre, sıfır bilgi ile istediğin gibi yazılım geliştirebilirsin. Yan servisleri sayesinde öğrenci için biçilmiş kaftan, go ucuz sürüm olduğu için kullanımların gemini pro plana göre daha sınırlıdır muhtemelen.
yok hocam go da 6 dolar ücretsiz değil maalesef o yüzden sordum acaba gemini proyla ne kadar fark vardır diye

Adamlar var oldukları ilk andan beri veriye aç takılıyorlar. Sence rakipleri olabilir mi? Mantıklı bir cevap istiyorsan gemini daha iyi ama yeni modellerde sallama oranı kontrolden çıktı verdiği veriyi kontrol etmezsen sorun yaşarsın.

gemini pro bilmediğin konularda fazla tutarsız yanlış yönlendirme ihtimali çok yüksek.
Adamlar var oldukları ilk andan beri veriye aç takılıyorlar. Sence rakipleri olabilir mi? Mantıklı bir cevap istiyorsan gemini daha iyi ama yeni modellerde sallama oranı kontrolden çıktı verdiği veriyi kontrol etmezsen sorun yaşarsın.
yani chatcpt daha iyi diyorsunuz genel olarak

Gemini iyidir, ayrıca itemhesap gibi siteler var oralara gir millet aile üyeliğine dahil ediyor senin şahsi hesabını 3 aylığına 100 tl vermiştim en son

Gemini iyidir, ayrıca itemhesap gibi siteler var oralara gir millet aile üyeliğine dahil ediyor senin şahsi hesabını 3 aylığına 100 tl vermiştim en son
tam olarak orda sistem nasıl işliyor pek bilmiyorumda. Farklı bir eposta vs kullanmıyoruz değil mi

tam olarak orda sistem nasıl işliyor pek bilmiyorumda. Farklı bir eposta vs kullanmıyoruz değil mi
1789117125284.webp

mesela yukarıdaki gibi gözükür sepete eklersin ödemeyi yaparsın site parayı satıcıya aktarır sonra
1-satıcıya mesaj atarsın satın aldığını söylersin
2- satıcı mail adresini ister
3- mail adresini verirsin senin gmail adresine aile üyeliğine davet gelir kabul edersin
4- artık onların aile planı içerisinde oluyosun belirtilen süre boyunca kullanıyosun

Alıntıyı görüntüle
mesela yukarıdaki gibi gözükür sepete eklersin ödemeyi yaparsın site parayı satıcıya aktarır sonra
1-satıcıya mesaj atarsın satın aldığını söylersin
2- satıcı mail adresini ister
3- mail adresini verirsin senin gmail adresine aile üyeliğine davet gelir kabul edersin
4- artık onların aile planı içerisinde oluyosun belirtilen süre boyunca kullanıyosun
onların aile planında olmak bir sorun sıkıntı çıkartır mı

onların aile planında olmak bir sorun sıkıntı çıkartır mı
şuana kadar bir sorun yaşamadım, zaten kendime yeni gmail adresi açtım onu ilettim onlara asıl kullandığım gmail adresini vermedim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,621
Üyeler
203,533
Son üye
AnonimKullanıcı1
Geri