Chatgpt Go Mu Gemini Pro Mu? Araştırma Açısından Hangisi Daha İyi?

CanCel

80+ Silver
Reaksiyon skoru
948
ChatGPT Go ile Gemini Pro arasında kararsız kaldım. İkisini de kullanmış olanların gerçek kullanım deneyimlerini merak ediyorum.

Benim kullanım amacım görsel oluşturmak veya sesli konuşmak değil. Daha çok:

• İnternette araştırma yapmak
  • Bir konu hakkında detaylı bilgi edinmek
  • Uzun ve karmaşık sorular sormak
  • Farklı kaynaklardan bilgi toplayıp karşılaştırmak
  • Güncel konularda araştırma yaptırmak
  • Dosya/PDF vb. analiz ettirmek
  • Ders/öğrenme amaçlı kullanmak
  • Günlük bilgi ve karar verme konusunda yardım almak
gibi işler.

Bu açıdan ChatGPT Go mu, Gemini Pro mu sizce daha başarılı?

Özellikle ikisini de uzun süre kullanmış arkadaşlar; araştırma kalitesi, kaynak kullanımı, doğruluk, akıl yürütme ve kullanım limitleri açısından hangisini daha iyi buluyorsunuz?

Bir de ChatGPT Go ve Plus'ı ikisini de deneyenler varsa, araştırma ve günlük bilgi edinme konusunda Plus ile Go arasında gerçekten hissedilir bir fark var mı?

Kısacası benim kullanım şeklim için:

Gemini Pro vs ChatGPT Go vs ChatGPT Plus

hangisini tercih ederdiniz? Deneyimlerinizi ve nedenini yazarsanız çok yardımcı olur.

ChatGPT Go ile Gemini Pro arasında kararsız kaldım. İkisini de kullanmış olanların gerçek kullanım deneyimlerini merak ediyorum.

Benim kullanım amacım görsel oluşturmak veya sesli konuşmak değil. Daha çok:

• İnternette araştırma yapmak
  • Bir konu hakkında detaylı bilgi edinmek
  • Uzun ve karmaşık sorular sormak
  • Farklı kaynaklardan bilgi toplayıp karşılaştırmak
  • Güncel konularda araştırma yaptırmak
  • Dosya/PDF vb. analiz ettirmek
  • Ders/öğrenme amaçlı kullanmak
  • Günlük bilgi ve karar verme konusunda yardım almak
gibi işler.

Bu açıdan ChatGPT Go mu, Gemini Pro mu sizce daha başarılı?

Özellikle ikisini de uzun süre kullanmış arkadaşlar; araştırma kalitesi, kaynak kullanımı, doğruluk, akıl yürütme ve kullanım limitleri açısından hangisini daha iyi buluyorsunuz?

Bir de ChatGPT Go ve Plus'ı ikisini de deneyenler varsa, araştırma ve günlük bilgi edinme konusunda Plus ile Go arasında gerçekten hissedilir bir fark var mı?

Kısacası benim kullanım şeklim için:

Gemini Pro vs ChatGPT Go vs ChatGPT Plus

hangisini tercih ederdiniz? Deneyimlerinizi ve nedenini yazarsanız çok yardımcı olur.
Elinde bilginin olduğu belgeler varsa onu analiz etme açıklama olarak Gemini baya başarılı, ama internette arama yapma konusunda baya tembel. Güncel konu sorunca internete bakmayıp böyle bir şey yok dediği oluyor chat böyle şeyleri çok daha nadir yaşatıyor. ChatGPT (en azından Go için) bazen bağlamı çok hızlı kaybedip saçmalıyor 2 mesaj öncesini unutuyor Gemini sohbet abartı uzamadıkça öyle bir sorun çıkarmıyor genelde.

Plus ile Go arasında fark var ama sana ne kadar lazım onu tartmak lazım. İkisi de limit olarak yüksek, Plusta Codex gibi ek araçlara erişim var ve son çıkan iyi modellere erişimi var (Go ücretsiz planda kısıtlı kullandırılan modellere yüksek limit sağlıyor üst modellere geçmiyor)

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle
mesela yukarıdaki gibi gözükür sepete eklersin ödemeyi yaparsın site parayı satıcıya aktarır sonra
1-satıcıya mesaj atarsın satın aldığını söylersin
2- satıcı mail adresini ister
3- mail adresini verirsin senin gmail adresine aile üyeliğine davet gelir kabul edersin
4- artık onların aile planı içerisinde oluyosun belirtilen süre boyunca kullanıyosun
Hocam bunlarda kullanım limiti dalgası oluyor aile planı içinde ona dikkat etmek lazım

Hocam 75 TL'den bende Gemini Proyu farklı yerlerde satış yapıyorum, almak isterseniz özelden yazabilirsiniz

Hocam bunlarda kullanım limiti dalgası oluyor aile planı içinde ona dikkat etmek lazım
doğru onu kontrollü kullanmasını ögrendinmi kolay kolay takılmıyosun şöyleki
görsel oluşturacağım zaman farklı hesapta oluşturuyorum
bir şey soracağım zaman pro versiyonunun lite versiyonunu kullanıyorum
kodlama kontrol ettireceksem pro + uzatılmış ı kllanıyorum ve kod yazarkende (uzun olanlarda)
prompt yazdırmak içinde lite gelişmiş olanı kullanıyorum
bu şekilde baya uzun gidiyo diyebilirim.

chatgpt plus ve gemini pro kullandım. kesinlikle chatgpt plus. arkadaşımda sadece gemini pro vardı o düz chatgpt daha iyi diyordu.

Gemini pro uygun fiyatlıyken aldım ama çok aptalca cevapları var grafik çizimleri berbat chatgpt nin derin araştırma özelliği çok faydalı olur sizin için

Gemini pro uygun fiyatlıyken aldım ama çok aptalca cevapları var grafik çizimleri berbat chatgpt nin derin araştırma özelliği çok faydalı olur sizin için
chatgpt plus 20 dolar bide vergi 5 dolar fln alıyor 25dolara vs geliyor sence değer mi hocam
yoksa öğrenci mailimle gemini pro alıp 180tl vermek mi daha mantıklı olur

chatgpt plus 20 dolar bide vergi 5 dolar fln alıyor 25dolara vs geliyor sence değer mi hocam
eğer veriyi araştırdığın kaynak internetse chatgpt daha mantıklı gibi, kitap gibi kaynaklarsa gemini de iş görüyor. ben de çok kararsızım

Hocam öğrenciysen işini görecektir gemini pro, ama ben ikisinide kullandım ve gpt nin çok dahga iyi olduğunu düşünüyorum özellikle araştırma konusunda derin araştırmayı çok kullanıyordum

eğer veriyi araştırdığın kaynak internetse chatgpt daha mantıklı gibi, kitap gibi kaynaklarsa gemini de iş görüyor. ben de çok kararsızım
hmm anladım hocam sağ olasın
yani bir öğrenci olarak aylık 1200tl vermek zor ama elimiz kolumuz oldu o yüzdende biraz kararsızım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam öğrenciysen işini görecektir gemini pro, ama ben ikisinide kullandım ve gpt nin çok dahga iyi olduğunu düşünüyorum özellikle araştırma konusunda derin araştırmayı çok kullanıyordum
chatcpt plus mu kullandın hocam sende

chatgpt plus ve gemini pro kullandım. kesinlikle chatgpt plus. arkadaşımda sadece gemini pro vardı o düz chatgpt daha iyi diyordu.
kesinlikle arkadaşına katılıyor gemini bir görsel oluşturuyor evlere şenlik :D cidden chatgptnin ücretsiz sürümünün görsel oluşturması çok iyi

kesinlikle arkadaşına katılıyor gemini bir görsel oluşturuyor evlere şenlik :D cidden chatgptnin ücretsiz sürümünün görsel oluşturması çok iyi
hocam görsel oluşturmayla asla işim yok
tek derdim araştırma yapmak ve doğru bilgiyi kaç dakika sürerse sürsün ben yorulmadan bulması
bu rahatlığa alıştım 1 aylık deneme chatcpt plus sürümünde
o yüzden 25dolar vermeye değer mi yoksa gemini pro alıp 180tl vermek mi manıklı bilmiyorum

Geri