Çözüldü✓ Gaming Monitör Önerisi Bütçe: 7000 TL

Pivot ve fast ips değil bu :(
Hocam fast ips kavramı her markanın kendine göre dillendirdiği bir kavram, rapid ips de fast ile aynı. Fakat malesef evet pivot değil, monitör kolu kullanmıyorsanız eğer kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Hem masanızda şık durur hemde hayatınıza mükemmel bir rahatlık katar. Ve o kadar pahalı bir şey de değil ortalama 1-1.5k falan.

Hocam fast ips kavramı her markanın kendine göre dillendirdiği bir kavram, rapid ips de fast ile aynı. Fakat malesef evet pivot değil, monitör kolu kullanmıyorsanız eğer kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Hem masanızda şık durur hemde hayatınıza mükemmel bir rahatlık katar. Ve o kadar pahalı bir şey de değil ortalama 1-1.5k falan.

Mantıklı mı?

Aoc Q27G4XF 27" 180 Hz 0.5 Ms Adaptive-Sync Qhd Fast IPS HDR10 Oyuncu Monitörü

Pivot Fast İP ve son 5 ayın en düşük fiyatında 7.504 TL (Hepsiburada Premium ile)

110000828283984.webp

Mantıklı mı?
Hocam bunda da kendi fikrimi belirtiyim, 2 ayaklı monitör kolları birbirlerine çok yakın olurlar genelde amacı direkt monitörler arasında kesinti olmadan birleşikmiş gibi estetik gösterilsin diye ve bazen rahat hareket ettiremezsiniz ikisini aynı anda. Bundan dolayı masanız yeterliyse ki benim masa küçük ona rağmen 2 adet kol kullanıyorum, 2 kol almanız sizi çok çok rahat ettirir monitörü istediğiniz yere istediğiniz şekilde konumlandırabilirsiniz. Öneri olarak da bunu alabilirsiniz: NB arada max 200tl var yine ve kat kat daha kaliteli bir kol.

Hocam bunda da kendi fikrimi belirtiyim, 2 ayaklı monitör kolları birbirlerine çok yakın olurlar genelde amacı direkt monitörler arasında kesinti olmadan birleşikmiş gibi estetik gösterilsin diye ve bazen rahat hareket ettiremezsiniz ikisini aynı anda. Bundan dolayı masanız yeterliyse ki benim masa küçük ona rağmen 2 adet kol kullanıyorum, 2 kol almanız sizi çok çok rahat ettirir monitörü istediğiniz yere istediğiniz şekilde konumlandırabilirsiniz. Öneri olarak da bunu alabilirsiniz: NB arada max 200tl var yine ve kat kat daha kaliteli bir kol.
Ben stand kullanamayabilirim çünkü demir var standın monte edileceği yerlerde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben stand kullanamayabilirim çünkü demir var standın monte edileceği yerlerde

Ekler

• WhatsApp Image 2026-09-10 at 20.59.42.webp
    WhatsApp Image 2026-09-10 at 20.59.42.webp
    95.7 KB · Hit: 19
Bunu almayı kararlaştırdım. Masayı özelleştireceğim, o yüzden F/P olarak bunu tercih ettim. Yine de fikirleriniz için teşekkürler.

Bunu almayı kararlaştırdım. Masayı özelleştireceğim, o yüzden F/P olarak bunu tercih ettim. Yine de fikirleriniz için teşekkürler.

Mantıklı bir tercih hocam.

Hocam 200tl daha koyabilirseniz bütçenize 300Hz olan bu ürün var: MSI MAG
%85 DCI P3 coverage, 1250:1 Kontrast Oranı var. 24G4HA, bu oranlara kıyasla çok daha yüksek bir değer sergiliyor. Delta E testi normal görünüyor. Başta IPS glow testine baktığımda şaşırttı çünkü hiç yok gibi görünüyordu ama monitörün parlaklığı zaten 250nit gibi düşük bir değerdeymiş, görünümüyor yani varsa bile. Kullanıcıdan kullanıcıya IPS glow seviyesi değişir. Çok karanlık yani. Ghosting performansı iyi görünüyor. 24G4HA buna karşı daha iyi bir tercih olacaktır. Lâkin hak ettiği fiyatın üzerinde iki üründe.

Mantıklı mı?
NB F80 nihai tercihtir genelde harici pivot için.
FPS oynayacak kişiler için bu bütçede ki ideal tercih.
Mümkünse bütçe dostu şeyler önerin öğrenciyim 😭
Önerecek olsaydım KTC H25T7-3 önerirdim. Ama zaten almışsınız.

Dipnot: Sonradan okuyacak arkadaşlar bilgilensin diye yazdım. Başka bir amacım yok.

Geri