I9-9900 + RX 9070 XT İçin Kasa ve Sıvı Soğutucu Önerisi

Pahalı ürünler önermenin manası yok. Anladığım kadarıyla bütçesini olabildiğince verimli kullanmak istiyor o yüzden güncel olan 9070XT dahil tüm kartların sığabileceği, fanları kötü olmayan ve bol fanlı F/P bir kasa önerisi olan varsa yeşillendirsin. Mevcut kasa alttaki gibi bir şey herhalde. :kekw:

Alıntıyı görüntüle
Hahsshahhshahsgs dogrudur hocam valla hava sirkilasyonu falan hicbisey yok kasada suan

Ben senin yerinde olsam para biriktirmeye devam edip am5 e geçerdim şuan alacağın herhangi parça suanki sistem için ileriye dönük olmaz en kötü macun değiştirip yoluna devam et
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öndeki 2 fan olanlar hem devasa hemde çok sesli

Kasa önünde 3 tane 120mm fanlı hazır gelen kasada 2 tane 140mmlik fanlı soğutmaya geçtim, başta ram olmak üzere bariz daha iyi soğutma performansı oldu kasa içerisinde

Devasa olmalarının avantajı zaten düşük rpmde bile içeriye yoğun cfmli hava basabilmeleri. 140mm fanların 120mm fanlardan aynı rpmde daha çok cfmli hava verir. Yetenekleri burda. Düşük rpm = düşük ses = iyi hava kütlesi

Ha ama şunuda ekleyim: 120mm fanı %50 de çalıştırırken %60 veya %65 e getirirken gürültü artışı minimal olabilir kulağını halen tırmalamama ihtimali var. Ama 140 lığı %50 den %60 a getirdiğinde direkt anlayabiliyosun onu. Ufak rpm artışlarında verdiği tepki daha fazla; çünkü 140mm. Yani %50 senin için gayet idealken %60 a getirdiğinde gürültülü olduğunu hissedersin Minimal rpm ayarlamaları gerektirir.

Not: Benim kasa akvaryum değil bu arada. Akvaryumlarda etki ne olur bilemem

Son düzenleme:
Ben senin yerinde olsam para biriktirmeye devam edip am5 e geçerdim şuan alacağın herhangi parça suanki sistem için ileriye dönük olmaz en kötü macun değiştirip yoluna devam et
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öndeki 2 fan olanlar hem devasa hemde çok sesli
Fan hızını işlemciye göre ayarladım 70 derecede %50 çalışsın dedim ses yok ama önceden 70 derecede %70 çalıştırıyordum uğultu yapıyordu. %50 yetip artıyor zaten fazlasına da gerek yok 170 mm fanlar sonuçta

Geri