Öncelikle çok geçmiş olsun böyle tipler malesef piyasada çok var.Ytdan ekran kartı bakım videolarına bakarak ortalama maks bin TL'ye güzel bir şekilde bakımını kendi yapabilirsin.Kötü tecrübe olmuş tekrardan geçmiş olsun.Tavsiye olarak termal macun ve petleri amazondan almanı tavsiye ederim çünkü bunları trendyolda çakmasını satıyolar ama amazondan orjinal ürün satılıyor.Daha yeni aldigim 2. El ekran kartinin saticisi (rx 5700 xt) iade kabul etmiyor ve param guvendeyle aldim 2 gunluk iade surecinde adam termal macun sursen veya genel bakim yapsan duzelir diyerek zaman kazanip durdu, su an da iade yapamiyorum. Iade edemesen de en azindan karti duzeltmenin bir yolu varsa lutfen biri yardimci olsun sorunu hotspot sicakliginin yuk halinde 110 derecelerde olmasi ve bilgisayarin bu yuzden kendini kapatmasi
Isı problemini rtx 3080ti da yaşamıştım, ped ve macun değiştirsemde sıcaklık düşmüyordu ben zamanında internetten araştırım metal termal pedleri görmüştüm kartın modeline uygun bir metal plaka ped yerine üzerini macunlayıp onu montajlıyorsun ve pedlere göre gerçekten çok daha hızlı iletip soğutabiliyor, kartı fazla kullanmadan satmıştım tabi bu bir süre sonra elektirik akımında sorun yaratırmı vs bilmem ama bu sıcaklık anlamında benim işimi görmüştü. Bahsettiğim parça senin elinde ki kart için var mı bilemiyorum.Daha yeni aldigim 2. El ekran kartinin saticisi (rx 5700 xt) iade kabul etmiyor ve param guvendeyle aldim 2 gunluk iade surecinde adam termal macun sursen veya genel bakim yapsan duzelir diyerek zaman kazanip durdu, su an da iade yapamiyorum. Iade edemesen de en azindan karti duzeltmenin bir yolu varsa lutfen biri yardimci olsun sorunu hotspot sicakliginin yuk halinde 110 derecelerde olmasi ve bilgisayarin bu yuzden kendini kapatmasi
Anladim, alip yapicam muhtemelen yapicak bir sey yokÖncelikle çok geçmiş olsun böyle tipler malesef piyasada çok var.Ytdan ekran kartı bakım videolarına bakarak ortalama maks bin TL'ye güzel bir şekilde bakımını kendi yapabilirsin.Kötü tecrübe olmuş tekrardan geçmiş olsun.Tavsiye olarak termal macun ve petleri amazondan almanı tavsiye ederim çünkü bunları trendyolda çakmasını satıyolar ama amazondan orjinal ürün satılıyor.
Bulabilir miyim bilmiyorum vallaIsı problemini rtx 3080ti da yaşamıştım, ped ve macun değiştirsemde sıcaklık düşmüyordu ben zamanında internetten araştırım metal termal pedleri görmüştüm kartın modeline uygun bir metal plaka ped yerine üzerini macunlayıp onu montajlıyorsun ve pedlere göre gerçekten çok daha hızlı iletip soğutabiliyor, kartı fazla kullanmadan satmıştım tabi bu bir süre sonra elektirik akımında sorun yaratırmı vs bilmem ama bu sıcaklık anlamında benim işimi görmüştü. Bahsettiğim parça senin elinde ki kart için var mı bilemiyorum.
6000 serisi de kazım gördü5000 serisi alınmaz zaten, %90'ı mining yapılmış kart hem de çok sorun yaşarsın. 6600xt almak daha mantıklı.
6000 serisi çıktığında mining hemen hemen bitmişti zaten.6000 serisi de kazım gördü![]()
Bilmiyorum ki valla, fanlari normal calisiyor su an benimkinin ama iste sogutma yapmiyor gibi biseAynı sehirde yaşıyoruz ve elimde bosta duran bu ürün var. Denesek iş yapar mı acaba? Sırf merak için bile denemek isterim.
GTX 1060 için kullanmıştım ve 120w tüketirken 50 derece civarı geziyordu. Fanlar düşük devirde. Rx5700 XT daha fazla watt kullanıyor. Gene iş yapar diye düşünüyorum.
Denemeden bilemeyiz hocam. Götürdüğünü bilgisayarci bakımı düzgün yapmamış olabilir.Bilmiyorum ki valla, fanlari normal calisiyor su an benimkinin ama iste sogutma yapmiyor gibi bise