Macbook Neo Alınır mı?

Ben anlamadım şimdi sırf keyfi olarak mı alacaksın yoksa cidden bilgisayara ihtiyaç duyduğun bir iş mi var? Öğrenciysen veya çevrende birisi varsa ve halihazırda kısmen ekosistemin içindeysen 33 bin liraya alınabilecek mantıklı laptoplardan birisi. Bu fiyatına kıyaslanabilecek Windows bir laptop soracak olursan Medion Signium 14 S1 bulunuyor. İşlemci gücü düşük olsa bile yine tatmin edebilecek düzeyde ekran süresi ve daha yüksek depolama ile ekran keyfi sağlıyor.

İllaki MacBook alacağım diyorsan Neo'nun 256/512 GB modelleri de düşünülebilir ama eskiden depolamalara göre fiyat farkı 5 bin lirayken şu an 8-9 bin lira olması can sıkıcı biraz. Yukarıdaki arkadaşlar M2 önermiş, evet mantıklı bir tercih olurdu ama şu an sıfırı gereksiz pahalı. Sırf Neo çıktıktan sonra Neo alınsın diye binlerce lira zam yedi fakat hala satılan bir model olduğu için ikinci elden yakın tarihlerde alınmışları uyguna bulmaya çalışabilirsin. Haricinde önermem.

Eğer işin Excel, Word ve mailin dışına çıkmıyorsa benim sana önerim daha demin bahsettiğim Medion olurdu. Daha güzel bir ekran, klavyesi aydınlatmalı, yeterli miktarda giriş portu var, depolaması 512GB, 16GB RAM ve tabi ki MacBook Neo/Air gibi olamayacak olsa da görece sessiz. Bataryası da işlemcisi U5 210H olduğu için çok hızlı tükeneceğini sanmıyorum fakat QHD+ 120Hz OLED bir ekranı da alıp MacBook kadar kullanamazsın. Birisi 10 saat götürecekse diğeri 6 saat götürür gibi.
Hocam harbiden m2 airin fiyatı yok yere bir anda yükseldi ve asla değmez bir fiyatta bence şuanda. Yanında 5bin lira detip verdikleri kulaklık en son baktığımda web sitelerinde 3bin lira falandı.

Benim de okul için laptop ihtiyacım var ama şu saatten sonra da 4 5 yıllık bir cihaza tak diye 45k çıkarıp vermek içimden gelmiyor asla. 256gb o kadar paraya ne bileyim. Hayır neoların fiyatları da zamlandı, 512gb olan 40k olmuş. Ayrıca hangi öğrenci, aileden varlıklı değilse, bu parayı tak diye verebilir bilmiyorum.

İkinci el alayım desen istanbulda uygun fiyatı geçtim değil normal fiyata temiz bir macbook aramak samanlıkta iğne aramaktan farksız. (M1-M2 modeller için diyorum.)

Medion laptop için kullanıcı yorumlarında 2 ila 3 saat pil ömrü yazısı gördüm birkaç defa, kullanan varsa bi kullanıcı deneyimi postu hazırlasa güzel olur aslında.
 
Ya peşin para verip m2 vs. alıcam ya da taksit ile bir tık daha ucuz windows laptoplar alıcam iş görücek seviyede. Peşin para verilir mi o kadar bir anda biraz kararsızım açıkcası
Sadece günlük işlerde kullanıcaksan alınabilir. Avantajı taksitli olması.

Bende m1 vardı yakın zamanda sattım. Arkadaşımdan m4 aldım. Henüz 20 cycle. 35 e ve taksitle aldım :). 7 ay daha garantisi var. Cihaz tabi ki daha güçlü. 5 yıllık m1 serüveninden sonra normal kullanıcı için hiç bir şeyin değişmediği gerçeği var. Ama grafik tasarım yada video düzenleme vb yapıyorsan farkı anlıyorsun.

Herşeyin Apple ise Mac alman mantıklı.
 
M2 lere baktım hocam nerdeyse 25-30 bin arası bir şey taksit ile neo alınca aylık 4-5k yapıyor
Neye ısrar ediyorsun ki? Neo direkt elektronik atık. Alana üzülüyorum gerçekten. 8gb ram olması sürekli swap yapmasına zorluyor. 256 modelin 410tb yazma ömrü var. 3 saat yüklü kullanımda 900gb veri yazmış. Bu hesapla aletin ssdsi ne kadar sürede çöp olacak sen hesap et. Alınmaz kardeşim bu cihaz kendinizi kandırıyorsunuz. Air m2 varken alınmaz.


Aç da oku
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,240,430
Mesajlar
11,285,558
Üyeler
203,146
Son üye
selimdede444
Geri
Top