Exclimax(?)
80+
- Reaksiyon skoru
- 83
Hocam harbiden m2 airin fiyatı yok yere bir anda yükseldi ve asla değmez bir fiyatta bence şuanda. Yanında 5bin lira detip verdikleri kulaklık en son baktığımda web sitelerinde 3bin lira falandı.Ben anlamadım şimdi sırf keyfi olarak mı alacaksın yoksa cidden bilgisayara ihtiyaç duyduğun bir iş mi var? Öğrenciysen veya çevrende birisi varsa ve halihazırda kısmen ekosistemin içindeysen 33 bin liraya alınabilecek mantıklı laptoplardan birisi. Bu fiyatına kıyaslanabilecek Windows bir laptop soracak olursan Medion Signium 14 S1 bulunuyor. İşlemci gücü düşük olsa bile yine tatmin edebilecek düzeyde ekran süresi ve daha yüksek depolama ile ekran keyfi sağlıyor.
İllaki MacBook alacağım diyorsan Neo'nun 256/512 GB modelleri de düşünülebilir ama eskiden depolamalara göre fiyat farkı 5 bin lirayken şu an 8-9 bin lira olması can sıkıcı biraz. Yukarıdaki arkadaşlar M2 önermiş, evet mantıklı bir tercih olurdu ama şu an sıfırı gereksiz pahalı. Sırf Neo çıktıktan sonra Neo alınsın diye binlerce lira zam yedi fakat hala satılan bir model olduğu için ikinci elden yakın tarihlerde alınmışları uyguna bulmaya çalışabilirsin. Haricinde önermem.
Eğer işin Excel, Word ve mailin dışına çıkmıyorsa benim sana önerim daha demin bahsettiğim Medion olurdu. Daha güzel bir ekran, klavyesi aydınlatmalı, yeterli miktarda giriş portu var, depolaması 512GB, 16GB RAM ve tabi ki MacBook Neo/Air gibi olamayacak olsa da görece sessiz. Bataryası da işlemcisi U5 210H olduğu için çok hızlı tükeneceğini sanmıyorum fakat QHD+ 120Hz OLED bir ekranı da alıp MacBook kadar kullanamazsın. Birisi 10 saat götürecekse diğeri 6 saat götürür gibi.
Benim de okul için laptop ihtiyacım var ama şu saatten sonra da 4 5 yıllık bir cihaza tak diye 45k çıkarıp vermek içimden gelmiyor asla. 256gb o kadar paraya ne bileyim. Hayır neoların fiyatları da zamlandı, 512gb olan 40k olmuş. Ayrıca hangi öğrenci, aileden varlıklı değilse, bu parayı tak diye verebilir bilmiyorum.
İkinci el alayım desen istanbulda uygun fiyatı geçtim değil normal fiyata temiz bir macbook aramak samanlıkta iğne aramaktan farksız. (M1-M2 modeller için diyorum.)
Medion laptop için kullanıcı yorumlarında 2 ila 3 saat pil ömrü yazısı gördüm birkaç defa, kullanan varsa bi kullanıcı deneyimi postu hazırlasa güzel olur aslında.