Ar5000 Mk2 Kullanan Var mı? Ses Karakteri ve Sahne Hakkında Yorumlar

pangeaa

80+
Reaksiyon skoru
13
Merhaba arkadaşlar,

Aune AR5000 Mk2 kulaklığını almayı düşünüyorum ama karar vermeden önce gerçek kullanıcı deneyimlerini duymak istiyorum. Aranızda bu kulaklığı kullanan varsa birkaç konuda fikrinizi alabilir miyim?
  1. Genel memnuniyet: Uzun süreli kullanımda memnun kaldınız mı? Konfor ve işçilik açısından sizi rahatsız eden bir durum oldu mu?
  2. Ses karakteri: Nasıl bir tonalitesi var? Nötr mü, parlak mı, sıcak mı? Bas, mid ve tiz dengesini nasıl buldunuz?
  3. Sahne genişliği: İncelemelerde sahnesinin çok geniş olduğu söyleniyor. Gerçekten bu kadar iyi mi, yoksa biraz abartılıyor mu? Enstrüman ayrışması ve konumlandırma nasıl?
  4. Sürme gücü: Hangi amfi/DAC ile kullanıyorsunuz? İyi performans için güçlü bir amfi şart mı?

Mevcut sistemim: [Moondrop Dawn Pro]
Genelde dinlediğim türler: [R&B, Soul, Pop, K-Pop, Akustik, Hip-Hop, EDM]

Sıcak tarafa daha yakın, Warm-Neutral arası. Doğal tarafa daha uzakta sıcak karaktere yatkın.

Almayı düşünüyordum bahsettiğin modeli sonradan Hifiman & Asus Rog Kitharaya yöneldim. Sebebim Kithara modelinin daha nötr ses karakteri olduğu için, parlak tarafa yatkınlığımında etkisi var bunda.

Şu an Sennheiser HD 505 kulaklık ile DAC & AMP olarak kasanın içinde PCI-E bağlantı üzerinden Asus Essence STX 2 ses kartı var, çok eskidi malum bunu atıla çıkarıp masaya uyguna Topping Audio DX1 2 alacağım kompakt harici güç adaptörü yok sadece USB'den gücünü alıyor.

Bu Topping DAC & AMP ile dengeli balanslı 4.4 mm kablo bağlantısı üzerinden Kitharayla kullanım sağlamayı düşünüyorum, bu ikilide kurulumda fazla parlak olma eğilimi var. Kablo için eğer stok açıp getirtirlerse Sennheiser için alacağım.

Getirmezlerse yine dengesiz 6.35 mm üzerinden HD 505 ile eğer Kitharayı alırsam dengeli 4.4 ile kıyaslayacağım. Çünkü Sennheiser'ın bu modelindeki rahatlığı kafada kullanım ve sesi açısından aşırı memnunum.

Son düzenleme:
WhatsApp Image 2026-09-12 at 10.41.44 (1).webp
WhatsApp Image 2026-09-12 at 10.41.44.webp

Bir Ay kadar Kithara kullandım. Sonrasında Malum "Hifiman" sağ sürücüm bozuldu. Kablo Değişimi, kaynak değişimi her şeyi denedim. Düzelmedi. Sonrasında Uzun süre garanti birimiyle savaş verdikten sonra para iadesi almak durumunda kaldım. Çok güzel bi Kulaklık. Malzeme kalitesi açısından özellikle baya iyi. Ben kitharayı 4.4 de kullandım ve şunu söyleyebilirim: Baya Nötr! eğlenceli ama v shape kadar eğlenceli değil. Parlak desen parlak değil kulağı tizler yormuyor. Baslar da hisli ama vurucu değil open back bi planar sonuçta. Ama keyifli bir deneyimdi. Şimdi AR5000 Mk 2 yi dün itibariyle satın aldım. Benim de kulağım sıcak taraflara yatkındı. Sonrasında yavaş yavaş nötr bi ses tonuna yaklaşmaya başladı. Ancak hala özellikle 4khz civarlarına kulağım çok hassas. Tizler beni çok yoruyor. Kulaklığı kesinlikle tavisye ederim ! V- Shape in etkisinden midir bilmem, ki baktığımızda v-shape denilebilecek bir yapıya da çok sahip değil. Sadece Tizler biraz artırılmış havadarlık için çok az da bir mid bass boostu var. Ama, duyduğum en net vokalleri dün akşam duydum :D. Her detay vardı, Açılı sürücü sayesinde alan etkisi ve Pedler sayesinde bassın etkisi beklediğimin üstündeydi açıkçası. Dinamik sürücü dedim ama distortiondan esame yok. Letsuoher s12 ultra ve Kefine Quatio da kullanıyorum. S12 ultrada planar bir kulaklık. Onda bile kayıt kalitesinden midir bilmem bazı parçalarda yırtılma hissediyorum. Sonuç olarak çok memnun kaldım. Açıkçası bass ve tizlerdeki önceki nesline göre yapılan o dokunuş, kulaklığı çok eğlenceli bir hale getirmiş. Ayrıca ağırlığı da 350 gr civarı. Uzun kullanımda hiç rahatsız etmiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

WhatsApp Image 2026-09-12 at 10.41.44 (1).webp
WhatsApp Image 2026-09-12 at 10.41.44.webp

Bir Ay kadar Kithara kullandım. Sonrasında Malum "Hifiman" sağ sürücüm bozuldu. Kablo Değişimi, kaynak değişimi her şeyi denedim. Düzelmedi. Sonrasında Uzun süre garanti birimiyle savaş verdikten sonra para iadesi almak durumunda kaldım. Çok güzel bi Kulaklık. Malzeme kalitesi açısından özellikle baya iyi. Ben kitharayı 4.4 de kullandım ve şunu söyleyebilirim: Baya Nötr! eğlenceli ama v shape kadar eğlenceli değil. Parlak desen parlak değil kulağı tizler yormuyor. Baslar da hisli ama vurucu değil open back bi planar sonuçta. Ama keyifli bir deneyimdi. Şimdi AR5000 Mk 2 yi dün itibariyle satın aldım. Benim de kulağım sıcak taraflara yatkındı. Sonrasında yavaş yavaş nötr bi ses tonuna yaklaşmaya başladı. Ancak hala özellikle 4khz civarlarına kulağım çok hassas. Tizler beni çok yoruyor. Kulaklığı kesinlikle tavisye ederim ! V- Shape in etkisinden midir bilmem, ki baktığımızda v-shape denilebilecek bir yapıya da çok sahip değil. Sadece Tizler biraz artırılmış havadarlık için çok az da bir mid bass boostu var. Ama, duyduğum en net vokalleri dün akşam duydum :D. Her detay vardı, Açılı sürücü sayesinde alan etkisi ve Pedler sayesinde bassın etkisi beklediğimin üstündeydi açıkçası. Dinamik sürücü dedim ama distortiondan esame yok. Letsuoher s12 ultra ve Kefine Quatio da kullanıyorum. S12 ultrada planar bir kulaklık. Onda bile kayıt kalitesinden midir bilmem bazı parçalarda yırtılma hissediyorum. Sonuç olarak çok memnun kaldım. Açıkçası bass ve tizlerdeki önceki nesline göre yapılan o dokunuş, kulaklığı çok eğlenceli bir hale getirmiş. Ayrıca ağırlığı da 350 gr civarı. Uzun kullanımda hiç rahatsız etmiyor.
Eminim çok daha iyi kulaklıklar vardır ancak bu fiyat bandında bu kulaklık benim kullandığım şu ana kadarki en premium kulaklıklardan biri.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Almayı düşünen arkadaşlar olursa uzun uzadıya bir inceleme yapmaya çalışırım.

Bahsettiğim Toppingde bulunan ESS Sabre DAC için aslında Aune Audio AR5000 MK2 daha uygun uyuyor.

Kithara için AKM bulunduran Fiio K7 düşünüyordum lakin açıkçası harici güç adaptörü istemiyorum vazgeçebilirim, hifiman malum kalite kontrol tarafı da söylediğin gibi düşündürüyor her an cayabilirim.

Son düzenleme:
Bahsettiğim Toppingde bulunan ESS Sabre DAC için aslında Aune Audio AR5000 MK2 daha uygun uyuyor.

Kithara için AKM bulunduran Fiio K7 düşünüyordum lakin açıkçası harici güç adaptörü istemiyorum vazgeçebilirim, hifiman malum kalite kontrol tarafı da söylediğin gibi düşündürüyor her an cayabilirim.
Kithrara için hiçbir forumda ya da bi incelemede bu soruna rastlayanı görmedim bu arada. Cihazın genel malzeme kalitesi de bayağı iyiydi. Eğer uzun zamandır onu almayı düşünüyorsan fikrinden caydırmak istemem.

Kithrara için hiçbir forumda ya da bi incelemede bu soruna rastlayanı görmedim bu arada. Cihazın genel malzeme kalitesi de bayağı iyiydi. Eğer uzun zamandır onu almayı düşünüyorsan fikrinden caydırmak istemem.

Yok hayır, zaten açılan konuları önceden beri takip ediyordum ve sorunlarına denk gelmiştim.

Topping DX1 2 ile Aune Audio AR5000 MK2 daha elverişli olacak.

Son düzenleme:
Vay be görmemiştim bunu. Çok bahtsız hissetmiştim kendimi bozulduğunda :). AR5000 ile ilgili bir sorun olursa deneyim açısından elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

Vay be görmemiştim bunu. Çok bahtsız hissetmiştim kendimi bozulduğunda :). AR5000 ile ilgili bir sorun olursa deneyim açısından elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

Oyunlarda kullanırsan genel izlenimini yazabilirsin. Verdiği atmosfer, ses netliği, diğer notaların birbirini boğup-boğmaması bilhassa baslar diğerlerinin üzerini ne kadar örtüyor.

Boğuk net olmayan sese tahammülüm yok karşıyım. Sennheiser HD 599 rezil ötesi berbat ses karakteri sunumundan sonra :)

Gerçi DAC & AMP olarak arada illaki fark olacak.

Son düzenleme:
Ses ve müzik tarafında şunu rahatlıkla söyleyebilirim: hiçbir şey hiçbir şeyin üstünü örtmüyor. Kithara ile karşılaştırdığımda, aklımda kaldığı kadarıyla, ses profili olarak belirgin bir fark hissetmedim. Hatta dinamik sürücü olduğu için basların o "rumble" hissini daha iyi alıyorsun; müzik keyfi buna bağlı olarak artıyor.

Vokal tarafında kadın vokalleri büyüleyici — ben de ağırlıklı olarak kadın sanatçılar dinliyorum. Erkek vokaller yine iyi ama bir tık ince kalıyor diyebilirim; low-mid bölgesini 2-3 dB artırırsan bu iş çözülür diye düşünüyorum.

Atmosfer olarak sesler çok net, herhangi bir boğukluk hissedeceğini sanmıyorum. Şu ana kadar Kiwi Ears Altruva, Beyerdynamic DT 270 Pro ve Kithara kullandım; Bu kulaklık kulağa garip gelse de (dinamik sürücü - planar sürücü farkından dolayı) Kithara' dan belki bir tık daha net olabilir, o da muhtemelen kulaklık pedlerinin ve sürücü konumlandırmasının etkisi. Sennheiser'ın ses karakterini pek bilmiyorum, kullanma fırsatım olmadı; ama umarım kafanda bir şeyler canlanmıştır.

Oyun tarafında sık sık BF6 oynuyorum, atmosfer hissi orada oldukça iyi. Konumsal netlik için CS'te bir ölüm maçına girdim: hem yön hem de yakınlık-uzaklık algısı son derece net. Yeni bir kulaklık aldığında bunu test etmenin güzel bir yolu da YouTube'daki "barber shop" videosu — onda da bayağı keyifliydi.

Geri