11. Sınıfta Dershaneye Gidilirmi?

Reaksiyon skoru
1
Bu sene anadolu lisesinde11. sınıfa başlayacağım. Matematik ve fizik derslerim kötü kimya ortalama. Sayısal bölüm seçtim. Okuduğum okulda kötü ve matematik temel de eksikler var. Sizce bu sene dershaneye gitmeli miyim? 9-10. Sınıfta son gün çalışarak 75-80 obp yaptım

dershanede derece sınıfında olmayacaksan katkısı olmayacağı düşüncesinde olan birisiyim

Şu an anadolu lisesinde 11. sınıfa başlayacağım. Matematik ve fizik derslerim kötü kimya ortalama. Sayısal bölüm seçtim ea ve sözel de istediğim bi bölüm yoktu. Okuduğum okul çok iyi değil kötü ve matematik temel de eksikler var. Sizce bu sene dershaneye gitmeli miyim? Bu sene düzeltmeyi düşünüyorum
Öncelikle kendi derslerine ve sınavlarına odaklanman yeterli olur.Aynı zamanda yavaştan tyt çalışmaya başla.YT'de vs bir sürü kanal var dershaneye gitmen mantıksız bence he illa dersaneye gitmek istersen 12de gidersin tabii bana sorarsan o da gerekli değil.

düzeltirsin ben temeli koydum 10 sınıfa gec,cem sayısal seçiçem ortalama bi anadolu lisesindewyim

Bu sene anadolu lisesinde11. sınıfa başlayacağım. Matematik ve fizik derslerim kötü kimya ortalama. Sayısal bölüm seçtim. Okuduğum okulda kötü ve matematik temel de eksikler var. Sizce bu sene dershaneye gitmeli miyim? 9-10. Sınıfta son gün çalışarak 75-80 obp yaptım
dershanede tyt'yi bitireceksen senin yararına olabilir, 12'ye geçerken 70-80 tyt yapabilirsen ayt'ye odaklanabilirsin tyt'yi de boş vermeyerek

git. gitmezsen başaramama ihtimalin var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

dershanede derece sınıfında olmayacaksan katkısı olmayacağı düşüncesinde olan birisiyim
boş bir düşünce

git. gitmezsen başaramama ihtimalin var

boş bir düşünce
gidip başaramama ihtimali de var hocam illa dersaneye giden başaracak diye bir mevzu yok.Tamamen arkadaşın ne kadar istekli olduğuyla ilgili bir mevzu

Cevaplar için teşekkür ederim abilerim fakat tecrübeniz var diyemi konuşuyorsunuz yoksa yazmak içinmi anlamadım. Siz nasıl yaptınız kac puan aldiniz dershaneye giden varsa yararını görebildinizmi temeliniz nasıldıda neye göre vs.

Herkes için demiyorum.

Cevaplar için teşekkür ederim abilerim fakat tecrübeniz var diyemi konuşuyorsunuz yoksa yazmak içinmi anlamadım. Siz nasıl yaptınız kac puan aldiniz dershaneye giden varsa yararını görebildinizmi temeliniz nasıldıda neye göre vs.

Herkes için demiyorum.
senin için biraz daha açarak yazıcam kısa yazmış olabilirim. dershaneye kaydoldum 1 sene gittim ve bana hiçbir katkısı olmadı. ortalama bir sınıftaydım ve rekabet ortamındaymış gibi hissetmedim bu durum beni çalışmak için motive edecek bir ortam asla sağlamadı. derece sınıfından kastım buydu. dershane bittikten sonra youtube'u sık sık kullandım, eksik olduğumu hissettiğim derslerden özel ders alarak hem eksiklerimi kapattım hem de dersi veren öğretmen ilerleyişimi takip ettiği için çok daha faydalı olduğunu hissettim. özel dersin bir güzel yanı da eksik ve önemli yerlere daha fazla zaman ve dikkat harcadığımız için çok daha verimli oldu. bu açıdan dershanede sabit belirli bir program dahilinde ilerlemek bana faydalı olmadı. benim böyle bir yol seçmemin büyük fayda sağlamış olması sana da aynı faydayı verecek demek değil tabi ki, istediğin dereceye göre değişir.

sana göre boş olabilir kardeşimizin dershaneye vereceği para yerine çok daha verimli kullanabileceği seçenekler var.
😂😂😂😂

dershaneye gidecek adam zaten çalışmak için gider istemiyorsa kendi bilecegi iş güldürmeyin beni 🤣🤣

senin için biraz daha açarak yazıcam kısa yazmış olabilirim. dershaneye kaydoldum 1 sene gittim ve bana hiçbir katkısı olmadı. ortalama bir sınıftaydım ve rekabet ortamındaymış gibi hissetmedim bu durum beni çalışmak için motive edecek bir ortam asla sağlamadı. derece sınıfından kastım buydu. dershane bittikten sonra youtube'u sık sık kullandım, eksik olduğumu hissettiğim derslerden özel ders alarak hem eksiklerimi kapattım hem de dersi veren öğretmen ilerleyişimi takip ettiği için çok daha faydalı olduğunu hissettim. özel dersin bir güzel yanı da eksik ve önemli yerlere daha fazla zaman ve dikkat harcadığımız için çok daha verimli oldu. bu açıdan dershanede sabit belirli bir program dahilinde ilerlemek bana faydalı olmadı. benim böyle bir yol seçmemin büyük fayda sağlamış olması sana da aynı faydayı verecek demek değil tabi ki, istediğin dereceye göre değişir.
@snowstrike bunu dinleme

kankam dershaneye gidersen hocani dinleyeceksin o günkü dersleri tekrar edip soru cozceksin. böyle ilerkeyeceksin. ama senin gideceğin dershane kötüyse hocaları kötüyse çok kötü ilerkersin

sececegin dershane öğretmenleri hizmeti iyiyse sana faydasi olur. sinifla rekabet işi boş. insan kendisiyle rekabet etmeli. çünkü o insanlara çalışmıyorsun. kendine bir hedef koyup en iyi nasıl yapabilirim diye dusunmelisin.

Biri buraya gelip napmaliyim diye konuşuyorsa başarmak istiyordur.

Son düzenleme:
Geri