Montaj Yardım! Arctic 360 Liquid Freezer İii Pro

Cpu fan’a pump tak demiş olamazsın sen ya
Neden nedir bunu yazmanızdaki?

Ben neden öyle yazdığımı da açıklayayım.
3 lü kablodaki pump kablosu doğal olarak pompayı yönetecek. Pump su devir daimi ve CPU sıcaklığına göre devrini ayarlayacak. Ayrıca pump sorun olsa CPU fan headerından bunu farkedecek. Uyarı verecek. Pump headerı' da bu koşulu sağlayabilir. Bunda sorun yok. Evet oraya takabilir.
Pump ya da AIO headerı genel olarak CPU fan headrına bağlı çalışmaz mı? Bu durumda CPU fan headerındaki devre göre o da kendini ayarlayacak.

Tüm headerları manuel ayarlamak ve takip etmek kullanıcı emeğinde olacaksa;
Siz de radyatör üzerindeki fanları direk CPU'ya bağla diyorsunuz. Yani aslında DC olan fan uçlarını CPU headerına tak diyorsunuz. Ne kadar doğru sizce?

Sıvı soğutmanın kalbi ve sistem devamlılığı için pompanın sorunsuz çalışması ve kontrolü önemli değil mi?
Fan çalışmasa da pump çalıştığı sürece işlevini yerine getirmeye devam etmez mi bir sıvı soğutma?

Senin söylediğine yanlış demiyorum bu arada. Sadece bazı anakartların farklı davranışları nedeni ile bu şekilde söyledim. Bundan önceki nesil anakart ve Arctic ' in davranışları ile alakalı. (Asus X570-E ve Arctic LF I/II yi düşünerek yazdığımı söyleyebilirim. Sonrada LF III ve anakart davranışlarını kontrol ettim.)

Anakartı ve bios ayarlarını incelediğimde
Her ucu kendi headerına takabilir sorun yok. Anakartında hepsinin kontrolü mevcut.

FAN - CPU_FAN1
PUMP - PUMP_FAN1
VRM - SYS_FAN1/6

takabilir.

Bu sebeple forum içerisinde mesaj/cevap yazarken, kontrollü bir dille kullanmaya özen gösterelim lütfen.
Olamayan, uslubunuz olarak kalsın.

Son düzenleme:

3 lü kablodaki pump kablosu doğal olarak pompayı yönetecek. Pump su devir daimi ve CPU sıcaklığına göre devrini ayarlayacak. Ayrıca pump sorun olsa CPU fan headerından bunu farkedecek. Uyarı verecek. Pump headerı' da bu koşulu sağlayabilir. Bunda sorun yok. Evet oraya takabilir.
Pump ya da AIO headerı genel olarak CPU fan headrına bağlı çalışmaz mı? Bu durumda CPU fan headerındaki devre göre o da kendini ayarlayacak.

Siz de radyatör üzerindeki fanları direk CPU'ya bağla diyorsunuz. Yani aslında DC olan fan uçlarını CPU headerına tak diyorsunuz. Ne kadar doğru sizce?

Sıvı soğutmanın kalbi ve sistem devamlılığı için pompanın sorunsuz çalışması ve kontrolü önemli değil mi?
Fan çalışmasa da pump çalıştığı sürece işlevini yerine getirmeye devam etmez mi bir sıvı soğutma?

Senin söylediğine yanlış demiyorum bu arada. Sadece bazı anakartların farklı davranışları nedeni ile bu şekilde söyledim. Bundan önceki nesil anakart ve Arctic ' in davranışları ile alakalı. (Asus X570-E ve Arctic LF I/II yi düşünerek yazdığımı söyleyebilirim. Sonrada LF III ve anakart davranışlarını kontrol ettim.)

Her ucu kendi headerına takabilir sorun yok. Anakartında hepsinin kontrolü mevcut.

FAN - CPU_FAN1
PUMP - PUMP_FAN1
VRM - SYS_FAN1/6

takabilir.

Bu sebeple forum içerisinde mesaj/cevap yazarken, kontrollü bir dille kullanmaya özen gösterelim lütfen.
Bir dakika. Benim az önce attığım görseldeki bağlantılarım yanlış mı oluyor yani? İyice kafam karıştı. Ve ilave olarak, ben bu şekilde montaj yaptım ve bilgisayarda sorun gibi.

Bir dakika. Benim az önce attığım görseldeki bağlantılarım yanlış mı oluyor yani? İyice kafam karıştı. Ve ilave olarak, ben bu şekilde montaj yaptım ve bilgisayarda sorun gibi.
Sorun olmaz BIOS'ta ayarları da doğru ise.
Varsayılan olarak aşağıdaki şekilde takın. Fanlar ledli ise; onun da konnektörünü JARGB'ye takın.

1789371687252.webp

Bios ta fan ayarlarında bu portların PWM olarak ayarlı olduğunu kontrol edin.

Son düzenleme:
Sorun olmaz BIOS'ta ayarları da doğru ise.
Varsayılan olarak bu şekilde takın. Fanlar ledli ise; onun da konnektörünü JARGB'ye takın.

Alıntıyı görüntüle

Bios ta fan ayarlarında bu portların PWM olarak ayarlı olduğunu kontrol edin.
Evden çıktım hocam. Akşama geçince dediğinizi deneyeceğim. Bilgi veririm size.

Evden çıktım hocam. Akşama geçince dediğinizi deneyeceğim. Bilgi veririm size.
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Son mesajınızan alıntıladığım görsele göre; doğru şekilde takmışsınız.
1789372505858.webp

(sizin ilk attığınızda fan konnektörünün birini rgb soketine takmıştınız.)
Benim ilk anlattığım şekilde takmamışsınız zaten. Sorun yok yani.

Son mesajınızan alıntıladığım görsele göre; doğru şekilde takmışsınız. Alıntıyı görüntüle
(sizin ilk attığınızda fan konnektörünün birini rgb soketine takmıştınız.)
Benim ilk anlattığım şekilde takmamışsınız zaten. Sorun yok yani.
Açıkçası uzun ömürlü ve sorunsuz olan bağlantı şeklini, yani doğru olanı yapmak istiyorum. O zaman hiç değiştirme yapmama gerek yok mu yani? Sadece pwm dediğiniz olaya bakmam gerekiyor? Çok hakim değilim o yüzden dediğim gibi doğru olanı yapmak istiyorum.

Açıkçası uzun ömürlü ve sorunsuz olan bağlantı şeklini, yani doğru olanı yapmak istiyorum. O zaman hiç değiştirme yapmama gerek yok mu yani? Sadece pwm dediğiniz olaya bakmam gerekiyor? Çok hakim değilim o yüzden dediğim gibi doğru olanı yapmak istiyorum.
bios a girip SYS_fan6 türünü PWM yapın. Varsayılan DC mode görünüyor.
1789374654899.webp

1789374695220.webp

Bios arayüzünde bulursunuz Fan ayarlarını zaten.

Alıntıyı görüntüle
Benim taktığım Sys_Fan6, görseldeki gibi system6 yazan kısım sanırım değil mi? Onu seçip sonra sol taraftan pwm seçeceğim ve konu kapanacak değil mi? Kablolarla oynamıyorum? Birde şu mavi çizgelerle oynamam gerekiyor mu? Yani attığın görseli tam anlamıyla yapmalı mıyım?

FAN - CPU_FAN1
PUMP - PUMP_FAN1
VRM - SYS_FAN1/6

takabilir.

Pump pumpa takılır, fan fana ki ileride biostan pump diye fan fullenmesin. Kaldı ki dediğin gibi bir durumda pumpı sys fana takar gene çalıştırırsın. Bunlar headerlar bozuksa başvurulacak yöntemler

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Bağlantılar doğru şimdi. Eve geçtiğin zaman bios ayarlarına yardımcı olurum istersen. Özelden yazabilirsin

Pump pumpa takılır, fan fana ki ileride biostan pump diye fan fullenmesin. Kaldı ki dediğin gibi bir durumda pumpı sys fana takar gene çalıştırırsın. Bunlar headerlar bozuksa başvurulacak yöntemler

Bağlantılar doğru şimdi. Eve geçtiğin zaman bios ayarlarına yardımcı olurum istersen. Özelden yazabilirsin
Teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,607
Üyeler
203,526
Son üye
ItWasSnow
Geri