150-160 Bin TL Bütçeli Sistem Tavsiye

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
150000
merhabalar. 120-130k civarlarına hazır oem paket kasa arıyorum. çok fazla piyasaya hakim değilim, bu fiyatlara 5070ti ekran kartlı kasa alınabilir mi?
forumda ufak bir araştırma yaparken bir arkadaşın mesajını görmüştüm, 120kya 5080li kasa sattıklarını söylemişti muhtemelen kısa süreli bir kampanyaydı.
bu gibi büyük kampanyalar indirimleri takip ederek bu fiyat aralığında en kötü 5070ti ve 32 gb ramli bir sistem bulabilir miyim?

UPDATE: bu bütçelere istediğim sistemi yapamayacağımdan bütçeyi 150-160k civarlarına çıkarttım

Son düzenleme:
6000 serisi çıktığında geçmeyi düşünüyorsan 9070xt alıp geri kalan parçaları üst düzey seçmek mantıklı olabilir, 5070ti yla kafa kafaya bir kart zaten oyun amaçlı düşünüyorsan

merhabalar. 120-130k civarlarına hazır oem paket kasa arıyorum. çok fazla piyasaya hakim değilim, bu fiyatlara 5070ti ekran kartlı kasa alınabilir mi?
forumda ufak bir araştırma yaparken bir arkadaşın mesajını görmüştüm, 120kya 5080li kasa sattıklarını söylemişti muhtemelen kısa süreli bir kampanyaydı.
bu gibi büyük kampanyalar indirimleri takip ederek bu fiyat aralığında en kötü 5070ti ve 32 gb ramli bir sistem bulabilir miyim?
Asrock Taichi rx 9070 XT

10K'lık fiyat farkıyla sıfırı

9850x3d

Patriot Viper Xtreme 5 32 GB (2x16) 8200 MHz CL38 DDR5 Ram

NZXT N9 X870E N9-X87XT-B1 Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart

Raijintek Cratos RJ-0R30B00007 Gen5 850 W Power Supply

Asus Proart Bilgisayar Kasası

Ocypus Delta A62 Ex Digital Siyah İşlemci Soğutucu

Yaklaşık Toplam Fiyat (ikinci el gpu ile):125.000 TL

Yaklaşık Toplam Fiyat (sıfır gpu ile):135.000 TL

açıkcası bütün gün saatlerce oyun oynayan birisi değilim. rtx 2060lı laptopum var o bile yetiyor oyunlara ama alıp 10 yıl arkama bakmayacağım tarzda bi kasa alayım dedim. illa ultra grafiklerde oynamak gibi bir amacım da yok. 5070ti o açıdan benim için fazlasıyla yeterli olur gibi.

ve öncelikle tercihim nvidia ekran kartı

Cözünürlük ne olacak?

açıkcası bütün gün saatlerce oyun oynayan birisi değilim. rtx 2060lı laptopum var o bile yetiyor oyunlara ama alıp 10 yıl arkama bakmayacağım tarzda bi kasa alayım dedim. illa ultra grafiklerde oynamak gibi bir amacım da yok. 5070ti o açıdan benim için fazlasıyla yeterli olur gibi.

ve öncelikle tercihim nvidia ekran kartı
Sen benim attığım sistemi al reisim bana güven

Kullanımınız ve beklentiniz ne? 5070 ti'ın yeterli olmayacağı bir oyun senaryosu yok gibi bir şey bu arada herhangi bir oyunu 4k çözünürlükte makul kalitede oynayabilirsiniz. 5070 ti ile 9070 xt kas gücü bakımından denk, aralarındaki fiyat farkı marka ve yapay zeka. Eğer bunlara ihtiyacınız yoksa hiç yoktan 20k tasarruf edebilirsiniz ve bunu pratikte güç farkı olmadan yapabilirsiniz. Tabii nvidia dlls 4.5 ve dlss 5 ile oyunlarda 9070 xt'ye üstünlük kuruyor ancak bu bütçede 5070 ti almak demek diğer parçalardan çok kısmak demek 9070 xt alıp arkanıza yaslanabileceğiniz bir sistem daha mantıklı olur. Tecrübeyle sabit sadece güce odaklanmak en iyi deneyimi vermiyor, mesela bilgisayarınız oyun oynadığınız esnada havalanan bir helikopter benzeri sesler çıkarırsa oynadığınız oyundan zevk alamazsınız. Bütçenin yarısını ekran kartına gömmek çoğu durumda yanlış hamle.

Sen benim attığım sistemi al reisim bana güven
hocam dediğim gibi nvidia gpu sistem istiyorum.

Kullanımınız ve beklentiniz ne? 5070 ti'ın yeterli olmayacağı bir oyun senaryosu yok gibi bir şey bu arada herhangi bir oyunu 4k çözünürlükte makul kalitede oynayabilirsiniz. 5070 ti ile 9070 xt kas gücü bakımından denk, aralarındaki fiyat farkı marka ve yapay zeka. Eğer bunlara ihtiyacınız yoksa hiç yoktan 20k tasarruf edebilirsiniz ve bunu pratikte güç farkı olmadan yapabilirsiniz. Tabii nvidia dlls 4.5 ve dlss 5 ile oyunlarda 9070 xt'ye üstünlük kuruyor ancak bu bütçede 5070 ti almak demek diğer parçalardan çok kısmak demek 9070 xt alıp arkanıza yaslanabileceğiniz bir sistem daha mantıklı olur. Tecrübeyle sabit sadece güce odaklanmak en iyi deneyimi vermiyor, mesela bilgisayarınız oyun oynadığınız esnada havalanan bir helikopter benzeri sesler çıkarırsa oynadığınız oyundan zevk alamazsınız. Bütçenin yarısını ekran kartına gömmek çoğu durumda yanlış hamle.
kullanım beklentim günde saatlerce oyun oynayan biri değilim, daha çok iş için kullanıyorum ama akşamları dostlarla coop oyunlar oynuyoruz. normalde şimdiye kadar hep laptop kullanıcısıydım. ama dostlarım da artık hep bi masaüstü sistem dizmemi öneriyorlardı. laptop bi noktadan sonra çöp oluyor parça değişemiyorsun vsvs bu yüzden bi masaüstü dizeyim beni 5-6 yıl rahat götürsün ilerleyen zamanlarda yetmediği yerde parça değiştiririm diye düşündüm. bu bütçelere sanırım tam kafamdaki sistemi kuramıyorum bu yüzden bütçeyi yükselttim 150k 160k civarlarında bi sistem arıyorum. bazı sistemler var bu fiyatlara rtx 5080'li ama belki de parça kaliteleri düşük olduğu için bu fiyatlardadır emin değilim.
ve dediğim gibi özellikle ekran kartını nvidia istiyorum ham güç harici işin yazılım kısmı çok önemli ai tarafında nvidia ve amdyi karşılaştırmak saçmalık olur sanırım bu yüzden ilk tercihim nvidia. işlemci tarafında illa intel olsun diye bi şartım yok amd olabilir hatta f/p olarak amdnin bazı kartları daha performanslı oluyor sanırım.

Bu bütçe ile güzel bir 5070 ti toplanır ve evet nvidia eğer yapay zeka özelliklerini kullanacaksanız amd ile kıyaslanamayacak kadar önde. İntel'in son seri işlemcileri iş odaklı çalışmada muazzam f/p oranlarına sahipler bu kullanım için tercih etmek çok mantıklı ama 1851 ölü soket, bu sokete başka işlemci çıkmayacak ve bu yüzden işlemciyi yükseltmek için anakartı da değiştirmek zorunda kalacaksınız. Ha ihtiyacınız olur mu sanmam ama eğer böyle bir isteğiniz varsa am5 sokette işlemci almak zorundasınız. 9700x tavsiyem.

Geri