MSI Mag Pano 100r Pz’Ye Mevcut SATA + 5v 3-Pin ARGB Fanlarımı Takabilir Miyim?

Reaksiyon skoru
125
Selam arkadaşlar, yeni kasa olarak MSI MAG PANO 100R PZ almayı düşünüyorum.

Şu an kullandığım kasada 120 mm fanlarım var. Bu fanlar gücünü direkt SATA’dan alıyor, RGB bağlantısı ise standart 3-pin 5V ARGB. Normalde bu ARGB kablosunu direkt anakartımdaki 5V 3-pin ARGB girişine bağlıyorum. RGB’yi de mevcut kasanın üzerindeki LED tuşundan değiştirebiliyorum.

PANO 100R PZ’de ise 1→4 ARGB-FAN kontrol kartı ve kasanın üzerinde LED tuşu olduğunu gördüm.

Merak ettiğim şey şu:

Mevcut SATA güç + 3-pin 5V ARGB fanlarımı PANO 100R PZ’ye takıp RGB’lerini kasanın üzerindeki LED tuşundan kontrol edebilir miyim?

Fiziksel olarak fanlar 120 mm olduğu için takılmasında sorun olmadığını düşünüyorum. Asıl kafama takılan ARGB bağlantısının ve LED tuşunun uyumluluğu.

Bu sistemi kullanan veya bağlantı yapısını bilen arkadaşlar varsa mevcut fanlarımı bu kasada LED tuşuyla kontrol edip edemeyeceğimi netleştirebilir mi?

Şimdiden teşekkürler...

Ekler

• photo_2026-09-15_22-34-33.webp
    photo_2026-09-15_22-34-33.webp
    96.4 KB · Hit: 21
Evet, kasanın kendi hub'ı var ve ona bağladığınız ledleri tuş ile kontrol edebilirsiniz.

20260501_162840.webp

hocam selamlar, tekrardan özet geçiyim huba nasıl bağlıcağımı bilmiyorum benim bildiğim dün komple söktüm kasayı ordan biliyorum 6 fanın fan girişlerini birleştirdim. egzoz fanda ise hem 3pin argb girişi var. sata girişi var. bide fanları yönetmek için ayrı bi pin var. bide kasanın led tuşundan çıkan ufacık kablo var. onları birleştirdiğimde normalde her şey calısıyor fanlar rgbler. bunda mesela aynısını yapsam hubu kullanmasam olur mu :) kafam karıştı çok nasıl yapıcağımı bilmiyorum.
Evet, kasanın kendi hub'ı var ve ona bağladığınız ledleri tuş ile kontrol edebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

Kasanız güzelmiş hocam maşallah diyeyim, ekran kartının pcle kabloları özel mi aldınız acaba
Teşekkür ederim. Ve evet, ekran kartı ile anakart kabloları lian li'nin.

hocam selamlar, tekrardan özet geçiyim huba nasıl bağlıcağımı bilmiyorum benim bildiğim dün komple söktüm kasayı ordan biliyorum 6 fanın fan girişlerini birleştirdim. egzoz fanda ise hem 3pin argb girişi var. sata girişi var. bide fanları yönetmek için ayrı bi pin var. bide kasanın led tuşundan çıkan ufacık kablo var. onları birleştirdiğimde normalde her şey calısıyor fanlar rgbler. bunda mesela aynısını yapsam hubu kullanmasam olur mu :) kafam karıştı çok nasıl yapıcağımı bilmiyorum.
Kasanın led tuşuyla kontrol etmeniz için, kasanın hub'ına bağlamanız gerek hocam. Aslında karmaşık bir işlem değil. Aynı anakarta taktığınız gibi fanları birleştirip hub'a takacaksınız. Kasa kullanım klavuzuna göz atın. Orada detaylı şemalar mevcut.

Kasanın led tuşuyla kontrol etmeniz için, kasanın hub'ına bağlamanız gerek hocam. Aslında karmaşık bir işlem değil. Aynı anakarta taktığınız gibi fanları birleştirip hub'a takacaksınız. Kasa kullanım klavuzuna göz atın. Orada detaylı şemalar mevcut.
şu videoyu izledim aslında kafamı karıştıran ordaki fan girişleri. anakarta taktığım hiç bir fan yok. sadece 5v 3pin argb girişini takıyorum fanların hepsi satadan güç alıyor..

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca abi benim araştırdığım kadarıyla fanları huba bağlamayın her zaman yüksek devir verir rpm yokmus o yüzden anakarta bağlamak daha iyi diyorlar.

Son düzenleme:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca abi benim araştırdığım kadarıyla fanları huba bağlamayın her zaman yüksek devir verir rpm yokmus o yüzden anakarta bağlamak daha iyi diyorlar.
Fanlar → kasanın fan hub'ına
Hub → anakart üzerindeki SYS_FAN bağlantısına
Hub'ın ARGB kablosu → anakartın ARGB/JARGB bağlantısına.

Böyle bağlandığında BIOS veya anakart yazılımı üzerinden fan eğrisi oluşturup fanların PWM hızını kontrol edebilirsin.

Fanlar → kasanın fan hub'ına
Hub → anakart üzerindeki SYS_FAN bağlantısına
Hub'ın ARGB kablosu → anakartın ARGB/JARGB bağlantısına.

Böyle bağlandığında BIOS veya anakart yazılımı üzerinden fan eğrisi oluşturup fanların PWM hızını kontrol edebilirsin.
gözüme hala çok karmaşık geliyor. umarım yapabilirim, hubda çünkü 5 fan çıkışı görüyorum bende ise toplam 7 fan olucak benim fanlar ise tek bir çıkıştan güç veriyor. bi deniceğim gelsin olmazsa yapmıcağım yapıcak biş iyok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,174
Üyeler
204,085
Son üye
kozmonot94
Geri