Tercihinize bağlı:
FPS ağırlıklı oynuyorsanız 1080p için 7800x3d ve dual channel ı önceleyin.
Daha çok hikayeli oyun oynuyorsanız o halde 2k monitör akabinde dual channel geçebilirsiniz.
Tercihinize bağlı:
FPS ağırlıklı oynuyorsanız 1080p için 7800x3d ve dual channel ı önceleyin.
Daha çok hikayeli oyun oynuyorsanız o halde 2k monitör akabinde dual channel geçebilirsiniz.
1080p de yuksek gpu kullanip yuksek fps alinmasi isteniyorsa x3d islemciden baskasina bakmak doğru deguldir
9700x nere 7500f nere sen git bir islemci ağırlıklı oyunda 16gb ram ile 7500f le oyna bakalim göreceğiz bizzat kendim yasadigimdan dolayi diyorum o kadar küçüksün ki hemen asagilama yoluna gitmişsin attigim islemci nere bu nerde. Ayni teknoloji bile değil. 8 cekirdek ile 6 cekirdek kiyasliyorsun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
1080p de yuksek gpu kullanip yuksek fps alinmasi isteniyorsa x3d islemciden baskasina bakmak doğru deguldir
9700x nere 7500f nere sen git bir islemci ağırlıklı oyunda 16gb ram ile 7500f le oyna bakalim göreceğiz bizzat kendim yasadigimdan dolayi diyorum o kadar küçüksün ki hemen asagilama yoluna gitmişsin attigim islemci nere bu nerde. Ayni teknoloji bile değil. 8 cekirdek ile 6 cekirdek kiyasliyorsun
9700x nere 7500f derken bile halen cpu ram iletişimi konusunda bişey bilmediğin ortada.
Ben işlemci: tek kanal ram vs çift kanal ram olarak kıyaslıyorum sen işlemciler arası “güç ve kullanım” kıyaslama yapıyorsun. Ben burda “cpu kullanımından ve çekirdek gücünden” bahsetmiyorum
Senin mantığına göre 12 çekirdekli dümdüz bi işlemci alınca çift kanal rame hiç gerek yok 12 çekirdek ve üstü hep tek kanal ram alsın? Ki tablolarda 9950x var onda da tek kanal çift kanal farkı fazla? Ne oldu?
7500f’te tek kanal ram kullandığında benim attığım tablolardan farklı ne oluşacakta savunmaya çalışıyosun? Diyelim ki;
9700x çift kanal ram:
average fps - 150
%1 fps - 120
9700x tek kanal ram:
average fps - 120
%1 fps - 70
7500f çift kanal ram:
average fps - 120
%1 fps - 80
7500f tek kanal ram:
average fps - 90
%1 fps - 40
Yani o tabloda gördüğün değerlerin hepsini birden ortalama “X” fps düşür = aynı senaryo?
Oran orantıdan da mı anlamıyorsun? 9700x de 3dsiz işlemci 7500f de 3dsiz işlemci anladın? Ve ikiside rame çok bağımlı. Tabloda gördüğün fpsleri ortalama “X” düşür = 7500f. Çift kanal vs tek kanal farkı ortaya çıkacak
Ki ben arkadaşa zaten ya çift rame geç yada 7800x3d al dedim ram maliyetli olacağı için 7800x3d alması güzel verim oluşturur
9700x nere 7500f derken bile halen cpu ram iletişimi konusunda bişey bilmediğin ortada.
Ben işlemci: tek kanal ram vs çift kanal ram olarak kıyaslıyorum sen işlemciler arası “güç ve kullanım” kıyaslama yapıyorsun. Ben burda “cpu kullanımından ve çekirdek gücünden” bahsetmiyorum
Senin mantığına göre 12 çekirdekli dümdüz bi işlemci alınca çift kanal rame hiç gerek yok 12 çekirdek ve üstü hep tek kanal ram alsın? Ki tablolarda 9950x var onda da tek kanal çift kanal farkı fazla? Ne oldu?
7500f’te tek kanal ram kullandığında benim attığım tablolardan farklı ne oluşacakta savunmaya çalışıyosun? Diyelim ki;
9700x çift kanal ram:
average fps - 150
%1 fps - 120
9700x tek kanal ram:
average fps - 120
%1 fps - 70
7500f çift kanal ram:
average fps - 120
%1 fps - 80
7500f tek kanal ram:
average fps - 90
%1 fps - 40
Yani o tabloda gördüğün değerlerin hepsini birden ortalama “X” fps düşür = aynı senaryo?
Oran orantıdan da mı anlamıyorsun? 9700x de 3dsiz işlemci 7500f de 3dsiz işlemci anladın? Ve ikiside rame çok bağımlı. Tabloda gördüğün fpsleri ortalama “X” düşür = 7500f. Çift kanal vs tek kanal farkı ortaya çıkacak
Ki ben arkadaşa zaten ya çift rame geç yada 7800x3d al dedim ram maliyetli olacağı için 7800x3d alması güzel verim oluşturur
Tamam biz ne dedik ? Ram tek kanal olmasi islemcinin icinde belleğin x3d ye gore az olması. O zaman neyi tartisiyoruz? Ben de de 16 gb ram vardi 32 yapinca dahi akicilik droplar gitmişti.
9700x tek kanal olsa da 7500f e göre daha iyi sonuç verir ama içinde ki bellekten dolayi yine sınır gelir. Ya 32gb ram yapılmalı yada x3d islemci alinmali.
Tamam biz ne dedik ? Ram tek kanal olmasi islemcinin icinde belleğin x3d ye gore az olması. O zaman neyi tartisiyoruz? Ben de de 16 gb ram vardi 32 yapinca dahi akicilik droplar gitmişti.
Sen 9700x nere 7500f nere dedin. Sanki 9700x alınca tek kanal ramde kalınca herşeyi düzelecekmiş gibi? ben 9700x tabloları attım diye karşı çıkmadın mı arkadaşım
Sorun işlemci değil tek ram olması.
Ki mis gibi yapmışsın 16 dan 32 ye geçmek oyun performansını zıplatır. İşlemcinde 7800x3d ise mükemmel.
Sen 9700x nere 7500f nere dedin. Sanki 9700x alınca tek kanal ramde kalınca herşeyi düzelecekmiş gibi? ben 9700x tabloları attım diye karşı çıkmadın mı arkadaşım
Ki mis gibi yapmışsın 16 dan 32 ye geçmek oyun performansını zıplatır. İşlemcinde 7800x3d ise mükemmel.
yine de ram değiştirmek benim için çok ölüm gibi canımı sıkacak bir iş olur gidip x3d serisi bir işlemci bile taksitle daha iyi bir performans alırım bence
yine de ram değiştirmek benim için çok ölüm gibi canımı sıkacak bir iş olur gidip x3d serisi bir işlemci bile taksitle daha iyi bir performans alırım bence
7800x3d yi yapıştır gitsin hocam. Çok memnun kalırsın. Ben 5800x3d ile bile keşke işlemcim şu olsaydı demediysem 1080pde, 7800x3d ferrari gibi hissettirir bak ciddiyim
9800x3d veya zen 6 düşünüyorum. Şuan ramler M die manuel ayarlarla 28-36-36 kullaniyoruz hissedilir derecede akicilik artti. X3d olmayan islemcilerde manuel ram ayari cidden can suyu gibi. Aida64 ram testinde 57ns alıyorum.
9800x3d veya zen 6 düşünüyorum. Şuan ramler M die manuel ayarlarla 28-36-36 kullaniyoruz hissedilir derecede akicilik artti. X3d olmayan islemcilerde manuel ram ayari cidden can suyu gibi. Aida64 ram testinde 57ns alıyorum.
Vt3 geçiyor mu (ortalama 2saat)?
Veya 1usmus 25+ döngü yapabiliyor mu?
Yurtdışında yaşayan arkadaşın varsa rica et 10$’a paypaldan senin için ödeme yapıp Karhu alsın. Karhu bulmaya çalışıyorum bende
57ns zen3 lerde 3800 cl14 1:1 konfigürasyonuna denktir. Yani şuan aldığın gecikme zen3 işlemcideki en sıkılı en dip noktadaki performanstan aldığın gecikmeyle denk. Ama ddr5 için “orta” mı yoksa “sıkı” mı bilemiyorum. Çünkü çok iyi 57ns bence
55 ve altını tutturabilirsen amd ddr4 “extreme” kullanımdan bile akıcı olursun. Onun için gdm disabled 1t gitmen gerekir tahminimce. Sabrın varsa disabled 1t stabilite sağlaması 1+ ay sürer büyük ihtimallede fan soğutması gerekir. Disabled 1t yapabilenlere hayranlıkla bakmışımdır hep. Ben kendimde yapamadım
Ama boşver oyun bilgisayarı için enabled 1t genelde yeterli, disabled 1t sadece egonu kabartır ve psikolojikman iyi hissettirir orasıda bi gerçek. Gurur hissederdim ben disabled 1t de
gözünüzü seveyim yanlış bilgi veremeyin. 1080p'De işlemciye çok yük biner işlemci %100 kullanıma ulaşırsa ekran kartına gerekli bilgiyi aktarmada gecikir bu da işlemci kanaklı fps drop'a yol açar bunun olmaması için yükü ekran kartına taşımamız gerek bunu da en basit yöntemle çözünürlüğü arttırarak yapabiliriz o nedenle 2k monitöre geçerse işlemci kaynaklı fps drop olmayacak akışkan bir oyun deneyimi elde edecek, 1080p kulanmaya devam etmek istiyorsa işlemcisini x3d yada 9700x gibi daha güçlü birşeyle değiştirmesi gerek, yoksa işlemci ağırlıklı oyunlarda büyük drop yemeye devam eder.
Dsr ile çözünürlüğü arttırmak tabi bir yol ama yine de gerçek bir 2k monitör performansı alamazsın yük yeterince ekran kartına binmeyebiliyor, o nedenle bazı oyunlarda hala fps drop yaşaman normal, özellikle işlemci ağırlıklı lol, cs, valorant gibi oyunlarda yük işlemciye bindiğinden fps drop yaşanıyor, imkanın varsa bir 2k monitörle oyun testi yapmanı öneririm. işlemci ağırlıklı oyunlarda daha yüksek fps almak istiyorsan o zaman 9700x gibi güncel mimarisi olan işlemcilere yada 7800x3d gibi ön belleği yüksek olan işlemcilere geçmen lazım. Oynarken işlemci kullanımını da incele eğer ki %99'lara çıkıyorsa zaten anlık fps düşüşleri de ciddi anlamda yaşanıyordur sebebi de dediğim gini işlemcinin aşırı yüke girip ekran kartına yetişememesi oluyor.
Belki yine bir arkadaş yok yere söylediklerimi çarpıtır boşuna kavgaya girerim dedim, ikinci açıklama mesajını yazdım. Onu okuma zahmetine bile girmeyip yorum yapmaya devam et. 7500f ile bu kadar sorun yaşanmasını garipsediğimden farklı bir şekilde yaklaştım ama sözün işlemcide olduğu bir durumda evet olabilir ve işlemciyi yükseltmek muhtemel çözümdür. Ama tekrar yazıyorum sorun ekran kartının güçlü olması değil.
Vt3 geçiyor mu (ortalama 2saat)?
Veya 1usmus 25+ döngü yapabiliyor mu?
Yurtdışında yaşayan arkadaşın varsa rica et 10$’a paypaldan senin için ödeme yapıp Karhu alsın. Karhu bulmaya çalışıyorum bende
57ns zen3 lerde 3800 cl14 1:1 konfigürasyonuna denktir. Yani şuan aldığın gecikme zen3 işlemcideki en sıkılı en dip noktadaki performanstan aldığın gecikmeyle denk. Ama ddr5 için “orta” mı yoksa “sıkı” mı bilemiyorum. Çünkü çok iyi 57ns bence
55 ve altını tutturabilirsen amd ddr4 “extreme” kullanımdan bile akıcı olursun. Onun için gdm disabled 1t gitmen gerekir tahminimce. Sabrın varsa disabled 1t stabilite sağlaması 1+ ay sürer büyük ihtimallede fan soğutması gerekir. Disabled 1t yapabilenlere hayranlıkla bakmışımdır hep. Ben kendimde yapamadım
Ama boşver oyun bilgisayarı için enabled 1t genelde yeterli, disabled 1t sadece egonu kabartır ve psikolojikman iyi hissettirir orasıda bi gerçek. Gurur hissederdim ben disabled 1t de
Her sey tam teşekküllü fan da var max 42 derece oyunda. 3 saat rem test pro geçtim vt3 testi de geçti 2 aydir kullaniyorum 1.50v da trtp 12 yemedi 2.30 saatin ortasinda hata verdi 24 yapabildik. Fclk 2133 de 2167 de sistem gelse de masaustunde donup kaliyordu.
Her sey tam teşekküllü fan da var max 42 derece oyunda. 3 saat rem test pro geçtim vt3 testi de geçti 2 aydir kullaniyorum 1.50v da trtp 12 yemedi 2.30 saatin ortasinda hata verdi 24 yapabildik. Fclk 2133 de 2167 de sistem gelse de masaustunde donup kaliyordu.
trdrdsc_l ve twrwrsc_l, trdds ve trrdl den küçük olamaz diye bir “gerçek” duydum (yabancılar öyle tarif etmiş). Doğruluğunu sorgulamadımda veya “kural” olduğunu bilmiyorum
Trdds ve trrdl 6-6 ya sıkılaştırılıp o sclleri 4-4 den 6-6 ya gevşetip denemek isterdim
Tfawda böylelikle 24 e sıkılaşır 6*4 24
Ama ddr5 için emekleme dönemindeyim henüz sadece okuyorum.
Timinglerinde tek sayı yok güzel.
Scller 4-4 extreme
6-6 tight
8-8 safe diye biliyorum