Sene 2021 ve Ekim ayları…
Akaryakıt fiyatları “ilk kez çift haneliye” ulaşacak diye bazı benzin istasyonları buna hazırlık yaptı bazıları ise hazırlık yapmadı tabela olarak (10₺ kısacası). Sonrasında ise malesef Türkiyede ilk kez 10 lira bandına çıktı akaryakıt fiyatları. Bırakayım şuraya haberide bu kötü olayın başlangıcının 2021 sonbahar olduğunun altını çizelim

;
Ekonomi gündemi, piyasa analizleri, döviz-altın-borsa verileri ve uzman köşe yazıları.
paraanaliz.com
Bu instagram storysini ise Ekim 2021 de ben atmıştım kendi aracımdan
Alıntıyı görüntüle
5 sene geçti şimdi ise “ilk kez 3 haneliye” geçiyor akaryakıt fiyatları
Sövsem forumdan banlanırım. Bazılarıysa dünyada savaş var heryerde pahalı diyor

. Nerde pahalı diye merak ettim. (Bizim millet atıp tutmayı çok sever çünkü)
2026 yılı itibariyle;
Almanyada akaryakıt litre fiyatı: 2.30-2.60€ arası
Amerikada akaryakıt galon fiyatı: 6-8$ arası. Dikkat ettiyseniz galon dedim. 1 galon = ~3.80 litre. Yani 6 doları 3.80 litreye böldüğümüzde: ~1.50$ üstü yapıyor. Kısacası litresi 2 doların altında halen. Bizde:
100₺
Para pul olursa, dolar euro karşısında bu kadar ezilirse böyle olur. Verin yetkiyi görün etkiyi, şaha kalkacağız cümleleri işittik. Etki veya şaha kalkma görenler varsa söylesin.
Ben savunma sanayimizdeki gelişmeler haricinde olumlu bir şey göremiyorum. Bir tek savunma sanayisinde üstümüze yok ama geri kalan zibilyon tane meselede diplerdeyiz. Hatırlatırım; rahmetli Furkan Celep bir araba bir ev uğruna yıllarımı mı harcayacağım diyerek mektup bırakıp intihar etmişti. “Geçim sıkıntısından intihara sürüklenen” bir ülke olduk. Neyse uzatmayım tadınız kaçmasın
Ben hep 50 liralık alıyorum diyenler şimdi 50 liralık alıp bir sonraki benzin istasyonuna gider anca