Yardım Gigabyte G24f 2 + İtopya: Çatlak İddiası ve 100$ + Kdv Talebi

Anladım hocam, benim demek istediğim de biraz bu aslında. Ben mesela 2020'de aldığım monitörün kutusunu hâlâ evde saklıyorum. Herhangi bir sorun olur, garantiye gönderirim veya taşımam gerekir diye düşünüyorum. Siz de ürünü sağlam şekilde paketleyip gönderdiğinizi söylüyorsunuz, o konuda bir şey demiyorum zaten. Sadece böyle durumlarda kutunun ve paketlemnin fotoğraflarının olması insanın elini güçlendiriyor. Ama artık olan olmuş hocam, yapılacak çok bir şey yok. Umarım bir şekilde çözülür.

Sorun da orda zaten ürünün kutusunu atmıştım, kendim cok saglam şekilde kargoladim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kutuyla garantinin alakası yok kutu olmasa da yada farklı kutuyla sağlam göndersende garanti kapsamında kalır garanti de olan şey ürün. tek sıkıntı kargolarken paketlerken ve tam ekran görüntülerin.

bu arada servis mailde veya mesajda dolar istediyse bile suçlu oluyor. resmi olarak türk lirası olarak ücret istemeliydi.
Aynen hocam, garanti açısından kutunun bir önemi yok zaten. Benim demek istediğim kargolarken ürünü nasıl paketlediğini ve göndermeden önceki halini gösteren fotoğrafların olmasıydı. Bir sıkıntı çıktığında insanın elinde kanıt oluyor en azından. Buradaki asıl sıkıntı da o sanırım, yoksa kutu yok diye garanti dışı kalacak gibi bir şey demiyorum zaten.

Valla o kadar sağlam paketledim ki firlatip atsalar dahi zarar görmeyeceğine eminim, benim düşüncem itopyanin kontrol sonrasinda rma ya gönderdiği senaryoda zarar gördü
ücreti reddetin. paketi açarken ki kamera görüntülerini isteyin. eğer vermezlerse thy başvurabilirsin

Mesela rma servisi itopyanin onlara gönderip onlarin da kamera kaydinin açılış videosunu gönderdi, ben sapasaglam ulaşmıştır da demiyorum, dediğim şu kargo itopyaya ulaştığında acilirken bir görüntü var mi direk benden ekran kırık şekilde geldigine dair? Kvkk gereği paylaşamıyoruz diyorlar

ürünü geri iste hocam. madem kvk nedeniyle görüntüleri paylaşmıyorlar hakem heyetine başvurucağını söyle kamera kayıtlarının da silinmemesi gerektiğini de. ayrıca bunları konusurken ses kaydı al. sonrasında hakem heyetine gidebilirsin

Allahın laneti monitör bende de var aynısı aynı şekil oldu kenarda yatıyor

Kral bunu ispatlaması gereken sen değilsin onlar kırık olduğunu ispatlamak zorunda. Mevzuat açık. Her şeyi geçtim üründe kronik sorun var. Mevcut kararlar belli. Ürünün değişimini yapmazlarsa, ürünü iste thh başvur. THH sürecinde konu açarsan tekrar yardımcı olurum.

Ayrıca itopya adam olsa süreci kendi yürütür üründe kronik sorun olduğunu bildirirdi. TR'de satış yapan bütün teknoloji marketleri palyaço. İndirim hangisiyse oradan alış verip yapıp babanızın malı gibi asla savunmayın. Mal satmaya gelince hepsi süt dökmüş kedi ama iş garantiye gelince dur bir dakika oluyor, telefonlar açılmıyor vs.

Kral bunu ispatlaması gereken sen değilsin onlar kırık olduğunu ispatlamak zorunda. Mevzuat açık. Her şeyi geçtim üründe kronik sorun var. Mevcut kararlar belli. Ürünün değişimini yapmazlarsa, ürünü iste thh başvur. Tekrar konu THH sürecinde konu açarsan tekrar yardımcı olurum.
abi ne varsa eskilerde var ya.. 2018 de msi mpg27cq aldım 2k 144hz. o zamanların en iyi monitörüydü ve hala da kullanıyorum 1 tane ölü piksel bile yok o kadar memnunum ki eğer bozulursa bu ürün tekrardan aynısını 2.elden alıcağım

abi ne varsa eskilerde var ya.. 2018 de msi mpg27cq aldım 2k 144hz. o zamanların en iyi monitörüydü ve hala da kullanıyorum 1 tane ölü piksel bile yok o kadar memnunum ki eğer bozulursa bu ürün tekrardan aynısını 2.elden alıcağım
Valla benim xg2405'de öyle monitör taş gibi.

Kral bunu ispatlaması gereken sen değilsin onlar kırık olduğunu ispatlamak zorunda. Mevzuat açık. Her şeyi geçtim üründe kronik sorun var. Mevcut kararlar belli. Ürünün değişimini yapmazlarsa, ürünü iste thh başvur. THH sürecinde konu açarsan tekrar yardımcı olurum.

Ayrıca itopya adam olsa süreci kendi yürütür üründe kronik sorun olduğunu bildirirdi. TR'de satış yapan bütün teknoloji marketleri palyaço. İndirim hangisiyse oradan alış verip yapıp babanızın malı gibi asla savunmayın. Mal satmaya gelince hepsi süt dökmüş kedi ama iş garantiye gelince dur bir dakika oluyor, telefonlar açılmıyor vs.
Görüntüleri istediğim maile ne cevap gelecek bakacağım tekrar uzun bir metin yazdim onu da paylaşıyım
Merhaba,

İtopya'dan satın almış olduğum GIGABYTE G24F-2 model monitörümü, ekranın alt kısmında boydan boya oluşan çizikler nedeniyle inceleme ve servis işlemleri için tarafınıza gönderdim.

Ürünü tarafınıza göndermeden önce ekranın sol üst kısmında herhangi bir çatlak veya fiziksel hasar bulunmamaktaydı. Ürünü, kendi orijinal kutusu elimde bulunmadığı için taşıma sırasında zarar görmemesi amacıyla uygun şekilde koruyarak ve monitöre ait ekipmanları eksiksiz şekilde paketleyerek tarafınıza gönderdim.

Tarafınızca ürün teslim alındıktan sonra kutusunun açıldığı, ürünün tarafınızca yeniden paketlenerek yetkili servise gönderildiği tarafıma bildirilmiştir.

Ancak yetkili servis tarafından yapılan incelemede, ürünün sol üst kısmında panel çatlağı bulunduğu belirtilmiş ve panel değişimi için tarafımdan 100 USD ücret talep edilmiştir.

Tarafımdan İtopya'ya teslim edildiği sırada mevcut olmayan bu fiziksel hasarın, ürünün tarafıma ait olduğu dönemden sonra meydana geldiğini düşünüyorum. Bu nedenle söz konusu panel değişim bedelini kabul etmiyorum.

Ayrıca yetkili servis tarafından ürünün kutu açılışına ilişkin video kaydı tarafıma gönderilmiş olup, bu videoda ürünün yetkili servise ulaştığında çatlak şekilde olduğu görülmektedir.

Bu nedenle aşağıdaki hususlarda tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesini ve mevcut kayıtların muhafaza edilmesini talep ediyorum:

Ürünün İtopya tarafından teslim alındığı tarihteki ürün kabul/kontrol kayıtlarının tarafıma bildirilmesini,

Ürünün İtopya tarafından teslim alındıktan sonra açılması sırasında çekilmiş fotoğraf ve video kayıtlarının mevcut olup olmadığının bildirilmesini,

Ürünün İtopya'dan yetkili servise gönderilmeden önceki durumunu gösteren fotoğraf, video, kontrol veya servis kayıtlarının mevcut olup olmadığının bildirilmesini,

Ürünün İtopya tarafından yeniden paketlenmesi sırasında herhangi bir hasar tespiti yapılıp yapılmadığının tarafıma açıklanmasını,

Ürünün yetkili servise gönderilmesi sırasında düzenlenen kabul, teslim, sevk veya paketleme tutanaklarının tarafıma iletilmesini,

Ürün İtopya'ya teslim alındığı andan yetkili servise teslim edildiği ana kadar geçen süreçte mevcut olan kamera görüntüleri, fotoğraf/video kayıtları ve diğer ilgili kayıtların uyuşmazlık sonuçlanıncaya kadar silinmemesini ve muhafaza edilmesini,

Yetkili servise gönderilmeden önce ürün üzerinde panel çatlağı bulunup bulunmadığına ilişkin İtopya tarafından yapılmış herhangi bir tespit veya kayıt varsa bunun tarafıma bildirilmesini,

Hasarın tarafımdan meydana getirildiğine ilişkin İtopya'nın dayandığı somut bir tespit, tutanak, fotoğraf veya video bulunuyorsa bunların tarafıma bildirilmesini talep ediyorum.

Daha önce tarafıma kamera/video kayıtlarının KVKK gerekçesiyle paylaşılmayacağı bildirilmiştir. KVKK kapsamındaki yükümlülüklerinize saygı göstermekle birlikte, mevcut uyuşmazlığın aydınlatılması açısından ilgili kayıtların muhafaza edilmesini ve tarafımla ilgili kayıtlar bakımından hangi şekilde erişim sağlanabileceğinin tarafıma yazılı olarak açıklanmasını talep ediyorum.

Ürünün tarafınıza teslim edildiği sırada mevcut olmayan bir fiziksel hasarın, ürün tarafınızın kontrolüne geçtikten ve yetkili servise gönderildikten sonra ortaya çıkmış olması nedeniyle, 100 USD tutarındaki panel değişim bedelini kabul etmediğimi tekrar belirtmek isterim.

Uyuşmazlığın tüketici mevzuatı kapsamında değerlendirilerek ürünümün garanti kapsamında işlem görmesini ve tarafımdan herhangi bir panel değişim ücreti talep edilmemesini talep ediyorum.

İşbu başvurumun ve tarafıma vereceğiniz cevabın, gerektiğinde Tüketici Hakem Heyeti başvurusunda delil olarak kullanılacağını bilgilerinize sunarım.

Tarafıma yazılı olarak dönüş yapılmasını rica ederim.

Saygılarımla.

Eger ki olumlu dönüş olmaz ise mecbur thhye başvuracağım

G24F-2 monitörümde çatlak var panel değişimi için 70 dolar dediler sizce iyi mi

hocam durumlar nedir ne yaptınız?

Geri