Termal Macun Değişimi Sonrası Başıma Gelenler

Atakankrn

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
294
Termal macun değişimi ve kasa temizliği yaptım. Sadece ramleri ve işlemciyi söktüm. Pc yi açtığımda yavaşmama oldu görev yöneticisi bile 10 saniyede açılıyordu. İşlemcinin termal macunu tekrar yeniledim. Anakarta işlemciyi takarken anakart üzerindeki pinlerde yamulma olduğunu görüp elimi atınca daha da kötü oldu hassas olduğunu bilmiyordum. Görsel koyuyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Pinler böyleyken sistemi açtım açılıyor ama yine yavaş. Allah rızası için çaresizim çözemiyorum

Ekler

• IMG_0327.webp
    IMG_0327.webp
    707.7 KB · Hit: 35
  • IMG_0328.webp
    IMG_0328.webp
    791.5 KB · Hit: 34
Yamuk pinler varsa diğerleri ile aynı yöne doğru bir iğne yardımıyla kibarca düzeltin, ama cidden; kibarca.

Eğer kopuk pin varsa, kopuk pinin işlemcide nereye tekabül ettiğini yapay zekaya sorun. Bazen önemsiz bir pin olabiliyor. Ancak kopuk bir pin varsa ve işlem gören bir pin ise; anakart değerli bir anakart ise soket değişimi yapan servisler; onlarla iletişime geçip işlemci soketini değiştirtmeniz gerekir.

Termal macun değişimi ve kasa temizliği yaptım. Sadece ramleri ve işlemciyi söktüm. Pc yi açtığımda yavaşmama oldu görev yöneticisi bile 10 saniyede açılıyordu. İşlemcinin termal macunu tekrar yeniledim. Anakarta işlemciyi takarken anakart üzerindeki pinlerde yamulma olduğunu görüp elimi atınca daha da kötü oldu hassas olduğunu bilmiyordum. Görsel koyuyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Pinler böyleyken sistemi açtım açılıyor ama yine yavaş. Allah rızası için çaresizim çözemiyorum

keşke hiç işlemciyi sökmeseydin hocam kasa temizliği yaparken ne gerek vardı dicem ama insanlık hali benim de başıma gelmedi değil.
bunun çaresi var elbet ama ya servise vereceksin yapmaları için tabi para alırlar veya yeni bir anakart alacaksın.
Ben kendi sorunumu yeni anakart alarak çözmüştüm.

kopuk yok gibi duruyor da detaylıca bakmak lazım garanti vs duruyorsa daha servise vermek en mantıklısı elle düzeltilebilir ama arkadaş bahsetmiş " kibarca " aksi halde daha da kötü hale gelip çöp edebilirsin komple ama servise verilip yaptırabilirsin fiyat vs verirler mi bilmem hemen hasarı kontrol edip en net hesabı paylaşabilirler seninle sende duruma göre karar verirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

keşke hiç işlemciyi sökmeseydin hocam kasa temizliği yaparken ne gerek vardı dicem ama insanlık hali benim de başıma gelmedi değil.
bunun çaresi var elbet ama ya servise vereceksin yapmaları için tabi para alırlar veya yeni bir anakart alacaksın.
Ben kendi sorunumu yeni anakart alarak çözmüştüm.
hocam ben anlık gaflete düşüp 0 aldığım anakartın içine ettim . işlemciyi taktım anlık şüpheye düşüp söküp elime aldım elimden kayıp pinlerin üstüne düştü yaklaşık 5-10 cm yukarıdan anakart 1 günde çöp oldu neyseki amazon yardımcı oldu . İnsanlık hali her şey olabiliyor ama o günkü travma apayrı bir şey ya. Anakartın o hale gelmesi ile anlık sinir hışımla telefonu koltuğa fırlattım koltuktan sekip televizyona uçtu telefon dış ve iç panel gg cam dahil hem anakart hemde tv çöp oldu .

en sağlıklı çözüm anakartı servise gönderip soket değişimini yaptırmak. ben pin düzeltme kısmında insanları şevklendiremiyorum. çünkü olası tehlikeli pin çakışmasında yani istenmeyen 2 pini birinine değdirirsen ve bu değerken sistemi çalıştırırsan kısa devre olur ve bu seferde anakartın yanında işlemcinede ciddi hasar verebilirsin. bu yüzden pin yamuşsa soket değişir.

kopuk yok gibi duruyor da detaylıca bakmak lazım garanti vs duruyorsa daha servise vermek en mantıklısı elle düzeltilebilir ama arkadaş bahsetmiş " kibarca " aksi halde daha da kötü hale gelip çöp edebilirsin komple ama servise verilip yaptırabilirsin fiyat vs verirler mi bilmem hemen hasarı kontrol edip en net hesabı paylaşabilirler seninle sende duruma göre karar verirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam ben anlık gaflete düşüp 0 aldığım anakartın içine ettim . işlemciyi taktım anlık şüpheye düşüp söküp elime aldım elimden kayıp pinlerin üstüne düştü yaklaşık 5-10 cm yukarıdan anakart 1 günde çöp oldu neyseki amazon yardımcı oldu . İnsanlık hali her şey olabiliyor ama o günkü travma apayrı bir şey ya. Anakartın o hale gelmesi ile anlık sinir hışımla telefonu koltuğa fırlattım koltuktan sekip televizyona uçtu telefon dış ve iç panel gg cam dahil hem anakart hemde tv çöp oldu .
Valla hocam o an bütün her şeyin başına yıkılıyor gibi oluyor sonuçta anakart alıyosun yepyeni 0 anakart sonuçta bütün verdiğin para çöp oluyor.

Geçmiş olsun. Hocam işlemciyi neden söktün? Macun değiştireceksen gerek yoktu. Tecrübe oldu diyelim. Bazı arkadaşlar kendin yaparsın demiş ama bence hiç bulaşma. Kopuk pin yoksa düzgün bir PC tamircisi ile hallet. Daha kötü yapip dönülmez yola girme.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,902
Üyeler
203,618
Son üye
Can MANA
Geri