Bu arada manus'u denerseniz konuya eklerseniz sevinirim.Kampanya sona ermiş hocam maalesef konuyu güncelledim
Deneme listemde var hocam deneme yaptığımda listeye eklerimBu arada manus'u denerseniz konuya eklerseniz sevinirim.
Kimi, glm, minimax gibi modellere aylık 10-20 dolar fazla geliyor hocam bana. Belki kullanımları çok fazla olduğu için mi fiyatlar bu düzeyde, bilmiyorum ama 5 dolar üstünü pek hak etmiyor gibi, emin değilim.Deneme listemde var hocam deneme yaptığımda listeye eklerim
Birde ilerleyen zamanlarda çok yapılmayan tarzda ai benchmarkları uygulayıp ayrı bir rehber yapabilirim
Lokal model kullanıyorum 30-45 dk'da verdiği cevap, Gemini'ın AI pro'sundan aldığım alelade hazır cevabından daha kaliteli oluyor. Özellikle context kaybı aşırı büyük, hele ki büyük bir kod bloğunuz var ise sakın göndermeyin. Delirirsiniz.Hocam günü gelir Gemini 4 Pro çıkar o zaman müthiş iş yaparlar zamanı gelir A tiere de koyulur ama şuanda öğrenci olmayan birinin 800 tl parasını Gemini'ye vermesi için hiçbir sebep yok. Drive vs güzel avantajlar ama bunlar AI'den bağımsız. Elimde 8 tane gemini pro 18 aylık abonelik var zamanında aldığım hepsi aktif ve kodlama için hiçbirini kullanmıyorum.
Antigravityde 6 nesil gerideki Opus 4.6 modeli var ve Gemini modelleriyle uzun kodlama yapmak işkence. Contexti hemen kaybediyor ve çok verimsiz kotaları da çok hızlı bitiyor. Öğrenciler için bedava olan kısmı elbette çok iyi hiç para vermeden bir modele erişim oluyor sonuçta ama para verip alma noktasında rezil durumdalar. Kendim kullanmaktan tiksindiğim bir şeyi önermem samimiyetsiz olur
Lokal model + akıl hocası olarak gpt ya da claude aboneliği almak aşırı verimli oluyor benzer şekilde kullanıyorumLokal model kullanıyorum 30-45 dk'da verdiği cevap, Gemini'ın AI pro'sundan aldığım alelade hazır cevabından daha kaliteli oluyor. Özellikle context kaybı aşırı büyük, hele ki büyük bir kod bloğunuz var ise sakın göndermeyin. Delirirsiniz.
Bende öğrenci olduğum için AI pro ve plus seçenekleri karşıma geldi, direkt bedava diye plus'ı seçtim ama hala lokal modelimi daha sık kullanıyorum yavaş olmasına rağmen. Kalite > hız diyenler için benim gözümde de Google AI adına yüz tane de "Ultra mega super duper" koysalar, tek kelime: ÇÖP.
Kimi ve GLM frontier modellerle kafa kafaya gidiyor duruma göre tercih edilebilir Kimi frontend'de fable'ı geçtiğinde almıştım memnunum şahsen minimax ise hayvani kullanım haklarından dolayı bence alınabilir ben şahsen bitiremiyorum cursor'un 60 dolarlığını dahi 6 saatte bitirmiş birisi olarak minimaxi bitirmek gerçekten zorKimi, glm, minimax gibi modellere aylık 10-20 dolar fazla geliyor hocam bana. Belki kullanımları çok fazla olduğu için mi fiyatlar bu düzeyde, bilmiyorum ama 5 dolar üstünü pek hak etmiyor gibi, emin değilim.
Bu harbi çok iyi ama uygulamanın içinden üyelik iptali yapılmıyor onu çözebilen varsa güzel şey.DeepSeek
ürün alırken sanal kart en sağlıklısı benimde unuttuğum oluyor sağlık olsunBu harbi çok iyi ama uygulamanın içinden üyelik iptali yapılmıyor onu çözebilen varsa güzel şey.
(Tabii sanal kartla alırsanız sıkıntı yokta iş bankası saçma bir şirket olduğu için açtırmamıştı ve 2 ay boşa ödemiştim)
Ya da ben yapamadım.
Claude ve gpt dışında projeleriniz için hangi modelleri tercih ettiğinizi öğrenebilir miyim? Sol ve Astra ile bırakın programlama yaptırmayı planlama, denetim ve mimari kurdurtmak bile işkence. Limitler çok çabuk doluyor. Bir noktaya kadar asıl beyin, mimari, planlama, denetim tarafını sol ve astraya bırakabilirim ama iş yapmak mümkün değil. Programlama için de kafam karışık biraz açıkçası çok seçenek var çünkü. Son çıkan Çin modelleri de (mini ve DeepSeek hariç) pahalılaşmaya başladı ama gptden çok daha ucuz olduklarına %100 eminim. Cursor tarafına mı gitsem yoksa DeepSeek, qwen, kimi, glm, mini tarafına mı gitsem API mı kullansam çok kararsızım. Çin modellerinden biraz kaçınıyorum açıkçası reasoning, zeka ne kadar iyi belirsiz biraz.ürün alırken sanal kart en sağlıklısı benimde unuttuğum oluyor sağlık olsun
Cursor kullanıyorum aktif olarak AI'leri maliyet ve zekayla ikiye ayırmak gerekiyor. Hamallık yapan modeller ve akıl hocalığı yapanlarClaude ve gpt dışında projeleriniz için hangi modelleri tercih ettiğinizi öğrenebilir miyim? Sol ve Astra ile bırakın programlama yaptırmayı planlama, denetim ve mimari kurdurtmak bile işkence. Limitler çok çabuk doluyor. Bir noktaya kadar asıl beyin, mimari, planlama, denetim tarafını sol ve astraya bırakabilirim ama iş yapmak mümkün değil. Programlama için de kafam karışık biraz açıkçası çok seçenek var çünkü. Son çıkan Çin modelleri de (mini ve DeepSeek hariç) pahalılaşmaya başladı ama gptden çok daha ucuz olduklarına %100 eminim. Cursor tarafına mı gitsem yoksa DeepSeek, qwen, kimi, glm, mini tarafına mı gitsem API mı kullansam çok kararsızım. Çin modellerinden biraz kaçınıyorum açıkçası reasoning, zeka ne kadar iyi belirsiz biraz.
Bahsettiğiniz qwen 50 dolarlık olan abonelik mi?Cursor kullanıyorum aktif olarak AI'leri maliyet ve zekayla ikiye ayırmak gerekiyor. Hamallık yapan modeller ve akıl hocalığı yapanlar
Bana kalırsa en sağlıklı build Cursor'daki Composer ya da Grok modellerini hamallık için kullanmak Gpt Sol'ü de akıl hocası olarak kullanmak.
Ya da bunun yerine GPT Luna Max'ı hamallık için kullananlarda var Luna zaten çok az token yiyor indiriminden dolayı müthiş bir model.
Cursor yerine alternatif istersen Qwen'e yönelebilirsin Coding planı gayet güzeldi. Elinde hali hazırda bir gpt üyeliği varsa Luna Max modelini dene eğer kullanım olarak tatmin etmezse Cursor ya da Qwen'den birini tercih edebilirsin
indirimi vardı qwen'in şuan kontrol edemiyorum ama 80 dolarlık üyeliği sanki indirimdeydi eğer indirimi varsa o olabilir bittiyse 50 dolarlıkta iyidirBahsettiğiniz qwen 50 dolarlık olan abonelik mi?