❌İndirim Bitti! İncehesap | Gecenin Yıldızı | 18.09.2026

Inceleme bekliyoruz hocam baktığım bütün incelemelerden kötü puan almış rtings de falan iyi bir ips varsa bu olede geçmeyin diye dalga geçiyorlar
HDR performansı üst segment oled’lere göre biraz kısıtlı (HDR400) onun dışında gayet iyi bir monitör. Ips ile filan kıyaslanamaz. Fakat 16 -17 bin lira olması gereken fiyat. Bence genel olarak oled’ler hala olması gerekenin üstünde satılıyor bizde.

Benim monitör dün geldi. AOC Q27G42XNE den geçtim. Kısa bir inceleme yapabilirim.

Renkler; Kutudan ilk çıktığında öyle ahım şahım renklerle gelmiyor. Renkleri zevkinize göre ayarlamanız gerekiyor. Bu benim için çok zor ki daha tam olarak ayarlayamadım, mesela doygunluğu arttırıyorum renkler birbirine girebiliyor, detaylar kaybolabiliyor, Gamma arttırıyorsun OLED olmasının anlamı kalmıyor vs vs. Çok ince bir çizgisi var. Onu tutturursanız iyi.

Parlaklık; Renklerin böyle olmasının sebebi büyük ihtimal parlaklığın az oluşu. 200 nitle odada orta güneşte kullanabiliyorsunuz ama yansıma var. Odanız güneşliyse WOLED bakın. Siyahlarda herhangi bir morluk görmedim. Parlaklık 300 civarı olsaymış harika olurmuş.

Motion clarity; tek kelimeyle MUAZZAM. Daha önce hiç böyle bir şey görmedim. 180 vs 240 farkı değil bu, bambaşka bir şey. Mouse ile etrafı ne kadar çevirirseniz çevirin her şey net.

Malzeme kalitesi; sağlam. Monitör sallanmıyor. Parçalar kaliteli. Ben beğendim. Pivot var sağ sola döndürme yukarı aşağı gerekli her şey var.

Kısacası monitörün tek problemi parlaklığının az olması ve buna bağlı olarak renklerin soluk olması denilebilir.

Ekler

• 14803.webp
    14803.webp
    1,015.6 KB · Hit: 66
  • 14804.webp
    14804.webp
    1.7 MB · Hit: 66
Arkadaşlar monitörü şimdi kurdum ve şöyle göstereyim:
Cam direkt arkamda ve birisi açık, birisi yarım kapalı. Güneş alan bir odadayım. Yansıma konusu beni rahatsız etmedi öyle aman aman bi yansıma yok.
IPS'ten geçtim ve 0 ayar yaptım bu şekilde bile tatmin etti beni. Öyle detaylı test yapmıyorum basit bir adamım.
Asıl mesela tabii gecikme. Philips Evnia 27m2n3501pa kullanıyordum o 260hz olmasına rağmen gecikme konusu devreye girince bu 240 bambaşka hissettirdi. CS falan oynuyorsanız direkt alın yahu. 2 tane ghosting test videosu ekledim. Parlaklık iyi, biraz daha parlak olsun isterseniz geçin HDR moduna yine tam parlaklık açın daha da iyi oluyor. Renk konusunda yeniden beni üzmedi.
Asıl hikaye akşam başlayacak muhtemelen. Bu bile mutlu ettiyse akşam akar.
Daha önce AOC Q27G41ZDF incelemiştim. Bence kıyaslanamaz. Mosmor takılıyordu.
Alan herkese hayırlı olsun. Güle güle kullanalım
20260922_162550.webp
20260922_162556.webp

Arkadaşlar monitörü şimdi kurdum ve şöyle göstereyim:
Cam direkt arkamda ve birisi açık, birisi yarım kapalı. Güneş alan bir odadayım. Yansıma konusu beni rahatsız etmedi öyle aman aman bi yansıma yok.
IPS'ten geçtim ve 0 ayar yaptım bu şekilde bile tatmin etti beni. Öyle detaylı test yapmıyorum basit bir adamım.
Asıl mesela tabii gecikme. Philips Evnia 27m2n3501pa kullanıyordum o 260hz olmasına rağmen gecikme konusu devreye girince bu 240 bambaşka hissettirdi. CS falan oynuyorsanız direkt alın yahu. 2 tane ghosting test videosu ekledim. Parlaklık iyi, biraz daha parlak olsun isterseniz geçin HDR moduna yine tam parlaklık açın daha da iyi oluyor. Renk konusunda yeniden beni üzmedi.
Asıl hikaye akşam başlayacak muhtemelen. Bu bile mutlu ettiyse akşam akar.
Daha önce AOC Q27G41ZDF incelemiştim. Bence kıyaslanamaz. Mosmor takılıyordu.
Alan herkese hayırlı olsun. Güle güle kullanalım
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Morluk falan yok aga aşırı abartılıyor buraya bi renk ayarı atacağım onu uygularsınız stok halinin renkleri hiç canlı değil.

bende bugün kurulumunu yaptım morluk falan görmedim bende. İlk defa oled kullanan biri olarak çok çok beğendim. Abartıldığı kadar kötü değil bence. Tek sorunu dedikleri gibi parlaklık. Onun dışında ilk izlenimde herhangi bir şey farketmedim.

Düzgün renk ayarı yapabilen var mı? Bir türlü oturtamadım dünden beri.

Arkadaşlar, benim monitörüm de dün geldi ve iki gündür kullanıyorum. Daha önce AOC 1080p VA panel ve IPS monitör kullanmıştım. İlk defa OLED bir monitör deneyimliyorum. Ekranda morluk veya kirli ekran gibi hiçbir sorun yok, yazılar ve diğer her şey olması gerektiği gibi net. Bazı arkadaşlar renklerin ayar istediğini belirtmiş ancak önceki monitörüme kıyasla renkler beni fazlasıyla tatmin etti, bariz bir şekilde ben buradayım diyor kendisi. Çok beğendim. Monitörün parlaklığı da benim için gayet yeterli. Bana göre tek sıkıntısı, ekranın biraz fazla yansıma yapması, gündüz ekranda kendimi görebiliyorum. Diğer OLED monitörlerde durum nedir bilmiyorum ama bunun haricinde cihaz beni inanılmaz memnun etti. Ayrıca malzeme kalitesi de gayet iyi. Gerçekten de söylendiği gibi OLED bambaşka bir şeymiş. Alan herkese de hayırlı olsun. Bu arada optimum renk ayarını bulan varsa paylaşabilir, biz de deneriz.

Geri