Phoenixxx
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 869
Öncekilikle bütçeniz müsaitse kesin olarak alın.Beyler şimdiye kadar monitörü kullananlar monitörden memnun musunuz? memnun olmadığınız şeyler varsa neler? bende 2k ips monitör var 2k olede geçmeye değer mi sizce?
Eğer bu para içinize oturacaksa kaliteli ips alın.
Ben yıllardır sürüyle monitör kullandım tn va ips hepsinin en iyisi döneminin yada en kötüsünü kullandım. Hepsinin ayrı derdi vardı. Va da siyah iyi chosting vardı. İps renkleri iyi siyahı kötüydü. Tn yazı kalitesi çok iyiydi ama renkleri berbattı. Yani her panelin iyisi var kötüsü var.
Bunda ise siyahlar gerçekten mükemmel renkleri muazzam ışık sızması yok bişey yok beyazlar fena değil dikkatli bakınca dikey cizgileri farkediyorsunuz. Yazı kalitesi ips e göre bir tık daha kötü ayar yapınca idare eder seviyeye geliyor. Tepki hızı 0.03 ms bu seviyeye ulaşabilen ips yada va varmı bilmiyorum ve bu tepkime hızı ips va lar gibi mprt gibi çakma 1ms değil gerçek 0.03 olmasa bile ips lerden daha hızlı olduğu kesin. Bu konularda daha bilgili arkadaşlar var ben fps olsun hikayeli oyunlar olsun çoğunlukla surf için kullanılmayan işinin büyük bölümü pc de oyun oynamak olan birine öneririm ve ekran yanmasından korkmuyorum kapatınca zaten otomatik yıkama yapıyor. Testlerde ise binlerce saat sabit görüntüde kalırsa yanma oluşuyor. Bu telefon ekranı değil beyler arkada soğutması var yeni nesil panel yazılım olarakta pixsellerin yer değiştirmesi ile önlemler alınmış kesin yanmaz diyemem ama günlük okul iş sonrası oturan birinin yakması imkansıza yakın. Ayrıca bu ekranı alacağıma ekran kartını değiştirebilirdim fakat ekran olarak değişimi daha mantıklı buldum bitek warzone oynuyorum çocuklar da roblox tekken filan hepsinde orta üstü fps alıyorum. Özetle ben tavsiye ederim şimdiye kadar kullandığım hiçbir panelden memnun olmadım bu kadar. Dell 2721dgf kullanıyordum her ips deki grimsi siyahlar gözüme çok batıyordu. Oled parası vereceksem niye üst düzey ips alayım Buda mantıklı gelmiyor. Mini led yada oled gerisi boş