Neler Yeni

Samsung Odyssey G6 240Hz (Yeni çıkan OLED Monitör) 22999 TL

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,480
İsim
Kara Kartal
Hangi kısmı için dediniz bilmiyorum ama 360hz olanını 4080 super ile destekliyorum alt tab'da siyah ekran oluyor 1-2sn'liğine çok rahatsız etmiyor. Sıkıştırmasız desteklemiyor dediği kısım o olabilir.
DSC ----> destekler
Sıkıştırmasız 8bit destekler
Mesaj otomatik birleştirildi:

240Hz olan modelde %20 titreşim azaltıdı diyorlar

Titremeyi insan gözüyle doğru bir şekilde ayırt etmek zordur. Cep telefonuyla Deklanşör hızını 1/300 ve daha yükseğe ayarlayın ve titreşime bakın
1736976786678.png

Teşekkürler hocam, ben de aldım iade ettim bu pembelik yüzünden yani bunun olmasını istemiyorsak WOLED mi almalıyız

Alıntıyı görüntüle
evet
27" 4K WOLED leri bekyin hatta dual çözünürlük modelleri de çıkar 27" FullHD 480Hz / 4K 240Hz gib ( Yazı netliği sorunuda çözülmüş olur)
2K olan modellerde yazı netliği sorunu var

Son düzenleme:

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
Fırat divitci
DSC ----> destekler

Titremeyi insan gözüyle doğru bir şekilde ayırt etmek zordur. Cep telefonuyla Deklanşör hızını 1/300 ve daha yükseğe ayarlayın ve titreşime bakın
Alıntıyı görüntüle
Bu tam ekran uygulamalarda alt tab yaptığımda ekranın 1-2 sn kararması durumuna ne diyorsunuz hoacam peki ? Bent bantgenişliği yetersizliğindendir diye düşünüyordum. RGB 8 bit olarak hdr kapalı kullanıyorum ancak hdmi 2.1'de gene de alt tab'ta siyah ekran alıyorum.

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,480
İsim
Kara Kartal
2 Yıl sonra 12Bit OLED paneleri göreceksiniz alt yapısı hazırlandı CES 2027 tanıtılır diye düşünüyorum

HDMI 2.2 96Gbps & Displayport 2.1 UHBR20 80Gbps
10Bitin 1gram önemi yok diyenlerin sonunu 2 yıl sonra göreceğiz
1736978271853.png

1736977773988.png

Son düzenleme:

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,012
İsim
mehmet ali oğuz
KOnuya bak oled monitörden soğutur insanı :)

Byte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Burak B
Bu yeni çıkan değil yeni çıkan modeli 360hz olan G60SD modelidir. (Benim de kullandığım) 250nit olmasına takılmayın ışığı hiç bir zaman fullemiyorum.
Hocam bu model G61SD diye geçiyor. G60SD modelinden sonra çıktı ve fiyat performans dengesi arayanlar için tanıtımı yapılmadan piyasaya sürülmüştür. Yurtdışında 400 dolara satılıyor iyi de talep gördü.

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,761
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Bende 360hz olanı vardı benim gozlerimi cok rahatsiz etti oled monitor o yüzden iade etmek zorunda kalmistim

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
Fırat divitci
Bende 360hz olanı vardı benim gozlerimi cok rahatsiz etti oled monitor o yüzden iade etmek zorunda kalmistim
Allah allah şaşırdım. Windowsun gece ışığı filtresini kullanıyor musunuz? Onla alakalı olabilir. Bir de karanlık ortamda ışığını fulluyor musunuz ? Oled olunca zaten siyahlar siyah kalıyor diyip ışığı fulleyebilyoruz ama max ışık gözleri gene de mahvediyor.

Hocam bu model G61SD diye geçiyor. G60SD modelinden sonra çıktı ve fiyat performans dengesi arayanlar için tanıtımı yapılmadan piyasaya sürülmüştür. Yurtdışında 400 dolara satılıyor iyi de talep gördü.
Yurtdışında 360hz olanı 650 dolar diye biliyorum yani ürünler arası %50 bir fiyat farkı var ancak bizim ülkemizde 2000-3000tl fark var iken 240hz modelini almak çok mantıksız duruyor.

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,761
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Allah allah şaşırdım. Windowsun gece ışığı filtresini kullanıyor musunuz? Onla alakalı olabilir. Bir de karanlık ortamda ışığını fulluyor musunuz ? Oled olunca zaten siyahlar siyah kalıyor diyip ışığı fulleyebilyoruz ama max ışık gözleri gene de mahvediyor.

Yurtdışında 360hz olanı 650 dolar diye biliyorum yani ürünler arası %50 bir fiyat farkı var ancak bizim ülkemizde 2000-3000tl fark var iken 240hz modelini almak çok mantıksız duruyor.
Benim gözler hassas biraz, aslinda maxlamadim kullanirken eziyet çektim geri yolladim o yüzden. Bi arkim aldi hâlâ kullaniyor memnun

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
2 Yıl sonra 12Bit OLED paneleri göreceksiniz alt yapısı hazırlandı CES 2027 tanıtılır diye düşünüyorum

HDMI 2.2 96Gbps & Displayport 2.1 UHBR20 80Gbps
10Bitin 1gram önemi yok diyenlerin sonunu 2 yıl sonra göreceğiz
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Yanlış bilgilendirmeni aldın sus otur işte :ROFLMAO:
DSC ----> destekler

Alıntıyı görüntüle

evet
27" 4K WOLED leri bekyin hatta dual çözünürlük modelleri de çıkar 27" FullHD 480Hz / 4K 240Hz gib ( Yazı netliği sorunuda çözülmüş olur)
2K olan modellerde yazı netliği sorunu var
Şurada neyden bahsettin anlayamadım. Eğer parlaklık kontrolünden bahsediyorsan 360 olan model zaten flicker-free:
1737054451453.png

VRR flicker sorunu var ama attığın resim onla alakasız:
1737054475330.png

coolsnow

80+
Yanlış bilgi değildir hangi çağda yaşıyorsunuz

Alıntıyı görüntüle
Harbiden yanlış bilgi yok, fantastiktürk kullanıcısını bloklayıp geçtim ben, okumuyorum bile, boşver etkileşime geçme.

Yüksek Hz = Düşük kare süresi. 240 ile 360 arasında 1.4ms fark var. Kimsenin bunu fark etmesi mümkün değil. Koni hücrelerinin tepki süresi zaten 3-30ms arasında. Uykusuz adamla uykusunu alan adam arasında 150ms tepki süresi farkı var. 1.4ms kare gecikmesini normal birisi fark edemez. Pixel tepkisi süresini bahsetmeye-karşılaştırmaya gerek bile yok, ikisi de OLED, akıcılık anlamında ikisi de mükemmel monitör. sadece 360 Hz bir tık daha akıcı.

O monitörde DSC olmadan sıkıştırmasız 10 bit 360Hz kullanılmıyor.
DSC çoğu sistemde düzgün çalışmayabiliyor ve bug'lı oluyor araya yarım saniye gecikme, yırtılmalar vs. girebiliyor. Ekran kartı, driver ve monitöre bağlı olarak kayıpsız ve gecikmesiz DSC denk gelebilir, çok bozuk kullanılmayacak bir DSC de denk gelebilir. Bende bozulmalara yol açıyor ve genelde oyunlarda tercih edilmiyor, istenmeyen sorunlara yol açıyor.

Film izlerken DSC açmanın bir esprisi de yok, 10 bit 152Hz'e düşürüp Film-dizi izliyorum. 240-360Hz'de film izlenmez zaten, 30-60FPS filmin karelerini sayarsın. Samsung monitörlerdeki Motion Plus vb. LFC-interpolation teknikleri bir nevi işe yarıyor ama görüntüyü de bozabiliyor.

Sonuca gelecek olursak 2 3 K farkla 360hz modeli almak bence daha mantıklı, %10 farka %50 daha fazla köfte -kare- alıyoruz. Bu fiyata 180Hz WOLED monitör olsa bece o daha mantıklı olurdu, orası ayrı konu.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Harbiden yanlış bilgi yok, fantastiktürk kullanıcısını bloklayıp geçtim ben, okumuyorum bile, boşver etkileşime geçme.

Yüksek Hz = Düşük kare süresi. 240 ile 360 arasında 1.4ms fark var. Kimsenin bunu fark etmesi mümkün değil. Koni hücrelerinin tepki süresi zaten 3-30ms arasında. Uykusuz adamla uykusunu alan adam arasında 150ms tepki süresi farkı var. 1.4ms kare gecikmesini normal birisi fark edemez. Pixel tepkisi süresini bahsetmeye-karşılaştırmaya gerek bile yok, ikisi de OLED, akıcılık anlamında ikisi de mükemmel monitör. sadece 360 Hz bir tık daha akıcı.

O monitörde DSC olmadan sıkıştırmasız 10 bit 360Hz kullanılmıyor.
DSC çoğu sistemde düzgün çalışmayabiliyor ve bug'lı oluyor araya yarım saniye gecikme, yırtılmalar vs. girebiliyor. Ekran kartı, driver ve monitöre bağlı olarak kayıpsız ve gecikmesiz DSC denk gelebilir, çok bozuk kullanılmayacak bir DSC de denk gelebilir. Bende bozulmalara yol açıyor ve genelde oyunlarda tercih edilmiyor, istenmeyen sorunlara yol açıyor.

Film izlerken DSC açmanın bir esprisi de yok, 10 bit 152Hz'e düşürüp Film-dizi izliyorum. 240-360Hz'de film izlenmez zaten, 30-60FPS filmin karelerini sayarsın. Samsung monitörlerdeki Motion Plus vb. LFC-interpolation teknikleri bir nevi işe yarıyor ama görüntüyü de bozabiliyor.

Sonuca gelecek olursak 2 3 K farkla 360hz modeli almak bence daha mantıklı, %10 farka %50 daha fazla köfte -kare- alıyoruz. Bu fiyata 180Hz WOLED monitör olsa bece o daha mantıklı olurdu, orası ayrı konu.
Ooo gelmişsin. Bu arkadaş da monitörüne kötü dediğim günden beri bana düşman 😂 Gördüğum en yavaş IPS'lerden birini almış millete öneriyordu. Birden fazla büyük kaynaktan raylı kamera sistemleri ile yapılmış ghosting testini atıyorum, cihazlı tepki süresi ölçümlerini atıyorum yok öyle bir şey diyip inanmıyordu. Klasik Türk insanı işte. En iyisini alır her zaman, onunki daima en iyisidir, o en iyisini bilir.

Başlamadan önce yanlış bilgilendirme uyarın hayırlı olsun 🤣

Bozacının şahidi sözü. Bütün dünya a yaparken b yapıp akıllı olduğunu sanan "marjinal" sürüsü sizi. Herkes boşuna daha yüksek Hz hedefliyor değil mi? İnsan tepki süresi ile monitör tepki ve döngü süresinin hiçbir bağlantısı olmadığinı dahi bilmiyorsunuz. Örneğin monitör tepki süresi yüksek olursa yenileme döngüsüne yetişemeyeceği için ghosting olur. Bu da görüntünün daha bulanık ve izli olmasına neden olur. İnsan tepki süresi ne alaka burada? Örneğin Hz ne kadar yükselirse hareket bulanıklıği o kadar azalır ve daha akışkan bir görüntü oluşur. İnsan tepki süresi burada ne alaka?

Günümüz LCD hareket netliklerinin hala 2000 CRT'lerden bile çok aşağıda olduğunu da bilmiyorsunuz, OLED'lerdeki hareket bulanıklığinı da... Bütün dünya a*tal değil daima daha yüksek Hz hedefliyor. Hala hareket bulanıklıkları (OLED DE BUNA DAHİL OLMAK ÜZERE!) 2000 CRT'lerini yakalayabilmiş değil. Yani ekrandaki hareketli cisimler çok fazla bulanık oluyor. 500+ Hz'ler bile bu bulanıklığı engellemeye yetmediği için üstüne ULMB veya DyAc2 gibi strobe teknolojileri ekleniyor. Ya da 750Hz ekran geliyor bu yıl mesela. Daha yüksek Hz'in neden gerekli olduğuna dair bütün dünyanın kullandığı ufotest ve pek çok monitör testinin mucidi olan Blurbusters'ın mükemmel bir makalesi var:
Biraz okursanız neden hala Hz'lerin çok yetersiz olduğunu anlarsıniz. Bu iki cahile milyar sefer mantığıyla anlattım anlamadılar.

Ha bir de adam monitör piksel tepki süresi ile Hz'i kariştırmiş. Hala yanliş bilgi yok diyor. Hey Allah'ım.

Son düzenleme:
Top Bottom