Neler Yeni

Samsung Odyssey G6 240Hz (Yeni çıkan OLED Monitör) 22999 TL

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,341
İsim
Oğuz Oğuz
Ha bi de şu sıkıştırma olayına boşuna takılıyorsun. DSC zaten neredeyse kayıpsız sıkıştırma yapar. Aradaki farkı anlayamazsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok hocam QD-LED başka. OLED gibi her biri kendi aydınlatmasına sahip ama organik LED içermiyor. Mini-LED ile OLED'in gücü birleştirilmiş gibi düşünün.
Yine ışığı arkadan mi alıyor o zaman.

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
747
İsim
Fırat divitci
Sağdaki ips soldaki oled. İkisi de 360hz diyip geçmeyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağdaki woled soldaki qd-oled. Qd oledin renkleri daha canlı ışık tutunca siyahlar pembe oluyor ama karanlıkta gene kusursuz siyah.

Ekler

• IMG-20240906-WA0020(1).jpg
    IMG-20240906-WA0020(1).jpg
    90 KB · Hit: 62
  • 20250112_205657.jpg
    20250112_205657.jpg
    2.4 MB · Hit: 54
Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
OLED

REZİL HERİF SENSİN çok kandırmışlar seni 10bit panel yok diyordun 2 yıl sonra 12Bit panel elinizden öpecek telefonda olduğu gibi

SEN GALİBA IPS MONİTÖRLE KARIŞTIRIYORSUN 2,2ms algılayacak CANLI GETİR Bütün değerler 1ms olsun

Alıntıyı görüntüle
10 bit panel yok falan demedim ben. Nasıl çirkefleşti ama. Benim 10 bit monitörlerle alakalı konum var be 🤣

Bit'i de sana daha önce açıklamıştım yanlış bildiğin için ama işe yaramamış tabii. Okuman olduğunu sanmıyorum zaten.

Merak edenler için: OLED ya da Mini-LED almıyorsanız bit'e bakmayın. Renk canlılığını falan etkilemiyor. Yukarıdaki attığım konuda açıkladım.
OLED gibi her birinin kendi aydınlatması var.

Dalgasına demiştim zaten. Daha Micro-LED bile doğru düzgün bir yerde kullanılmıyor. Bunun mnitörlere falan gelmesine daha yıllar var. Geldikten sonra alınabilecek hale gelmesine de ayrı yıllar.

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,475
İsim
Kara Kartal
Arkadaşım daha Hz ile tepki süresinin farkını bilmiyorsun. Ötede oyna ya.

10 bit panel yok falan demedim ben. Nasıl çirkefleşti ama. Benim 10 bit monitörlerle alakalı konum var be 🤣

OLED gibi her birinin kendi aydınlatması var.

Dalgasına demiştim zaten. Daha Micro-LED bile doğru düzgün bir yerde kullanılmıyor. Bunun mnitörlere falan gelmesine daha yıllar var. Geldikten sonra alınabilecek hale gelmesine de ayrı yıllar.
1736962079290.png

Profesyonel monitörler neden 60Hz piyasaya sürülüyor
10bit desteği yoksa TETRİS mi oynasın

1736962488306.png

1736962519938.png

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Alıntıyı görüntüle

Profesyonel monitörler neden 60Hz piyasaya sürülüyor

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Türkçe bilmeyen biriyle hiç olmuyor. Az önce "10 bit diye bir şey yok dedin 12 bit çıkacak" dememiş miydin? Attığın mesajla bunun alakası ne?

Yukarıdaki mesajın içeriğini kesmişsin ama orada "Eğer OLED veya Mini-LED almıyorsanız 10 bit desteğinin önemi yok." diyordum. Hala da aynı şeyi söylüyorum zaten ama işte zeka elvermiyor ki:
Merak edenler için: OLED ya da Mini-LED almıyorsanız bit'e bakmayın. Renk canlılığını falan etkilemiyor. Yukarıdaki attığım konuda açıkladım.
Adam renk gamutu ile bit'i karıştırıyor, tepki süresi ile Hz'i karıştırıyor. Her iki mesajından 1.99'u yanlış ve en kötüsü milyar sefer de anlatsam ha Kartallar'a konuşmuşum ha ağaca konuşmuşum aynı. Yok be ağaç bile daha akıllı. Bitkilere sevgiyle bakınca daha iyi bağırınca daha kötü oluyorlar falan deniyor ya. Bu hiçbir şeyden anlamıyor.

@Perfectshot06 Adamın forumda kalması sıkıntılı değil mi sizce de? Nereye gitse yanlış bilgilendirme yiyor. Ben gördüğüm yerde rapor atıyorum da yeter yani.

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,475
İsim
Kara Kartal
Türkçe bilmeyen biriyle hiç olmuyor. Az önce "10 bit diye bir şey yok dedin 12 bit çıkacak" dememiş miydin? Attığın mesajla bunun alakası ne?

Yukarıdaki mesajın içeriğini kesmişsin ama orada "Eğer OLED veya Mini-LED almıyorsanız 10 bit desteğinin önemi yok." diyordum. Hala da aynı şeyi söylüyorum zaten ama işte zeka elvermiyor ki:

Adam renk gamutu ile bit'i karıştırıyor, tepki süresi ile Hz'i karıştırıyor. Her iki mesajından 1.99'u yanlış ve en kötüsü milyar sefer de anlatsam ha Kartallar'a konuşmuşum ha ağaca konuşmuşum aynı. Yok be ağaç bile daha akıllı. Bitkilere sevgiyle bakınca daha iyi bağırınca daha kötü oluyorlar falan deniyor ya. Bu hiçbir şeyden anlamıyor.

@Perfectshot06 Adamın forumda kalması sıkıntılı değil mi sizce de? Nereye gitse yanlış bilgilendirme yiyor. Ben gördüğüm yerde rapor atıyorum da yeter yani.
2 YIL SONRA 12BİT ÜRÜNLERİ GÖRECEKSİN YAŞARSAK YİNE BURADA MORARACAKSIN (2 yıl sonra bunu hortlat)

sağır duymaz uydurur yerine yazarken bile uyduruyorsun artık

kardes bu r27 qe aldık 2 tane olu piksel var çözümü var mı iade mi etmek gerek

v123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Veli
Aynı modelin 360 hz olanını kullanıyorum renkler gayet güzel ips ile arasındaki farkı ilk dakikadan anlamak mümkün. 2k fiyat farkıyla 360hz olanını almak daha mantıklı. 250 nit parlaklık ips monitörlerdeki 250 nit parlaklıkla aynı değil yani monitör parlaklığı gayet yeterli. Tüm oledlerde olduğu gibi windows arayüzündeki yazılar ips monitörlerdeki gibi değil bir tık daha kötü görünüyor. Woled monitörlerde ise bu daha da kötü oluyor.

Overrate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Mehmet sunal
2 YIL SONRA 12BİT ÜRÜNLERİ GÖRECEKSİN YAŞARSAK YİNE BURADA MORARACAKSIN (2 yıl sonra bunu hortlat)

sağır duymaz uydurur yerine yazarken bile uyduruyorsun artık
fantastiktürk ün dedikleri doğru tamam hatalıyım diyip geçsen olacak ama yok harbiden ağaca anlatsa anlardı belkide. 12bit çıkmayacak ne alaka 1 mesaj yazıyorsun sonra yazdığını unutup tamamen farklı konudan cevap verşyorsun

CloseR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Buğra Acar
@Fantastiktürk
Hocam ölmeden micro led in yaygınlaştığını, monitör olarak kullanıldığını vs. görürmüyüz sence :cool: Yıllardır bekliyorum bunu oled in yerine alternatif olarak fakat samsung sadece bir ürün yaptı devamı hiç gelmedi... onuda 150 bin dolara (5 milyon TL) ye satıyolar :D

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
kardes bu r27 qe aldık 2 tane olu piksel var çözümü var mı iade mi etmek gerek
Çözümü yok rahatsız ediyorsa iade/değişim.
fantastiktürk ün dedikleri doğru tamam hatalıyım diyip geçsen olacak ama yok harbiden ağaca anlatsa anlardı belkide. 12bit çıkmayacak ne alaka 1 mesaj yazıyorsun sonra yazdığını unutup tamamen farklı konudan cevap verşyorsun
Hocam sen daha yenisin. Bu arkadaşin her mesajı böyle. Sonradan öğrenilmiş Türkçe gibi bozuk yazımlı mesajlar, ne yaparsan yap asla anlamaması, sadece 1-2 kelimesini okuyup cevap vermesi vs. Zaten bir şey bildiği de yok.
@Fantastiktürk
Hocam ölmeden micro led in yaygınlaştığını, monitör olarak kullanıldığını vs. görürmüyüz sence :cool: Yıllardır bekliyorum bunu oled in yerine alternatif olarak fakat samsung sadece bir ürün yaptı devamı hiç gelmedi... onuda 150 bin dolara (5 milyon TL) ye satıyolar :D

Görürüz muhtemelen de sadece görmekle kaliriz gibi.

batuhan02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Batuhan Altunay

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
747
İsim
Fırat divitci
trollse komik değilse daha komik
Hangi kısmı için dediniz bilmiyorum ama 360hz olanını 4080 super ile destekliyorum alt tab'da siyah ekran oluyor 1-2sn'liğine çok rahatsız etmiyor. Sıkıştırmasız desteklemiyor dediği kısım o olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,284
Üyeler
165,328
Son üye
umurk
Top Bottom