Yardım Ekran Kartı: 9070xt Nitro+ Kırmızı Nokta Sorunu Yardım

Saeyers

80+
Reaksiyon skoru
9
Merhaba arkadaşlar dün yaklaşık 10 aydır toplamaya çalışıtığım pc de sonunda toplayabildim. Dün bilgisayarı kurdum ve çalıştı biosa girdim update yaptım. Bir süre sonra ekranda kırmızı noktalar çıkmaya başladı tüm ekranı kapladı . Bilgisayarı kapatıp açtığımda ekran açılmamaya başladı. Ekran kartını çıkardım ve ve görüntüyü hdmı ile anakartdan aldım. Ekran kartını nasıl düzeltecem. Sistem okumuyor

Ekran kartı: 9070xt nitro+

Şuan sorunun tam ne olduğu belli değil bütün sistem özelliklerini yazın sorunu video ile anlatin görelim ve bios tekrar kontrol edip aynı bile olsa yeniden bios kurun

Merhaba arkadaşlar dün yaklaşık 10 aydır toplamaya çalışıtığım pc de sonunda toplayabildim. Dün bilgisayarı kurdum ve çalıştı biosa girdim update yaptım. Bir süre sonra ekranda kırmızı noktalar çıkmaya başladı tüm ekranı kapladı . Bilgisayarı kapatıp açtığımda ekran açılmamaya başladı. Ekran kartını çıkardım ve ve görüntüyü hdmı ile anakartdan aldım. Ekran kartını nasıl düzeltecem. Sistem okumuyor

Ekran kartı: 9070xt nitro+
g.o yasal iade süreside geçti büyük ihtimal garantininide eger ilk kartı aldıysan 10 ayını yedin herhalde garantilik olmuşssun

Yani, artifacting sorunu VRAM arızasıdır. Kırmızı noktaya dolmaya başladıysa; monitor de değilse konu, direkt iadeye yollayın yeni kartsa. Değilse de şayet sorunu ilk 6 ayda yapmışsa; ilk 6 ayda arıza yapan ürünler ilk günden bozuk sayılır ve değişim hakkınız vardır.

Yani, artifacting sorunu VRAM arızasıdır. Kırmızı noktaya dolmaya başladıysa; monitor de değilse konu, direkt iadeye yollayın yeni kartsa. Değilse de şayet sorunu ilk 6 ayda yapmışsa; ilk 6 ayda arıza yapan ürünler ilk günden bozuk sayılır ve değişim hakkınız vardır.
hocam 10 aylık ama ben ilk defa dün açtım bilgisayarı yavaş yavaş topladığım için

Çok emin konuşuyorsun. Karta işlem sağlanır. Birebir değişim direk sağlanacağını düşünmüyorum.
Hiçbir resmi teknik servis, kartı açayım; vram'ini tamir edeyim, soğuk lehime düştü belki bi' reball edeyim işine girmez. Kesin konuşuyorum çünkü Servis Point'de daha geçen haftalarda çalışan eski bir arkadaşımı buldum. İşlerin işleyişi hakkında daha geçen hafta bilgi sahibi oldum.

Kartta vram arızası varsa, servisten distrübütöre oradan da sapphire'e döner. Sana da yeni kart verilir.

Yavaş toplayanı gördüm de 10 ayda toplayanı ilk defa görüyorum geçmiş olsun

Şayet sorunun anakartınız pci-e'inden olmadığına eminseniz (bazen olabiliyor); karta teknik destek talebi açıp; durumu detaylıca yazıp, size verecekleri kod ile hepsiburada'ya iletin. Onlar da Sapphire'e bakan Servis Point'in Şişli şubesine yollayacaklar. Teknik eleman karttaki artifact'leri teyitleyip, vram arızası verecek ve size yeni kart yollanacak distrübitör tarafında.

Hiçbir resmi teknik servis, kartı açayım; vram'ini tamir edeyim, soğuk lehime düştü belki bi' reball edeyim işine girmez. Kesin konuşuyorum çünkü Servis Point'de daha geçen haftalarda çalışan eski bir arkadaşımı buldum. İşlerin işleyişi hakkında daha geçen hafta bilgi sahibi oldum.

Kartta vram arızası varsa, servisten distrübütöre oradan da sapphire'e döner. Sana da yeni kart verilir.
Sonucu merak ediyorum bakalım :)

Geri