Ryzen 7 9800x3d Yükte 160w Çekip 85 Dereceyi Görüyor.

Efe D.

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
348
Bugün güzelce macunu sürdüm ve sonuç baya şaşırttı. Normalde 160w çekerken 93-95 derece görüyordum. Sizce değerler nasıl?

Hocam bu ısı sorunu çok çektirdi gerçekten sonunda biraz daha iyi oldu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkürler hocam. Adam akıllı yayınca daha serin çalışıyor işlemci gerçekten. Bu saaten sonra X veya başka şekilde yok sadece yaymak var 😁

Yaymanın sıkıntısı şu, sen pompayı bastırıp vidalarken 4 köşeden çoktan pump out yapabilir o sıkıntı

Ya çok narin bi baskıyla hafifçe vidaları sıkıp montajı bitiricen.
Yada şunu yapıcan;

IMG_4121.webp

4 köşedende biraz boşluk bırakıp yayıcaksın bastırıncada zaten 4 köşeyi kapatmış olur

Bu arada şuda fena değil bunu deniyorum şimdi; buda denenebilir 5 nokta deniyor. Ortaya büyük 4 köşeye küçük;

IMG_4122.webp

ATX işte ATX. ATX lanet olsun kasam mATX.

ALLAH'IN BİR KULU BANA MAKSİMUM ATX DESTEKLEYEN SİYAH-BEYAZ RENKLERE SAHİP BİR KASA ATSIN!
Extended ATX anakart = full tower
Ekran kartı kadar fiyatı var;

Bunun içine yatak döşek at uyursun bile

Yaymanın sıkıntısı şu, sen pompayı bastırıp vidalarken 4 köşeden çoktan pump out yapabilir o sıkıntı

Ya çok narin bi baskıyla hafifçe vidaları sıkıp montajı bitiricen.
Yada şunu yapıcan;

Alıntıyı görüntüle

4 köşedende biraz boşluk bırakıp yayıcaksın bastırıncada zaten 4 köşeyi kapatmış olur

Bu arada şuda fena değil bunu deniyorum şimdi; buda denenebilir 5 nokta deniyor. Ortaya büyük 4 köşeye küçük;

Alıntıyı görüntüle

Extended ATX anakart = full tower
Ekran kartı kadar fiyatı var;

Bunun içine yatak döşek at uyursun bile
En iyi termal macun yöntemi sizce hangisi hocam? Ben genelde X yapıyordum ama bugün termal macunu yaydıktan sonra ufak noktalar bırakıp kapattım

En iyi termal macun yöntemi sizce hangisi hocam? Ben genelde X yapıyordum ama bugün termal macunu yaydıktan sonra ufak noktalar bırakıp kapattım

Am5 için nokta öneriyorum. Am4 gibi yayvan ihs yok

Veya yukarda yaptığım 5 nokta

Yayma herkesin becerebildiği bir iş olmadığı için tercih edene bıraktım ben. Yayma zahmetli her macun kabul etmeyebilir

X am5 için gerekli değil. Yapboz parçası gibi 🤣

bende 3 pro 360mm ve 9600x var oc ve undervolt ile 130W'ta 91 dereceye ulaşıyor

Ryzen 7 9850x3d ile Thermalright peerless assassin 120 SE kule tipi soğutucu kullanıyorum
5 Dakikalık Extreme mod'daki OCCT testimin sonucu böyle, kapattığım an testi 55 dereceye düştü.

Edit: ARCTIC MX-7 termal macun sürdüm, X yaptım her boşluğa bir nokta koydum.

Alıntıyı görüntüle
o soğutucuya göre güzel sonuç hocam anakart ve kasa modeliniz nedir acaba

Yay geç, 30 kilo basınç yiyo zaten dağılıyo.

XPG Air Valor ile Asus TUF B650m-e
bende benzer bir sistem toplayacağım hocam indirimden b850m force wifi denk getirdim ikinci el asus a21 plus aldım ve yine indirimden liqmaxflo 360 tercih ettim 7800x3d alacaktım fakat son zamanda fiyatı artıyor 9800x3d ise indirimle 20lere düşebiliyor o yüzden o tarafa yöneliyorum gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,268
Üyeler
203,767
Son üye
Prosky2014
Geri