Neden Google Gemini Kullanmamalıyız?

Katılıyorum, ancak bu kadar kötü değildi kesinlikle... Sanırım cidden dediğiniz gibi benim kullanımımın neredeyse 0 olduğu bu yaz döneminde cidden servisi çöpe çevirmişler.
Qwen olayını ben 3 ay önce falan bir araştırma için sormuştum 3.5 sürüm içindi sanırım, yine aynı şeyi yapmıştı. Bu arada deneme amaçlı şu üstte ss aldığım soruyu 3 gemini modeline sordum, flash Lite en son çıkan pro max modeli al (1TB) dedi model yazma zahmetine girmedi, flash modelin cevabı zaten ss de var, pro model garip bir şekilde internetten araştırma yaparak 18 Pro veya Duo al dedi. Bu Flash böyle değildi bunun ayarlarıyla oynamışlar pro daha aptaldı genelde 😂

Qwen olayını ben 3 ay önce falan bir araştırma için sormuştum 3.5 sürüm içindi sanırım, yine aynı şeyi yapmıştı. Bu arada deneme amaçlı şu üstte ss aldığım soruyu 3 gemini modeline sordum, flash Lite en son çıkan pro max modeli al (1TB) dedi model yazma zahmetine girmedi, flash modelin cevabı zaten ss de var, pro model garip bir şekilde 18 Pro veya Duo al dedi. Bu Flash böyle değildi bunun ayarlarıyla oynamışlar pro daha aptaldı genelde 😂
Dedim sana ya, bundan sonra full Pro'ya soracağım sanırım. Konuşmam gerekirse de onla konuşurum herhalde, Flash cidden Flash olalı bu kadar eziyet görmedi. Model "kolu bacağı" yokmuş gibi konuşuyo 🤣

Güncel bilgi konusunda evet nerdeyse hiç yenileme yapmıyor ama gaslight olayını bütün yapay zekalar yapıyor.Sen direttikçe saçmalaması da bu yüzden bence.Kod yazarken antigravity 3.8 flash modelinde kullanıyorum claude dan sonra en iyi alternatif bence, ayrıca bilmeyenler için claude opus ve sonnet modellerinden yararlanabiliyorsunuz gravity ide de.

Güncel bilgi konusunda evet nerdeyse hiç yenileme yapmıyor ama gaslight olayını bütün yapay zekalar yapıyor.Sen direttikçe saçmalaması da bu yüzden bence.Kod yazarken antigravity 3.8 flash modelinde kullanıyorum claude dan sonra en iyi alternatif bence, ayrıca bilmeyenler için claude opus ve sonnet modellerinden yararlanabiliyorsunuz gravity ide de.
Bence gaslighting özellikle commercial AI'da çok fazla, lokal LLM'imde bir şeyi yanlış söylediğinde "emin misin, bir kontrol et istersen" deyip verdiğimde "Oh no!" moduna girip neden hatalı olduğunu fark ediyor ve fallacy'sini görüyor. Bence commercial AI'ların RLHF sürecinde özel olarak bir şey eklenmiş ya da yan etki. Nedir ne değildir doğrusu bilmiyorum, bu alanı çok takip etmiyorum ama beni çıldırttığı kesin.

Test için konudaki SS ile Claude denedim anlayacak mı diye, Opus hariç gene 3.8 yok dediler bu arada.

Test için konudaki SS ile Claude denedim anlayacak mı diye, Opus hariç gene 3.8 yok dediler bu arada.
Sen söyledikten sonra bende lokal LLM'e sordum ve bu cevabı aldım. Diğer modele alttan alttan giydirmesi, halüsinasyon yapıyo demesi yardı beni.

1790124520863.webp

Bu tarz hatalar çok yapıyor güncel bir şeyler araştırıyorsanız
Çözmek için bugünün tarihini yazıp güncel veriler ile cevap ver gibi bir prompt yazarsanız anlık veri havuzunu güncelliyor ona göre cevap veriyor ama tabi devamlı bu şekil cevap verince bir süre sonra bayıyor

Bu tarz hatalar çok yapıyor güncel bir şeyler araştırıyorsanız
Çözmek için bugünün tarihini yazıp güncel veriler ile cevap ver gibi bir prompt yazarsanız anlık veri havuzunu güncelliyor ona göre cevap veriyor ama tabi devamlı bu şekil cevap verince bir süre sonra bayıyor
Koskoca Google bunu kod ya da model ağırlıkları seviyesinde çözemeyince ne esprisi kalıyor ama öyle değil mi?

Koskoca Google bunu kod ya da model ağırlıkları seviyesinde çözemeyince ne esprisi kalıyor ama öyle değil mi?
Evet biraz komik bir durum ama pratiklik açısından çok zaman kurtarıyor ama bazen de yer yer böyle basit hatalar yaparak bıktırdığı oluyor ama katlanıyoruz ne diyelim :D

Evet biraz komik bir durum ama pratiklik açısından çok zaman kurtarıyor ama bazen de yer yer böyle basit hatalar yaparak bıktırdığı oluyor ama katlanıyoruz ne diyelim :D
İşin ilginci her modelleri böyle. Ben Qwen modeline geçmeden önce Gemma 4 (yeni çıkardıkları lokal modeller) 31B kullanıyordum, onda da aynı şekilde "Şunu yap Gemma, bunu yap gemma sonra bak şunu da unutma gemma..." diye anlat anlat rota veriyordum nasıl çalışacağına dair.
Ulen sana ben nasıl çalışman gerektiğini anlatacaksam, gider o işi kendime delegate ederim kendim yapar kendi kendime kendim döndürürüm daha iyi aw! Neden senin gibi bir yazılıma ihtiyaç duyayım o zaman? Neyseki katlanamayıp 1 hafta içinde ondan bunaldım ve değiştirip kurtuldum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,361
Üyeler
203,803
Son üye
MR.Bayofi
Geri