Bu Parçalar Birbirleri ile Uyumlu Mu?

frtagtas

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
7
Arkadaşlar hepinize selam. Zamanında da-2 sistemini almıştım bilenler bilir belki. Bir anlık amatörlükle işlemci termal macunu değiştirirken anakart dahil heryere sızdı. Temizliyim derken hem anakart hem pinlerin anasını ağlattım. Sinirden anakartı falan kırdım. Şimdi sistemde eski olduğu için fazla para harcamak istemiyorum. Beni kaldığım yerden devam ettirsin yeterli. İşlemci olarak RYZEN 5 5500-Anakart olarak MSİ A520M-A pro almak istiyorum. Fakat fazla anlamıyorum chatgptye falan sordum düzgün çalışır dedi. Yorumlarınızı merak ediyorum ona göre sipariş geçicem. Şimdiden çok teşekkürler. Aynı fiyat bandına yakın öneride bulunanilirsiniz… güncel elimdeki parçalar
Ekran kartı: asus tuf evo rx5600 xt oc
Ram: xpg gammix 2x8 gb ram
550w psu
Birde 500gb gariban m2 ssd’im var

peki satın alıp parçaları birleştirdikten sonra yapmam gereken şeyler var mı ?
Am4 soket olmasına dikkat et. Onun dışında kendin bilmiyorsan bilgisayarcıya götür birleştirsin. Yoksa bunu da kırarsın :)

Anakartta çünkü psu dan gelen anakart güç kablosu anakart 24 pin kablosu ve hdd led, power sw ve reset sw kabloları var. Bir de ekran kartına gelen güç girişleri var. bu güç girişleri anakart güç beslemesi ile aynı. Karıştırma olasılığın var.

Am4 soket olmasına dikkat et. Onun dışında kendin bilmiyorsan bilgisayarcıya götür birleştirsin. Yoksa bunu da kırarsın :)

Anakartta çünkü psu dan gelen anakart güç kablosu anakart 24 pin kablosu ve hdd led, power sw ve reset sw kabloları var. Bir de ekran kartına gelen güç girişleri var. bu güç girişleri anakart güç beslemesi ile aynı. Karıştırma olasılığın var.
yok yok toplamayı biliyorum bir sinirle kırdım işlemcinin pinlerine zarar verince :D teşekkğr ederim önerin için çok sağ ol :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,493
Üyeler
203,856
Son üye
Efe yaman
Geri