Zararlı Alışkanlığını Bırakıp O Paraya Yatırım Yapan Var mı Aranızda?

az önce sigara konusu açıldı oradan aklıma geldi. videolarda falan hep görmüşsünüzdür sigaraya hergün 100 lira vermektense o paraya şu şu yatırımı yaparsan 10 yıl sonunda şu kadar paran olur diye . merak ettim aranızda hiç alkol sigara kumar gibi bağımlılık derecesinde kötü alışkanlığı olup onu bıraktıktan sonra o bağımlılığa ayırdığı parayla yatırım yapıp ,bununla ekonomik olarak gelişen birisi oldu mu?
Dediğini yapıp birikimiyle yurtdışını gezen birine denk gelmiştim, onun dışında gerçek hayatta karşılaşmadım.

Bu biraz irade meselesi, isteyen her şartta bir birikim yapabilir herkesin gereksiz harcamaları var sigara olur başka bir şey olur. Mesela sigarayı bırakan biri eline geçen parayı biriktirir mi yoksa zaten sigarayı bıraktım kötü hissediyorum bari şu parayla gidip pizza alayım mı der? Sigarayı bıraktım ve zengin oldum olayı yok bana göre, o ayrı bir irade istiyor.

bende immo 3 300rr a kadar çıktım mevcut pc ile daha fazlası imkansız gibi bişeydi saldım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

dün ekran süremi 3 saat azalttım fark çok açıktı zihinsel yorgunluk hiç yoktu beden yorgunluğuda yoktu

bireysel emekliliğe atınca ne oluyo ki sana aylık emekli maaşı bağlıyor yatırdığın/verilen değiyor mu

oa senin memlekette kitap okuyan var mı la
Bes halkında sıfır bilgiye sahipsin. Bes’e girenlerin %1 civarı maaş olarak tercih ediyor. %99’u direkt toplu çekiyor. Genç yaşınızda bu tür fırsatları kaçırırsanız ileride dönüşü olmaz. Araştırın sorgulayın.

duruma bagli. o aliskanligin olmasa yerine ne koyacaksin? onemli olan soru bu. eger cevabin para harcamak degilse birikleyebilirsin. ben 14 yasindan beri birikim yapiyorum ilk basta oyun esyalara alip satmayla basladi sonradan kripto bebeligine sonradan fon birikimine. senin iraden buna karar verir.

ciddi birikim icin onyillarca devam etmek gerekiyor bir gecede zero to hero olunmuyor cogu kisi 45-50 yasina geldiginde hayalindeki seyleri alabilecekleri parayi biriklemis oluyor
Son fon dalgası sana vurdu mu hocam tanıdığım ne kadar fona yatıran varsa çoğu fena zarar etti

Bes halkında sıfır bilgiye sahipsin. Bes’e girenlerin %1 civarı maaş olarak tercih ediyor. %99’u direkt toplu çekiyor. Genç yaşınızda bu tür fırsatları kaçırırsanız ileride dönüşü olmaz. Araştırın sorgulayın.
benim annem 5 yıldır yatırıyor ama ne olcak bilmiyorum

az önce sigara konusu açıldı oradan aklıma geldi. videolarda falan hep görmüşsünüzdür sigaraya hergün 100 lira vermektense o paraya şu şu yatırımı yaparsan 10 yıl sonunda şu kadar paran olur diye . merak ettim aranızda hiç alkol sigara kumar gibi bağımlılık derecesinde kötü alışkanlığı olup onu bıraktıktan sonra o bağımlılığa ayırdığı parayla yatırım yapıp ,bununla ekonomik olarak gelişen birisi oldu mu?
Tera;(

dışarıdan kuponum yoksa asla yemek söylemem , geçen gün 1 bazuka 1 normal tavuk döneri 300 e aldım iyi bence
Gayet iyi hocam bence de 250 300 den fazlası bir dürüme fazla

Son fon dalgası sana vurdu mu hocam tanıdığım ne kadar fona yatıran varsa çoğu fena zarar etti
cebe giren en ufak kazanci harcayip yedigim icin bisey olmadiu XD

bu forumun krali kim deseler seni gosteririm ;D

Günlük 100 aylık 3 bin lira. Bireysel emekliliğe atsan bu parayı 10-15 yıl sonra ev araba bişeyler aldırır çok rahat.
Günlük 1 paket bitiren adamın bırakırsam aylık ne kadar cebe kalırdan ziyade kendi sağlığı adına düşünmesi gereken daha önemli şeyler var

Son düzenleme:
sigaram, alkolüm yok. Ona harcayacağım parayı borsaya atıyorum :D

Günlük 1 paket bitiren adamın bırakırsam aylık ne kadar cebe kalırdan ziyade kendi sağlığı adına düşünmesi gereken daha önemli şeyler var
İşte bu tür insanlar kendi sağlığını hiç düşünmüyor, para birikimi konusunda cezbetmeye çalışıyorsun.

3 aydır oyun almıyorum ve bu konuyu okuduktan sonra kontrol ettim 4-5 bin her ay cebe kalmış AAA oyun fiyatlarının ne kadar pahalı olduğunu tekrar anladım eldekilerle devam edicem.

3 aydır oyun almıyorum ve bu konuyu okuduktan sonra kontrol ettim 4-5 bin her ay cebe kalmış AAA oyun fiyatlarının ne kadar pahalı olduğunu tekrar anladım eldekilerle devam edicem.
aylık gelirim 200k falan değilse asla oyuna 5k vermem

Geri