22 Yaşında Üniversite Okunur Mu?

Reyzingen

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar bu sene 22 yaşına gireceğim hayatta aldığım yanlış kararlar ve yaşadığım şanssızlıklar yüzünden bu yaşıma kadar adam akıllı üniversite hayatım olmadı daha önce okuduğum bölümü de bıraktım işimizi sevmememe rağmen ailemin yanında kendi dükkanımızda çalışmaya başladım ama malum ekonomik koşullar bildiğiniz gibi işler iyi gitmiyor o yüzden ben de kendimi garantiye almak istiyorum hani eskiler der ya diploma altın bileziğiniz olsun diye ama ister istemez okumak için geç mi kaldım diye düşünmeden edemiyorum 2 yıllık üniversite okusam bir kıymeti yok bitirince iş bulmak çok zor 4 yıllık okusam yaşıtlarım bu sene üniversiteden mezun olacaklar yani bitirip iş hayatına erkenden atılıp önüme geçecekler o yüzden çok kararsızım bu konuyu düşünmekten gece uyuyamaz hale geldim sizce çok geç mi kaldım okumak için yoksa okumanın yaşı olmaz mı.

21 yaşında başladım üniversiteye sınıfın yarısı benden yaşlı diğerleri de benim yaşça büyük olduğumu anlamıyor. Sorunda olmuyor zaten 4. Sınıfa gelip bırakıp yeniden başka üniversiteye başlayanlar bile var

Geleneksel üniversite bitirme ve iş hayatına atılma senaryosunda herkes okulu sözde dört senede bitiriyor. Türkiye'de lisans öğrencilerinin yüzde kaçı 4 senede okulu bitirebiliyor bir bakın derim.

Merhabalar bu sene 22 yaşına gireceğim hayatta aldığım yanlış kararlar ve yaşadığım şanssızlıklar yüzünden bu yaşıma kadar adam akıllı üniversite hayatım olmadı daha önce okuduğum bölümü de bıraktım işimizi sevmememe rağmen ailemin yanında kendi dükkanımızda çalışmaya başladım ama malum ekonomik koşullar bildiğiniz gibi işler iyi gitmiyor o yüzden ben de kendimi garantiye almak istiyorum hani eskiler der ya diploma altın bileziğiniz olsun diye ama ister istemez okumak için geç mi kaldım diye düşünmeden edemiyorum 2 yıllık üniversite okusam bir kıymeti yok bitirince iş bulmak çok zor 4 yıllık okusam yaşıtlarım bu sene üniversiteden mezun olacaklar yani bitirip iş hayatına erkenden atılıp önüme geçecekler o yüzden çok kararsızım bu konuyu düşünmekten gece uyuyamaz hale geldim sizce çok geç mi kaldım okumak için yoksa okumanın yaşı olmaz mı.
Aklında bir bölüm varsa ve gerçekten istiyorsan oku, okumak için okuyacaksan yaştan bağımsız olarak mantıklı değil.

50 yaşında okuyan var la 22de başlasan nolcak zaten 3 kez mezuna kalsan o yaştasın

Bu devirde diploma değil de dükkan güvence bence. Okumamışsın ama işin var iyi kötü. Çoğu insan esnaf tanıdığı olmadan boş bölüm okuyup işsiz kalıyor.

açıktan iibf bölümlerinden okumak mantıklı aslında en azından gene iş başında olursun 4 sene sonunda bitirebilirsen kafa toplayınca hard kpss çalışman gerecek çok ama çok ama çok çalışırsan belki atanabilirsin emin ol iyi sıralamalı bölümlerin dışındaki çoğu genç işsiz değil ama mesleksiz tabi üniversitelerin ülkedeki işsizlik oranlarını düşürmek için kullanılan bir taktik olduğunu hatırlaman gerekecek enflasyon v.b yolu buradan geçiyor tabi ülkenin ahvali anlamak için üniye gitmeye gerek yok ama 2000 jenarasyonuna çok şey borçlu bu ülke

Yaşıtlarının önüne geçmesine kafayı çok takarsan hiçbir anlamı olmaz okumanın önce kendine ve kendinden ne beklediğine bakarak ilerlemen lazım , hiçbir yaş bir adım atmak için geç değildir bence.

Diplomanın bir anlamı yok gir kpss dene şansını olursa temizinden memur olursun

aga ne geç kalması. 22 her şeyin farkına vardığın yaşlardan. derslerin önemini anlayacak kapasitedesin. çoluk çocuk yok büyük sorumluluklar yok. gençsin öğrenme hevesin var. benim sınıfımda en küçük bendim sanırım. herkesin bi uğraşı vardı. evli çocuklu olanlar. kpss de deneyebilirsin. ki bence onu denemelisin.

25 yaşında başlayan arkadaşım var 21 yaşında da başlayabilirsin hiç problem değil sonuç olarak okumanın yaşı yok yaş gibi şeylere takılma yeni başlayanlar arasında çok azı zaten kafası oturmuş insan oluyor gerisi çer çöp ergen. önemli olan üniversitede aldığın başarı ve çabalarınla diğerlerinden farkını göstermek dostum

Geri