Online Oyunda Ekran Kartını Nasıl Full Yükte Kullandırtabilirim?

ekran kartım 3060 işlemcim 11400f online oyunlarda genelde yüzde 50 ye yakın çalışıyor işlemci ekran kartı da yani işlemci odaklıysa işlemci neden tam güçte kullanmıyor daha fazla fps için
Hocam ram mhz yükseltebilirsiniz, oyunun grafiklerini arttırabilirsiniz, bide görev yöneticisinden işlem önceliğini yüksek olarak ayarlayabilirsiniz. Hiçbi işlemci güvenlik olarak %100 çalışmaz zaten max %98 felan oluyo. Bunu kapatmak için de denetim masasından yüksek performans ı seçin. Başka bişey gelmedi aklıma. Bide işlemci sıcaklığı var ise undervolt önerebilirim. İşlemcinizde çapan kilidi açık ise o ayarlar ilede oynayarak %100 e zorlayabilirsiniz. Bide vsync kapatmayı deneyin sebepsizce işe yarıyor bazen.

Hocam ram mhz yükseltebilirsiniz, oyunun grafiklerini arttırabilirsiniz, bide görev yöneticisinden işlem önceliğini yüksek olarak ayarlayabilirsiniz. Hiçbi işlemci güvenlik olarak %100 çalışmaz zaten max %98 felan oluyo. Bunu kapatmak için de denetim masasından yüksek performans ı seçin. Başka bişey gelmedi aklıma. Bide işlemci sıcaklığı var ise undervolt önerebilirim. İşlemcinizde çapan kilidi açık ise o ayarlar ilede oynayarak %100 e zorlayabilirsiniz. Bide vsync kapatmayı deneyin sebepsizce işe yarıyor bazen.
dediklerini uygulayacağım işlemcimde şöyle bir sorun var 11400f normalde 65w tdp değeri var ama biosdan o değer otodayken 130w lara kadar çıkıyor 240 mm sıvı soğutma olmasına rağmen 90 dereceleri görüyordu mecbur 65w a sınırladım şu anda full yükte bile 65 dereceyi görüyor bununla ilgili başka bir şey yapabilir miyim

dediklerini uygulayacağım işlemcimde şöyle bir sorun var 11400f normalde 65w tdp değeri var ama biosdan o değer otodayken 130w lara kadar çıkıyor 240 mm sıvı soğutma olmasına rağmen 90 dereceleri görüyordu mecbur 65w a sınırladım şu anda full yükte bile 65 dereceyi görüyor bununla ilgili başka bir şey yapabilir miyim
Hocam 90 derece intel için yüksek değer bildiğim kadarı ile. 80 derece kadar kabul edilebilir. Ghz düşmüyor ise 110w deneyebilirsiniz. Bide bu değerleri prime95 gibi ağır bi test de deniyorsanız yanıltıcı olabilir çünkü prime95 çok ağır bi stres testi. Genelde oyunlar o değerlere çıkarmıyor işlemcileri. Bide termal macun kuruması felan olabilir, sıvı soğutmanın vidası sıkılmamış yada etiketi çıkmamış olabilir. İntel masaüstü kullanmadım ama işlemcinize 240mm sıvı gayet yeterli o 130 tdp de bile stabil 80 lerde tutması lazım. Bi kontrol edin, herkesin gözünden kaçabilecek detaylar bunlar.

Hocam 90 derece intel için yüksek değer bildiğim kadarı ile. 80 derece kadar kabul edilebilir. Ghz düşmüyor ise 110w deneyebilirsiniz. Bide bu değerleri prime95 gibi ağır bi test de deniyorsanız yanıltıcı olabilir çünkü prime95 çok ağır bi stres testi. Genelde oyunlar o değerlere çıkarmıyor işlemcileri. Bide termal macun kuruması felan olabilir, sıvı soğutmanın vidası sıkılmamış yada etiketi çıkmamış olabilir. İntel masaüstü kullanmadım ama işlemcinize 240mm sıvı gayet yeterli o 130 tdp de bile stabil 80 lerde tutması lazım. Bi kontrol edin, herkesin gözünden kaçabilecek detaylar bunlar.
Şöyle söyleyeyim ne sıvı soğutmada ne de termal macunda sorun var düzenli bakımını yapıyorum ama kasa ve psu değişti farklı kasaya psu ya geçirmeden önce 120 130w larda sorun olmuyordu en fazla 75 dereceyi görüyordu yeni psuda nedense böyle oluyor testten ziyade oyuna girince sıvı soğutmanın fanları deli gibi dönmeye başlıyor testi de cpuburner programından yapıyorum değerlere de core temp programından bakıyorum itopyada çalışırken de bu programları kullanırdık o yüzden pek sanmıyorum program ile ilgili olacağını bir arkadaşa sordum biraz bilgili birisi yeni psu belki voltajı daha iyi verebiliyor o yüzden yüksek güç çekiyor olabilir demişti eski psu bunu sağlayamadığı için çok ısınmıyor olabilir diye

biraz bilgili birisi yeni psu belki voltajı daha iyi verebiliyor o yüzden yüksek güç çekiyor olabilir
Olabilir ben elektrik kısmına yorum yapmicam çok bilmediğim bi taraf psu. Ama şunu diyebilirim yeni kasanın hava alması belki sıkıntılı olabilir. İçerdeki basınç az kalıyor ise fanlar direnç gösterim hızlanıyo olabilir. Ters fan varmı özellikle ona bakın. Hava çıkışı ok de hava girişi az ise gene sıkıntı yapıyor olabilir. 6 tane çıkış 3 tane giriş fanı varsa kasa içinde basınç fazla (yada az neyse işte) olacağı için hava tahliyesine yetmiyor olabilir. Bu durumda 5 e 4 gibi bi şey yapın fanlara. Bide sıvı soğutma fanları ters olabilir. Bazı firmalar RGB felan koyunca ters koyuyo fanlara ve içeri üfler şekilde takıyo kullanıcı, yaşamışlığım var : D

Yapabilirseniz tek seferlik voltaj verme işini anakart a bırakıp bide öyle denermisiniz ? Değerleri ona göre not alıp oynamalar yaparak bi sonuca varabilirsiniz. Bu da bi fikir olsun : D

Olabilir ben elektrik kısmına yorum yapmicam çok bilmediğim bi taraf psu. Ama şunu diyebilirim yeni kasanın hava alması belki sıkıntılı olabilir. İçerdeki basınç az kalıyor ise fanlar direnç gösterim hızlanıyo olabilir. Ters fan varmı özellikle ona bakın. Hava çıkışı ok de hava girişi az ise gene sıkıntı yapıyor olabilir. 6 tane çıkış 3 tane giriş fanı varsa kasa içinde basınç fazla (yada az neyse işte) olacağı için hava tahliyesine yetmiyor olabilir. Bu durumda 5 e 4 gibi bi şey yapın fanlara. Bide sıvı soğutma fanları ters olabilir. Bazı firmalar RGB felan koyunca ters koyuyo fanlara ve içeri üfler şekilde takıyo kullanıcı, yaşamışlığım var : D

Yapabilirseniz tek seferlik voltaj verme işini anakart a bırakıp bide öyle denermisiniz ? Değerleri ona göre not alıp oynamalar yaparak bi sonuca varabilirsiniz. Bu da bi fikir olsun : D
Fanlar konusunda sorun yok zaten sistemi kendim topladım ama bu işlemci voltaj işine bakmam lazım

Yok anlattım mesela monitorümün hz yüksek ama yeteri kadar fps vermiyor sistem zorlasa yüksek fps verecek beden mahrum kalayım bundan
Eğer ekran kartı daha çok çalışmıyorsa ve hız kesmesi için özel bir sebep yoksa işlemciyi bekliyor demektir. Bu durumda yapman gereken işlemciyi yükseltmek.

İşlemcinin gücü bu kadar daha faxla çalıştıramıyor kartı

iki mesajda da anlattım derdimi monitörümün hz yüksek sistem monitörümü hz den düşük fps veriyor ve daha fazla fps verebiliyorken kendini zorlamıyor kalan fps den neden mahrum kalayım daha kaç kez açıklamam lazım
öyle birşeymi var kanka makinaya herhangibir sınırlama koymadıysan zaten verebileceği en yüksek performansı verir , eğer bir kısıtlama koydusanda kaldırman yeticektir? Amacın Overclock falan mı yapmak

İşlemcin zayıf, kullanım değeri de sana darboğazı kesin göstermez sadece kullanıma bakarak darboğaz var mı yok mu göremezsin.

Bazı şeyler tamamen oyuna ve saçma sapan yapmadıkları optimizasyona bağlı. Ne yaparsan yap kurtulamazsın. Özellikle Unreal Engine’li oyunların kanayan yarası 👍

Örnek;
IMG_4224.webp

Bu oyun hariç hiçbir oyunda düşük gpu kullanım sorunu yaşamıyorum. Pubg bile unreal engine ama yağ gibi kayıyor en ufak darboğaz yok. Çünkü adamlar düzelte düzelte geldiler. Sistemde genel olarak darboğazda yok ama lanet oyun bol kalabalıkta fight esnasında GPU: ben havlu attım abi hadi eyv. Diyor

townda durayım veya small fight olsun veya 6 kişi farm dönelim asla böyle düşmüyor 🤦‍♂️

O yüzden darboğaz olmadığından eminsen devam et. Mühim olan işlemci kullanımı 70-80 ve üzerinde gezmesin o zaman darboğaz vardır

Son düzenleme:
Bazı şeyler tamamen oyuna ve saçma sapan yapmadıkları optimizasyona bağlı. Ne yaparsan yap kurtulamazsın. Özellikle Unreal Engine’li oyunların kanayan yarası 👍

Örnek;
Alıntıyı görüntüle

Bu oyun hariç hiçbir oyunda düşük gpu kullanım sorunu yaşamıyorum. Pubg bile unreal engine ama yağ gibi kayıyor en ufak darboğaz yok. Sistemde genel olarak darboğaz yok ama lanet oyun bol kalabalıkta fight esnasında GPU: ben havlu attım abi hadi eyv. Diyor

townda durayım veya small fight olsun veya 6 kişi farm dönelim asla böyle düşmüyor 🤦‍♂️

O yüzden darboğaz olmadığından eminsen devam et. Mühim olan işlemci kullanımı 70-80 ve üzerinde gezmesin o zaman darboğaz vardır
Bu durumlarda darboğaz çoğu zaman veri yollarında ve tampon belleklerde oluyor. İşlemci sadece çekirdekten ibaret bir yapı değil. İşlemci ekran kartıylanhaberleşir, RAMle haberleşir, kendi içerisindeki 3 farklı seviyedeki önbellekle ve tabi ki depolama birimi ile farklı hızlarda haberleşir. Çoğunlukla online oyunların grafikleri düşük yapılır sistem zorlamaz ama veri yollarına yük binince performans kısıtlanır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,125
Üyeler
204,070
Son üye
ruzgarhunerel
Geri