Öneri 1000 Megabit Fiber Bağlandı Bufferbloat Seviyesi C

Matt Murdock

80+ Gold
Reaksiyon skoru
5,814
Sonunda 50 megabit VDSL'den 1000 megabit Fiber'e geçiş yaptık fakat Bufferbloat test yaptığımda internet kalitesi C diyor. Benim dandik 50 megabitle bile bu sonucu veriyordu. Onda hem indirmek zordu hem de indirirken internet felç oluyordu. Şu an hem indirirken hem de bir şeyler izliyorum ve foruma giriyorum. Bu sonucu vermesi normal mi yoksa sınırlamam mı gerek.

Bufferbloat da olay, büyük ölçüde kullandığın router veya modemin paket trafiğini yönetmesiyle alakalı. Eğer giriş seviyesi kötü bir cihaz kullanıyorsun etkisi olabiliyor.

Bufferbloat da olay, büyük ölçüde kullandığın router veya modemin paket trafiğini yönetmesiyle alakalı. Eğer giriş seviyesi kötü bir cihaz kullanıyorsun etkisi olabiliyor.
Daha bugün bağlandı, Türk Telekom'un verdiği modem zaten. Ekstra bir router da almadım.

Testi bir kaç kere yap hocam, bi de sonuçla ilgili görsel atar mısın?

Biraz önce kendi yaptığım test.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-09-30 183323.webp
    Ekran görüntüsü 2026-09-30 183323.webp
    154.6 KB · Hit: 52
Sonunda 50 megabit VDSL'den 1000 megabit Fiber'e geçiş yaptık fakat Bufferbloat test yaptığımda internet kalitesi C diyor. Benim dandik 50 megabitle bile bu sonucu veriyordu. Onda hem indirmek zordu hem de indirirken internet felç oluyordu. Şu an hem indirirken hem de bir şeyler izliyorum ve foruma giriyorum. Bu sonucu vermesi normal mi yoksa sınırlamam mı gerek.
O modemle alakalı ya, ben D alıyordum kendi modemimi değiştirdim A oldu.

Yani hocam, modem veya router la alakalı olma durumu yüksek, ISS'iniz müsade ediyorsa farklı bir routerla deneyip test edin.

Ben de 1000 mbps fiber kullanıyorum. Telekomun kendi verdiği modemde bazen B, bazen C vb. sonuç veriyor. Keenetic router satın aldım. Artık hep A veya A+ veriyor. Bu sorun tamamen QoS ve kullandığın routerin ile alakalı bir durum.

upload hızına limit koy 40 megabite limitle düzelebilir qos ayarı ile.

Yani hocam, modem veya router la alakalı olma durumu yüksek, ISS'iniz müsade ediyorsa farklı bir routerla deneyip test edin.
Router müsade ediliyor tabi. Modem değişilmiyor sadece. O da saçmalık ama neyse. Müsait olduğum zaman iyi bir router almayı düşünüyorum öyle biraz daha iyileşir sanırsam.

mmm.webp

upload hızına limit koy 40 megabite limitle düzelebilir qos ayarı ile.
Ne yapıyorum burada bilen var mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

alt tarafa 900.000 üst tarafa 40.000 mi yazmam lazım acaba

Son düzenleme:
Dediğim şekilde yapınca şöyle bir şey çıktı

m.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Burası da bu şekilde. Upload Latency de 110'dan 7'ye düştü
vvv.webp

Yaptığım ayar şu şekil. Yanlış bir şey varsa söyler misiniz.

c.webp

Tamam güzel sıkıntı yok. Benim de köylük yerde bu şekilde vdsl.
1790790977338.webp

Geri