Yardım Amazon Para İadesini Hediye Kartına Yapmış Bu Konuda Ne Yapabilirim?

Zerkavizs

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
164
Evet başlıkta da gördüğünüz üzere Amazon üzerinden yaptığım alışverişimde 2000TL tutarlı ürünün iade talebini "site üzerinden yapamadığım için" teslim alıp kargo ile uğraşmak istememem sebebi ile müşteri hizmetleri ile oluşturdum fakat iade benim iznim olmadan "Amazon Hediye Kartı" kısmına yatırılmış. (Ki hata veren iade talebimde kartıma iade olarak seçtiğimi hatırlıyorum.) Müşteri Hizmetleri ile konuşmamda bu paranın kendileri tarafından iade edilemeyeceğini belirttiler. Parayı iade almak için "Yasal Süreç" başlatmaktan başka bir seçeneğimin olmadığını onayladılar. Önce "İade Talebi Konuşmaları" ve daha sonra bu iadenin "16 Eylül" tarihinden "1 Ekim" tarihine kadar neden kartıma ulaşmadığını sorduğum konuşmaların ayrı ayrı SS lerini buraya bırakacağım. Yapabileceğim herhangi bir seçenek yada bir tavsiyeniz var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-10-01 163729.webp
    Ekran görüntüsü 2026-10-01 163729.webp
    27.1 KB · Hit: 45
  • Ekran görüntüsü 2026-10-01 164012.webp
    Ekran görüntüsü 2026-10-01 164012.webp
    46.7 KB · Hit: 40
  • Ekran görüntüsü 2026-10-01 164037.webp
    Ekran görüntüsü 2026-10-01 164037.webp
    45.7 KB · Hit: 33
  • Ekran görüntüsü 2026-10-01 164108.webp
    Ekran görüntüsü 2026-10-01 164108.webp
    81.5 KB · Hit: 42
Evet başlıkta da gördüğünüz üzere Amazon üzerinden yaptığım alışverişimde 2000TL tutarlı ürünün iade talebini "site üzerinden yapamadığım için" teslim alıp kargo ile uğraşmak istememem sebebi ile müşteri hizmetleri ile iade talebi oluşturdum fakat iade benim iznim olmadan "Amazon Hediye Kartı" kısmına yatırılmış. (Ki hata veren iade talebimde kartıma iade olarak seçtiğimi hatırlıyorum.) Müşteri Hizmetleri ile konuşmamda bu paranın kendileri tarafından iade edilemeyeceğini belirttiler. Parayı iade almak için "Yasal Süreç" başlatmaktan başka bir seçeneğimin olmadığını onayladılar. Önce "İade Talebi Konuşmaları" ve daha sonra bu iadenin "16 Eylül" tarihinden "1 Ekim" tarihine kadar neden kartıma ulaşmadığını sorduğum konuşma ise ayrı şekilde SS lerini buraya bırakacağım. Yapabileceğim herhangi bir seçenek yada bir tavsiyeniz var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
geri karta çeviriyorlar ben hediye kaertı almıştım iade etmiştim onu bile karta göndermişlerdi

Amazon bu durumu düzeltiyor sorun yaşamazsınız
Nasıl düzeltiyorlar tam olarak? Yani ya konuştuğum Müşteri Hizmetleri anlama sıkıntısı çekiyor yada ben cidden konuştuğum dili, dikkat ederek konuşmama rağmen yanlış konuşuyorum. Çünkü şikayet talebinden bu durumun iadesinin Hediye Kartı ile alışveriş yapıp tekrar İade Talebi oluştararak kartıma almak, Şikayet Kaydı sonucu ile veya bir Müşteri Hizmetleri Desteği ile olamayacağını ve parayı iade almamın tek yolunun "yasal süreç başlatmak" olduğunu anladığımı ve bunun doğru olup olmadığını kendisine 'İKİ KEZ' sorduğumda onayladı da?
geri karta çeviriyorlar ben hediye kaertı almıştım iade etmiştim onu bile karta göndermişlerdi
Ciddi ciddi durum bu mudur? Yukarıdaki yanıtımda ve ss'ler ile de kanıtladığımı gördüğünüz şekilde de bunu Müşteri Hizmetlerine iki kez sordum ve cevabı bu parayı şikayet kaydı, iade talebi ve herhangi bir yolla alamayacağım ve bunu sadece yasal süreç başlatarak alabileceğimdi.

Son düzenleme:
Nasıl düzeltiyor tam olarak? Yani ya müşteri hizmetleri anlama sıkıntısı çekiyor yada ben cidden konuştuğum dili dikkat etmeme rağmen yanlış konuşuyorum çünkü şikayet talebinden bu durumun iadesinin olmayacağını ve parayı iade almamın tek yolunun "yasal süreç başlatmak" olduğunu anladığımı ve bunu doğru olup olmadığını kendisine 'İKİ KEZ' sorduğumda onayladı da?

hocam ciddi misiniz yukarıdaki yanıtımda da gördüğünüz ve ss'ler ile de kanıtladığım şekilde bunu Müşteri Hizmetlerine iki kez sordum.
Amazoda ben bugün siparişte sorun yaşamadım arama talep etme kısmı kapalıydı açıldığında size bilgi vereyim kontrol edin oradan arama talep edip sorununuzu anlatırsınız

Amazoda ben bugün siparişte sorun yaşamadım arama talep etme kısmı kapalıydı açıldığında size bilgi vereyim kontrol edin oradan arama talep edip sorununuzu anlatırsınız
Anladım peki durumunuz benim durumum ile aynı mıydı? Çünkü iade talebi işlemi gibi işlemlerde Müşteri Hizmetleri Desteğinde bende sıkıntı yaşamıyorum ama iznim olmadan Amazon Hediye Kartına yatırılmış paramın kartıma geri iadesi olmayacağını bana zaten Müşteri Hizmetleri söyledi. Yani siz "Aynı durumu yaşadım benim halloldu" demiyorsanız sadece tekrardan aynı soruları sorup aynı cevapları aldığım bir Müşteri Hizmetleri konuşması olacaktır gibi geliyor.

Anladım peki durumunuz benim durumum ile aynı mıydı? Çünkü iade talebi işlemi gibi işlemlerde Müşteri Hizmetleri Desteğinde bende sıkıntı yaşamıyorum ama iznim olmadan Amazon Hediye Kartına yatırılmış paramın kartıma geri iadesi olmayacağını bana zaten Müşteri Hizmetleri söyledi. Yani siz "Aynı durumu yaşadım benim halloldu" demiyorsanız sadece tekrardan aynı soruları sorup aynı cevapları aldığım bir Müşteri Hizmetleri konuşması olacaktır gibi geliyor.
hocam bu konuda rahat ol amazon bu sorunu çözüyor hediyeyi alıyor kartına yatırıyor

Bu hediye kartı bir tek bana mı saçma geliyor sadece amazon satıcılı ürünlerde kullanılıyor sanki parayla değilde bedava havadan geliyor

amazon müşteri hizmetlerinin anlama kıtlığı var birisinin a dediğine diğeri b diyebiliyor, benimde bildiğim kadarıyla böyle durumda hediye kartı bakiyesini iptal edip karta iade süreci başlatıyorlardı süreci tamamen iptal etmedilerse tabii ki

amazon en iyisi bana gör müşteri hizmetleri konusunda x marka ürün sipariş ettim y marka geldi dedim böyle böyle ürünün az önce para iadesi için talep açtılar ürünüde almadan

Bu hediye kartı bir tek bana mı saçma geliyor sadece amazon satıcılı ürünlerde kullanılıyor sanki parayla değilde bedava havadan geliyor
Markaların sistemlerinde para tutmaları için oyunları işte. O indirimi şu indirimi derken satış yaparak seni sistemde tutmayı hedefleyen pazarlama taktikleri.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,649
Üyeler
204,492
Son üye
sonmezeren
Geri